Conceptul Caterham Project V anunță o electrică sport cu 400 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 12.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a publicat primele imagini cu noul concept Project V. Acesta anunță un model electric, coupe, care ar putea debuta pe piață fie la finalul anului 2025, fie la început de 2026.

Festivalul Vitezei de la Goodwood nu a început, încă, dar Caterham nu a mai avut răbdare și a publicat deja primele imagini și informații despre conceptul Project V. Mașina va fi expusă, în continuare, la Goodwood.

Conceptul Caterham Project V, care poartă semnătura noului designer șef al mărcii, anunță o electrică sport, coupe, care ar putea debuta fie la finalul anului 2025, fie la începutul lui 2026.

Mașina este echipată cu un motor electric, de 268 CP, pe puntea spate și o baterie litiu-ion de 55 kWh care poate fi încărcată cu până la 150 kW. La o asemenea stație, repriza 20 - 80% durează 15 minute.

Autonomia ajunge până la 400 de kilometri, în ciclul mixt WLTP. Accelerația până la 100 de km/h durează 4.5 secunde, iar viteza maximă este de 230 km/h. Caterham țintește o masă proprie de 1.190 kilograme.

Conceptul Project V poate găzdui 3 sau 4 pasageri. Pentru interior, britanicii au pregătit un display central pentru sistemul multimedia și instrumentar de bord digital.

Cel de la volan va avea la dispoziție 3 moduri de rulare: Normal, Sport și Sprint.

Alte caracteristici tehnice demne de menționat sunt frânele de înaltă performanță, suspensia reglabilă, direcția asistată electric și jantele de 19 inch pe față și de 20 de inch pe spate.

Așa cum spuneam, conceptul Caterham Project V va fi expus în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, eveniment care își deschide porțile în data de 13 iulie.

via Caterham

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru