Renault dezvoltă un nou prototip de motor pentru 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 12.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a iniţiat un proces de dezvoltare pentru un nou prototip de motor care să fie folosit în ultima parte a sezonului, dar mai ales în 2016, pentru a reduce diferenţa faţă de Mercedes.

Esential 4 este locul ocupat de Red Bull Racing in clasamentul constructorilor
Renault a anunţat recent că a remediat defecţiunile de fiabilitate ale motorului şi că se poate concentra exclusiv pe îmbunătăţirea performanţelor.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Motorsport, planurile constructorului francez sunt ambiţioase: Renault va testa pe bancul de probe al fabricii de la Viry Chatillon un nou prototip de motor pe care să îl folosească în ultima parte a sezonului. În plus, noul motor va reprezenta piatra de temelie a motorului pentru sezonul 2016.

Renault îşi permite o astfel de abordare datorită faptului că nu a folosit încă niciunul dintre cele 12 jetoane pe care le are la dispoziţie pentru dezvoltarea motorului în timpul sezonului, în condiţiile în care toţi ceilalţi trei constructori mai au la dispoziţie doar câte şapte jetoane.

Există câteva teste importante care vor avea loc pe bancul de probe de la Viry în următoarele două săptămâni.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Informaţiile au fost confirmate de Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, care consideră că următoarele săptămâni vor fi cruciale pentru Renault.

"Partea frustrantă cu unitatea de propulsie este că timpii sunt prea mari.

Există câteva teste importante care vor avea loc pe bancul de probe de la Viry în următoarele două săptămâni, iar acestea vor avea un impact semnificativ pentru anul viitor. Sau cel puţin o direcţie. Sunt două săptămâni mari în spatele scenei la Viry Chatillon", a declarat britanicul.

Potrivit unor informaţii neoficiale, problemele de fiabilitate ale motorului Renault au fost cauzate de designul pistoanelor.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • ...si la anul vor veni cu propria echipa.
    7 2
  • mobius
    Daca nu se va face un loc la Mercedes sau Ferrari (conditia ar fi ca echipa sa devina pana la sfarsitul sezonului competitiva) si daca Renault isi va face propria echipa, foarte probabil Alonso se va duce la ei. La McLaren pe langa problemele pe care le are Honda cu motorul (probleme care nu vor fi rezolvate nici la anul de maniera in care sa se poata bate cu Mercedes sau Ferrari si chiar Renault) , Alonso are probleme cu Ron Dennis. Se pare ca anumite lucruri nu pot fi uitate, nici de o parte nici de cealalta.
    1 2
  • F1 Vision
    Pentru Alonso nu se va face nici un loc la Ferrari, este o usa inchisa pentru el la Ferrari. Iar ca Alonso sa se duca la o alta echipa trebuie ca Dennis sa-l lase sa plece si asta nu se poate, cel putin Dennis o spune de fiecare data cand este intrebat, ca Alonso are un contract beton si nu poate pleca mai repede.

    Cat despre Renault si echipa lor, mai este mult pana acolo. Trebuie sa cumpere o echipa, sa investeasca, sa fie siguri ca stau mai mult de 5 ani in F1, iar pentru asta trebuie ca cineva (adica consiliul de administratie) sa fie de acord cu asa ceva. Pentru moment, se pare ca nu este asa.
    3 0
  • deci in ce cursa il vom vedea in actiune noul motor?
    1 0
  • marian0904
    Inca de la inceputul sezonului am vazut ca Renault sta cu jetoanele nefolosite. Primesc dobanda? Pierd timpul! Vestea buna e ca s-au apucat de noul motor. Dar nu strica sa-si verifice acum unele solutii, folosind jetoanele. La treaba! Vrem spectacol, nu plimbare cu trenuletul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru