Renault nu exclude continuarea parteneriatului pentru motoare cu Red Bull

de Daniel Popescu
Sambata, 10.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susţine că va fi "dificil" să accepte continuarea colaborării pentru motoare cu Red Bull, însă susţine că nu vrea ca "echipa să părăsească Formula 1".

Esential 2017 este anul in care expira contractul Red Bull cu Renault pentru motoare
Red Bull Racing este nevoită să ia în calcul utilizarea motoarelor Renault şi în sezonul 2016, ca urmare a refuzurilor primite din partea Mercedes şi Ferrari. Actualul contract dintre cele două părţi expiră în 2017 şi nu a fost încă reziliat, însă oficialii Renault admit că va fi "dificil" să accepte continuarea acestuia după numeroase critici făcute în public de echipa austriacă.

Directorul executiv Cyril Abiteboul a lăsat să se înţeleagă că Renault ar putea furniza motoare pentru Red Bull în 2016 doar în cazul în care planul de a achizitioona echipa Lotus nu se va concretiza.

"Nu am făcut comentarii legate de anul viitor. Dacă vom face ceva diferit de ceea ce se anticipează că vom face, trebuie să fie ceva bun pentru Renault şi să servească intereselor Renault. Dar având în vedere cum am fost trataţi, va fi dificil să convingem consiliul de administraţie să facem altceva decât este planificat acum", a explicat el.

În plus, Abiteboul afirmă că speră să se găsească o soluţie prin care Red Bull să rămână în Formula 1, cu sau fără sprijinul direct al Renault.

"Vrem ca sportul să fie sănătos şi nu dorim ca Red Bull să părăsească sportul.

Avem o relaţie lungă şi fructuoasă cu Red Bull care mai degrabă se apropie de final decât de încep. Sper să găsim pentru toată lumea o cale de a merge înainte, dar au făcut comentarii puternice că nu vor să mai lucreze cu Renault", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • deci nu le-a tinut cacealmaua cu Bernie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru