Ediție de adio pentru Caterham Seven 485 în Europa: producție limitată

de Alexandru Monenciu
Joi, 09.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham pensionează forțat modelul Seven 485 în Europa, dar nu înainte de a prezenta două ediții speciale. Producția va fi una limitată, iar prețurile încep de la 67.500 de euro.

După 10 ani de activitate, modelul Caterham Seven 485 va fi retras de pe Bătrânul Continent, din cauza viitoarelor norme de emisii Euro 7. Constructorul britanic marchează acest moment cu două ediții speciale, Final Edition.

Noile Caterham Seven 485 și 485 CSR Final Edition sunt echipate cu motorul de 2.0 litri, aspirat natural, care dezvoltă 228 de cai putere și 205 Nm. Unitatea poartă semnătura americanilor de la Ford și propulsează mașina până la 100 de km/h în 4.1 secunde și până la o viteză maximă de 224 km/h.

Transmisia este una manuală, cu 5 rapoarte, iar diferențialul cu alunecare limitată este standard.

Ediția de final poate fi recunoscută după grafica în nuanța Negru Satin și, desigur, după emblemele speciale. 485 CSR Final Edition vine echipat cu jante de 15 inch, iar 485 Final Edition cu jante de 13 inch.

Scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră, cu inserții din Alcantara, iar bordul este din fibră de carbon.

Așa cum spuneam, producția va fi una limitată.

Caterham Seven 485 Final Edition va fi replicat în 60 de unități, iar 485 CSR Final Edition în doar 25 de unități. Prețurile pornesc de la 67.495 de euro.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Diana Șosoacă
    Ăștia se poziționează și azi cu ediția de adio precum Scorpions cu Turneul lor de Adio, de vreo 15 ani ne tot "amenință" că închid taraba.
    Nişte neserioşi.
    Shame on you, Caterham !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru