Renault ar putea cumpăra o echipă pentru a concura cu propriul brand în Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 20.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault analizează posibilitatea de a cumpăra o echipă pentru a concura cu propriul brand în Formula 1, întrucât a devenit dependentă de colaborarea cu Red Bull.

Esential 2018 este anul in care expira contractul celor de la Renault cu Red Bull pentru furnizarea motoarelor
Renault a renunţat la propria echipă de Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009, în urma scandalului Crashgate şi a crizei economice, iar începând din 2015 furnizează motoare doar pentru Red Bull Racing şi Toro Rosso, echipe care au acelaşi proprietar.

Situaţia este una eficientă din punct de vedere al costurilor, însă dependenţa de Red Bull Racing poate deveni nefastă pe termen lung. Tocmai de aceea, constructorul francez analizează oportunitatea de a cumpăra o echipă de pe grila de start pentru a concura cu propriul brand. Acest lucru ar implica costuri suplimentare, însă în acelaşi timp ar aduce mai multe beneficii de marketing.

Suntem complet dependenţi de Red Bull. Este ceva durabil pentru Renault? Acesta este un semn de întrebare.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
"Suntem aici pentru marketing.
Dacă din perspectiva de marketing trebuie să facem lucrurile diferit, suntem deschişi. Prioritatea este să transmitem mesajele de marketing în cea mai eficientă manieră din punct de vedere al costurilor. Suntem complet dependenţi de Red Bull. Este ceva durabil pentru Renault? Acesta este un semn de întrebare. Nu spun nici da, nici nu, dar acum trebuie să avem o relaţie bună cu ei"
, a declarat Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault Sport.

Renault ar putea aştepta chiar şi câţiva ani până la o astfel de decizie, însă contractul cu Red Bull Racing pentru furnizarea motoarelor urmează să expire în 2018.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, Renault l-ar putea recruta pe Bob Bell pentru a investiga posibilitatea de a cumpăra o echipă. Bell a lucrat pentru Renault ca director tehnic până în 2009, iar la finalul anului trecut a părăsit Mercedes dintr-o funcţie similară.

Revenirea celor de la Renault cu o echipă de uzină ar reprezenta o gură de oxigen pentru Formula 1, care se confruntă cu numeroase probleme de natura financiară care au dus la retragerea cel puţin temporară a echipelor Marussia şi Caterham.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru