Red Bull susţine că se va retrage din Formula 1 dacă Audi nu va deveni furnizor de motoare

de Daniel Popescu
Luni, 11.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing susţine că, în absenţa unui motor competitiv de la Renault, se va retrage din Formula 1 în cazul în care Audi nu va deveni furnizor pentru unităţile de propulsie.

Dacă nu avem un motor comeptitiv în viitorul apropiat, atunci ori vine Audi, ori ne retragem.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Red Bull Racing a avertizat la începutul acestui sezon că se va retrage din Formula 1 în cazul în care nu va obţine rezultate din cauza performanţelor mediocre ale motoarelor Renault.

Iniţial, presa internaţională a speculat că echipa austriacă încearcă să convingă Audi să devină furnizorul sau de motoare, iar Helmut Marko, consultantul Red Bull, a admis că producătorul german este ultima speranţă a cvadruplei campioane mondiale.

"Dacă nu avem un motor comeptitiv în viitorul apropiat, atunci ori vine Audi, ori ne retragem", a declarat austriacul pentru postul de televiziune BBC.

În mod oficial nu au existat cereri sau discuţii.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Declaraţia lui Marko poate fi interpretată ca o confirmare a discuţiilor dintre cele două părţi, însă austriacul susţine că nu a negociat un parteneriat cu Audi.

"Există multe zvonuri.

În mod oficial nu au existat cereri sau discuţii. În primul rând, Volkswagen trebuie să decidă cine va fi şef, cine va conduce brandul VW, să rezolve toate problemele şi poate că ulterior se pot gândi ce vor face în motorsport. Am discutat la telefon, dar nu cu persoanele la care vă gândiţi", a adăugat el.

Audi este unul dintre brandurile deţinute de Volkswagen, constructor care traversează o amplă perioadă de schimbări după demisia preşedintelui Ferdinand Piech, unul dintre principalii opozanţi ai participării în Formula 1. Cu toate acestea, Audi a negat inclusiv după acest episod că este interesată să furnizeze motoare în Marele Circ.

Via BBC Sport

Comentarii (7)

  • Nu a discutat cu nimeni....Dar daca BMW se ofera sughite?
    11 2
  • Sa se retraga odata. Numai asta stiu sa declare.
    17 8
  • Sa nu va loveasca usa la iesire. Astia chiar au impresia ca o sa planga cineva dupa ei. Macar am scapa de o echipa "predispusa" sa faca ilegalitati...
    12 11
  • Poate le cumpără VW echipa ca să știm o treabă.
    7 2
  • daniel
    Cand au castigat campionate cu motor Renault se fereau sa apara producatorul motoarelor alaturi de RBR.
    Acum ca sint mult in urma Renault e de vina.
    JIGODII!
    Plecati si dati inapoi cele patru titluri luate prin furturi sau incercati sa dovediti ca cele patru tiluri nu au fost in van!
    3 5
  • Helmut Marko a mai facut declaratii incendiare, luate de nicaieri, dar ii pot intelege pozitia. Dupa ce a reusit sa domine 4 ani campionatul, acum este eliminat din aeasta postura in mare parte din cauza regulamentului. Renault a fost prins pe picior gresit in momentul marii schimbari si practic nu mai are voie sa schimbe nimic. Asa ca RBR chiar are o problema... sau schimba furnizorul de motoare sau se retrage, pentru ca nu cred ca o sa accepte sa fie la nivelul Manor.
    De fapt pentru situatia asta din nou vina o poarta Bernie, pentru ca datorita politicii sale au plecat multi furnizori de motoare si practic daca ai probleme nu ai din ce alege. Mercedes e in frunte, Ferrari recupereaza pe acolo, dar niciunul nu va da motorul principal altora ca apio sa fie batuti, si mai ramane Renault care e scos din ecuatie inca bine cativa ani.
    9 1
  • Cand faci un regulament cu dedicatie asa se intampla. Singurul vinovat e acest personaj nefast care conduce destinele F1. A transformat-o intr-o pseudo-competitie, in care trebuie sa fugi dar esti legat la picioare, in care depasesti dar cu drs, si in care pui titan ca sa scoti scantei. Penibil.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru