Red Bull: "Nu vedem luminiţa de la capătul tunelului cu Renault"

de Daniel Popescu
Luni, 16.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Newey este deranjat de atitudinea oficialilor Renault după prestaţiile dezamăgitoare din debutul sezonului, însă constructorul francez admite că a făcut un pas înapoi în termeni de performanţă.

Este foarte frustrant că am fost împinşi într-o poziţie în care avem un motor mult în urmă cu nicio luminiţă la capătul tunelului pentru tot felul de defecţiuni.

Adrian Newey
Director tehnic Red Bull
Red Bull Racing a obţinut doar un loc şase în Marele Premiu al Australiei prin Daniel Ricciardo, în timp ce Daniil Kvyat a fost nevoit să abandoneze încă din turul de formare din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze.

Performanţele modeste au generat un val de criticat din partea directorului tehnic Adrian Newey la adresa furnizorului de motoare Renault.

"Este foarte frustrant că am fost împinşi într-o poziţie în care avem un motor mult în urmă cu nicio luminiţă la capătul tunelului pentru tot felul de defecţiuni. Încercăm să-i ajutăm, dar se pare că au o repulsie. Una este să nu fii competitiv, dar să vezi cum poţi ieşi din asta, şi altceva este când nu eşti competitiv, iar partenerul tău nu vrea să se implice", a declarat britanicul.

Ştim că am progresat pe parcursul iernii, dar nu am putut demonstra asta aici şi, în realitate, pare că am făcut paşi înapoi.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
Anul trecut, Renault a avut un deficit de aproximativ 50 de cai putere comparat cu Mercedes, însă datele din Australia sugerează că diferenţa a crescut acum la circa 100 de cai putere.
De altfel, inclusiv Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault, a admis că există un regres din punct de vedere al performanţei.

"Weekendul a fost foarte frustrant. Ştim că am progresat pe parcursul iernii, dar nu am putut demonstra asta aici şi, în realitate, pare că am făcut paşi înapoi", a declarat el.

Red Bull a avertizat că s-ar putea retrage din Formula 1 din cauza superiorităţii motoarelor mercedes, în timp ce Renault analizează posibilitatea de a cumpăra Toro Rosso pentru a avea propria echipă în Formula 1.

Via Motorsport, Renault

Comentarii (3)

  • se preconizeaza o despartire......Oricum RBR daca renunta la Renault nu ar avea alta optiune viabila pt motoare pt ca vor fi doar clienti, nu echipa de uzina. Dar poate vin cu motor propriu, ar fi interesant.
    13 1
  • La revedere!!!!
    4 9
  • Daca nu mai sint lasati cu minarii ca in anii cind cistigau la pas au inceput sa faca git , ,,,,,LA REVEDEREEEEEE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    9 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru