Renault: "Nu ne grăbim să prelungim contractul cu Red Bull pentru motoare"

de Daniel Popescu
Joi, 28.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susţine că nu se grăbeşte să prelungească acordurile cu Red Bull Racing şi Toro Rosso pentru furnizarea motoarelor, care expiră la sfârşitul sezonului 2016.

Nu avem niciun termen limită, nicio grabă.

Cyril Abiteboul
Director executiv Renault
Red Bull Racing şi Toro Rosso au contracte cu Renault pentru furnizarea motoarelor până la sfârşitul sezonului 2016, însă constructorul francez susţine că nu este încă pregătit să iniţieze negocieri pentru prelungirea acestora.

Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault Sport, afirmă că nu există niciun termen limită pentru semnarea unui nou parteneriat.

"Avem contracte cu Red Bull şi Toro Rosso până la sfârşitul lui 2016. Bănuiesc că termenul limită este 31 decembrie 2016! Nu, fără glume. Nu avem niciun termen limită, nicio grabă", a declarat el.

Potrivit oficialului francez, prioritatea Renault este îmbunătăţirea fiabilităţii şi a performanţelor motoarelor înainte de a se gândi la strategia pentru viitor.

"Cred că acum termenul limită şi marele obiectiv este să avem motorul sub control, atât din punct de vedere al fiabilităţii, cât şi din perspectiva performanţelor.

După ce terminăm asta ne putem asigura lucrurile pe termen mai lung. Sunt sigur că asta este o îngrijorare pentru clientul nostru. Vom fi capabili să facem faţă regulamentului şi problemelor pe care le avem acum?", se întreabă el.

Via F1i

Comentarii (9)

  • Pe de o parte vor sa reintre in Formula 1, iar in acelasi timp vor sa scape de Red Bull şi Toro Rosso

    Buna tactica, au urcat deja 2 pozitii in clasamentul general :)
    21 3
  • Am o vaga presimtire ca Asul va fi scos din maneca cand vor intra in F1, pana atunci vor experimenta diverse solutii si metode prin Red Bull si Torro Rosso. Vor sa evite o intrare greoaie gen Honda.
    Vom vedea
    11 4
  • pare ca red bull e ponta si reno e iohanis(blaga).:)
    2 3
  • @MKS: de principiu Renault recent a mai avut o echipa proprie si s-a dovedit ca nu stiu sa faca monoposturi care sa bata, asa ca in afara de motor nu au niciun as in maneca. Iar la motor... aveau cei mai multi clienti, au cei mai putini clienti din cauza designului motorului pe care nu il pot schimba decat acele "jetoane" limitate. Nu prea vad as in maneca, decat poate pe fiabilitate. Apoi poate se vor mai apropia de ceilalti, dar cam atat.
    4 2
  • Daniel, dati si voi stirea daca se poate despre faptul ca Ferrari si Honda au folosit deja jetoane pentru motor din cele ramase pt 2015. Ferrari a utilizat 3, Honda 2, dar sunt nehotarati daca sa le introduca in Canada, pentru ca italienii ar trebui sa foloseasca al 3 motor iar japonezii al 4.

    http://www.motorsport.com/f1/news/exclusive-ferrari-and-honda-use-f1-engine-tokens/?v=2&s=1
    4 2
  • Si Adam Cooper risipeste orice dubiu, citand dintr-o directiva a lui Charlie Whiting catre echipe chiar azi:
    "Further to our note on 13 March (TD/008-15) I can confirm that, in preparation for the Canadian Grand Prix, two power unit manufacturers have used some of their allocated ‘tokens’.

    “As a consequence, and in accordance with Appendix 4 of the F1 Technical Regulations, each manufacturer now has the following number of ‘tokens’ available for use during the 2015 season.

    “Mercedes 7

    “Ferrari 7 (3 used)

    “Renault 12

    “Honda 7 (2 used)”

    http://adamcooperf1.com/2015/06/01/ferrari-and-honda-use-first-engine-upgrade-tokens/
    4 2
  • Am impresia ca intreaga redactie automarket este in vacanta
    8 0
  • oracol
    Breaking news: Ferrari and Honda use engine tokens ahead of the Canadian GP:
    http://bit.ly/1JkjpTb
    1 0
  • @Cyrus: Ieri a fost zi libera pentru crestini, era de asteptat ca anumite stiri sa fie publicate astazi.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru