Red Bull modifică procedura pentru schimburile de pneuri

de Daniel Popescu
Vineri, 12.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a anunţat că va modifica designul pistoalelor pentru pneuri începând cu Marele Premiu al Ungariei, pentru a evita ca un pilot să plece prematur de la boxe.

Esential 2 este numarul schimbarilor operate in procedura celor de la Red Bull de la un schimb de pneuri
Incidentul din Marele Premiu al Germaniei, când un cameraman a fost lovit în cap de pneul dreapta-spate al monopostului lui Mark Webber după ce acesta nu a fost montat corespunzător, a determinat Red Bull Racing să introducă două modificări în procedura schimbului de pneuri.

Conform unui anunţ anterior din această săptămână, mecanicii Red Bull trebuie să apese un buton situat pe pistolul de pneuri după ce montează corespunzător un cauciuc. În cursa de la Nurburgring, mecanicul care s-a ocupat de pneul dreapta-spate a apăsat accidental pe buton pentru că i-a alunecat degetul pe pistol înainte de a încheia procedura de montare a cauciucului.

Pentru a evita repetarea acestei situaţii, prima măsură luată de Red Bull este să schimbe designul pistoalelor, pentru ca degetul mecanicilor să alunece doar în direcţia opusă faţă de buton.

A doua măsură prevede ca, în cazul apariţiei unor probleme, unul dintre mecanicii din partea frontală a monopostului să aştepte confirmarea vizuală din partea mecanicilor care se ocupă de pneuri, chiar dacă în acest mod timpul petrecut la boxe se prelungeşte.

Red Bull Racing s-a evidenţiat în acest sezon prin cele mai scurte opriri la boxe, reuşind chiar să stabilească şi un nou record mondial: numai 2.05 secunde pentru schimbul de pneuri al lui Mark Webber din Marele Premiu al Malaysiei.

Via Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru