Un nou record pentru o oprire la boxe în Formula 1: 2.05 secunde!

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a stabilit un nou record mondial pentru cea mai scurtă oprire la boxe din istoria Formulei 1, după ce la Sepang i-a înlocuit cele pneurile lui Mark Webber în numai 2.05 secunde.

Red Bull Racing a anunţat miercuri că a reuşit să doboare recordul de 2.31 secunde pentru cea mai scurtă oprire la boxe, stabilit de McLaren în Marele Premiu al Germaniei din sezonul precedent.

Informaţia a circulat încă din timpul cursei de la Sepang, când datele furnizate pe micile ecrane au indicat un timp de 2.3 secunde la cea de-a doua oprire la boxe a lui Mark Webber.

Totuşi, după ce a analizat timpii staţionari indicaţi de senzorii amplasaţi pe monopost, Red Bull a anunţat că timpul real de staţionare al monopostului lui Webber a fost de numai 2.05 secunde.

Urmareste Automarket
În plus, echipa susţine că a doborât de alte patru ori în cursa din Malaysia vechiul record stabilit de McLaren: alte două pitstopuri au durat doar 2.13 secunde, un al treilea 2.21 secunde, iar un al patrulea 2.26 secunde.
Tripla campioana mondială susţine însă că este posibil ca pe parcursul acestui sezon să reuşească să coboare sub două secunde pentru un schimb de pneuri.

"Nimeni nu foloseşte cuvântul perfect. Întotdeauna poate exista o oprire la boxe şi mai rapidă şi este posibil ca în acest sezon bariera magică de două secunde să fie doborâtă la un moment dat. Totuşi, în loc să vânăm timpi individuali, echipajul vrea întotdeauna să fie constant. Doborârea recordurilor este consecinţa unei acţiuni bine făcute", precizează oficialii Red Bull într-un comunicat de presă.

Via Red Bull Racing

Comentarii (1)

  • Felicitari !!! Nu sunt fan RBR dar totusi apreciez o treaba bine facuta.
    Inca odata felicitari mecanicilor pentru doborarea recordului si astept cu nerabdare o oprire la boxe sub 2 secunde, ar fi ceva fabulos.
    19 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru