Sauber confirmă că Sergey Sirotkin are locul asigurat la echipă în 2014

de Daniel Popescu
Joi, 01.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monisha Kaltenborn a confirmat că Sergey Sirotkin va fi unul dintre piloţii echipei în sezonul 2014, în ciuda faptului că rusul de 18 ani nu are Superlicenţă.

Esential 18 ani va avea Sirotkin cand va debuta in Formula 1, urmand sa devina cel mai tanar pilot din istorie
Investiţia realizată de trei companii din Rusia care au salvat Sauber dintr-o situaţie financiară dificilă a fost condiţionată, printre altele, şi de promovarea lui Sergey Sirotkin ca pilot titular pentru sezonul 2014.

Rusul, care va împlini 18 ani în luna august, concurează în prezent în Formula Renault 3.5 şi a obţinut un singur podium în această competiţie.

În plus, pentru a obţine Superlicenţa de pilot, el va fi nevoit să parcurgă cel puţin 300 de kilometri de teste la volanul unui monopost de Formula 1 în afara Marilor Premii, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât în testele din lunile ianuarie şi februarie.

Ne asumăm cu mare seriozitate această responsabilitate şi, la fel ca în trecut, vom face totul pentru a-l pregăti.

Monisha Kaltenborn
Sefa Sauber
În ciuda lipsei de experienţă pe care o are rusul, Monisha Kaltenborn, şefa Sauber, şi-a exprimat speranţa că Sirotkin va fi pregătit pentru această provocare majoră.

"Ştim ce responsabilităţi avem.

Am mai fost într-o astfel de situaţie, poate nu cu un pilot atât de tânăr, dar cu piloţi care au venit din aceeaşi competiţie ca şi el. Ne asumăm cu mare seriozitate această responsabilitate şi, la fel ca în trecut, vom face totul pentru a-l pregăti. Cred că trebuie să parcurgem totul pas cu pas şi nimeni nu trebuie să se teamă că vom răni pe cineva implicat în Formula 1", a declarat ea.

Kaltenborn a făcut referire la Kimi Raikkonen, care a debutat în Formula 1 la Sauber la vârsta de 21 de ani după ce participase în numai 23 de curse de Formula Renault 3.5. Totuşi, finlandezul a convins atunci echipa prin prestaţiile sale de pe circuit, nu prin intermediul banilor aduşi la echipă de o companie din Rusia deţinută de tatăl sau.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • JugaruGabi
    Cate talente mai sunt in F1 acum?! Toti vin si fac turism aici... vai de mama sportului astuia...
    9 1
  • ... si cu Petrov ce s-a intamplat? ... el macar are superlicenta ...
    7 1
  • nikipercea
    are tata bani.... insa sunt sanse mari sa lipseasca talentul
    2 0
  • mirel_f1
    Rusi platesc bani grei asa ca era evident ca vin si cu un pilot de al lor,fara expierenta dar bani vorbesc,ori cum va avea soarta lui Petrov
    2 0
  • este perdere de tim cu acest pilot va pierde mult Sab. Formula 1 este un sport care necesita multa ambitie si nervi tari dar rusii nu sunt nici pe aproape de aceste calitati
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru