Sainz Jr. confirmă negocierile cu Caterham

de Daniel Popescu
Vineri, 11.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz Jr. a confirmat că Red Bull Racing negociază un acord cu Caterham pentru debutul în Formula 1 începând cu etapa din Germania, însă susţine că cele două părţi nu au ajuns încă la un acord.

Da, este adevărat că au existat discuţii cu Caterham, dar nimic nu este confirmat.

Carlos Sainz Jr.
Pilot Red Bull Junior
Presa internaţională speculează de mai multe zile că Red Bull Racing negociază plasarea lui Carlos Sainz Jr la Caterham în locul lui Kamui Kobayashi.

Potrivit presei, aceasta ar fi o metodă prin care Caterham să-şi plătească datoriile către Red Bull pentru cutile de viteze utilizate în acest sezon, după ce iniţial planul era ca spaniolul să debuteze în Formula 1 anul viitor la Toro Rosso. Sainz Jr, membru în programul Red Bull Junior şi fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz, a confirmat existenţa negocierilor dintre cele două părţi, însă susţine că acestea nu au ajuns încă la un acord final.

"Da, este adevărat că au existat discuţii cu Caterham, dar nimic nu este confirmat. Pentru mine nu se schimbă nimic, pentru că obiectivul meu rămâne acelaşi: să fiu la Toro Rosso în viitor.

Dacă pentru asta trebuie să trec pe la Caterham, voi fi bucuros. Este posibil să concurez în acest an, dar Red Bull este cea care decide. Ei şi Caterham trebuie să aibă beneficii şi să ajungă la un acord", a declarat el.

Pe de altă parte, Sainz Jr. nu este îngrijorat de perspectiva de a debuta în Formula 1 la cea mai slabă echipă de pe grila de start, întrucât această oportunitate i-ar permite să capete experienţă.

"Întotdeauna este de ajutor să acumulezi kilometri, indiferent cât de bună este echipa. Dacă au luat asta în considerare pentru mine, este un semn bun că fac treburile corect", a mai precizat el.

Daniel Ricciardo, în prezent la Red Bull Racing, a debutat în Formula 1 la jumătatea sezonului 2011 pentru HRT, înainte de a concura alte două sezoane la Toro Rosso.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru