Rosberg va utiliza al patrulea motor în Singapore şi riscă să fie penalizat până la finalul sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 17.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg va utiliza a patra unitate de propulsie în Marele Premiu din Singapore şi este posibil ca până la finalul sezonului să fie penalizat pe grila de start pentru folosirea unui motor suplimentar.

Mercedes a introdus în Marele Premiu al Italiei o nouă specificaţie de motor pentru care a folosit toate cele şapte jetoane pe care le mai avea la dispoziţie, însă modelul pe care l-a montat în monopostul lui Nico Rosberg a înregistrat o defecţiune tehnică.

Pentru cursa de la Monza, germanul a fost nevoit să revină la un motor folosit în alte cinci curse care a cedat cu numai două tururi înainte de final.

Chiar dacă a pierdut astfel puncte preţioase în lupta pentru titlul mondial, germanul considera că în Singapore va utiliza din nou unitatea de propulsie folosită în antrenamentele de la Monza, întrucât la prima vedere defecţiunea nu avea legătură cu noua specificaţie de motor. Cu toate acestea, Mercedes va determina abia la sfârşitul acestei săptămâni dacă unitatea respectivă va mai putea fi folosită în acest sezon.

Prin urmare, Rosberg va utiliza în Marele Premiu al statului Singapore a patra unitate de propulsie, iar o defecţiune la aceasta ar putea însemna necesitatea de a folosi un al cincilea exemplar, ceea ce ar echivala cu o penalizare de 10 poziţii pe grila de start. Un astfel de deznodământ ar complica situaţia lui Rosberg, mai ales că germanul are de recuperat 53 de puncte în clasamentul general în fata coechoipierului său Lewis Hamilton.

Via Mercedes

Comentarii (2)

  • Conform FIA este la a 3-lea motor. La Singapore va folosi motorul de la Monza care a fost reparat. Nu stiu de unde va luati stirile dar mai verificati si ce da publicitati FIA

    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/11999059_885597881494056_8275817970923218854_n.jpg?oh=44752dc2d5b0baf1f514724198977926&oe=56A9E5BF
    6 0
  • Mai intai bubuie un motor si apoi sa plece din spate... l-au aranjat definitiv sa nu-l mai deranjeze deloc pe Hamilton...
    8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru