Red Bull va decide viitorul în Formula 1 până la sfârşitul verii

de Daniel Popescu
Marti, 30.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing va lua o decizie cu privire la viitorul echipei în Formula 1 până la sfârşitul verii, în funcţie de perspectivele pe care le are Renault după îmbunatăţirea motorului.

O decizie despre dacă şi cum vom continua în Formula 1 trebuie să vină înainte de pauza de vară.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Red Bull Racing traversează un sezon modest în care ocupă doar locul patru în clasamentul constructorilor, în primul rând din cauza lipsei de performanţe a motoarelor furnizate de Renault.

În ultimele luni, oficialii echipei au declarat că vor analiza inclusiv varianta de a se retrage din Formula 1, iar consultantul Helmut Marko afirmă că o decizie finală va fi luată până la sfârşitul verii.

"O decizie despre dacă şi cum vom continua în Formula 1 trebuie să vină înainte de pauza de vară. Trebuie să avem claritate în privinţa direcţiei de dezvoltare şi a performanţei pe care o aşteptăm", a declarat austriacul, care s-a referit la pauză de patru săptămâni care va urma Marelui Premiu al Ungariei din 26 iulie.

Renault a anunţat în prima parte a lunii iunie ca a început dezvoltarea unei noi unităţi de propulsie pentru sezonul 2016, care va fi crucială inclusiv pentru viitorul constructorului francez în competiţie.

Marko afirmă însă că programul respectiv a înregistrat deja unele întârzieri.

"Renault nu a fost capabilă să ne ofere date pentru că testele de la Viry au fost întrerupte două zile din cauza unei probleme", a adăugat el.

Renault va analiza în perioada următoare dacă va cumpăra o echipă de pe grila de start, cel mai probabil Lotus, sau dacă se va retrage complet din Formula 1.

Via GMM

Comentarii (4)

  • lui ,,piti la nationala i-se se striga ,,,lasane , lasane , asadar rbr , idem
    2 5
  • RBR a demonstrat ca ia in serios F1. A intrat in F1 cu 2 echipe, a construit frumos de la o echipa mica spre una de top, si a dominat 4 sezoane. Cu bune si rele, era totusi echipa de referinta, imbatabila, 4 ani de zile. O dominatie mai mult sau mai putina, permanent va exista, dar actual RBR este in situatia de a fi o echipa de temut aerodinamic, cu resurse, si care este blocata pe tema motorului. Alt furmizor nu are cum sa aiba acum, iar actualul nu ii da motor. Este logic punctul de verere inclusiv de a se retrage, cu toate ca Marko mai exagereaza...
    5 0
  • Nu cred ca se vor retrage
    e ca si cum s-ar da batuti ...
    Dietrich Mateschitz are destule fonduri sa cumpere sau sa faca un joint venture cu un constructor de unitati de propulsie AER, Ilmore, JUDD, Cosworth, etc
    cien stie poate reusesc pana la urma sa convinga grupul VAG sa intre in F1
    vedem ce va fi

    Forza Ferrari!
    5 0
  • Nu vine VAG in F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru