McLaren va fi furnizorul de motoare pentru competiţia Formula E

de Daniel Popescu
Marti, 13.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat că va fi unicul furnizor oficial de motoare, transmisii şi sisteme electronice pentru competiţia Formula E care va debuta în 2014 şi în care toate monoposturile vor fi electrice.

Esential 2014 este sezonul in care va debuta competitia Formula E
20 de minute va fi autonomia maxima a bateriilor unui monopost electric din Formula E
Formula 1 a amânat recent introducerea în pitlane a pilotajului exclusiv cu putere electrică cel puţin până în sezonul 2017, însă una dintre marile echipe a decis să se implice semnificativ în Formula E.

Astfel, McLaren va fi unicul furnizor de motoare, transmisii şi sisteme electronice pentru monoposturile din Formula E, o competiţie în care toate monoposturile vor fi electrice. Martin Whitmarsh, şeful McLaren, a explicat decizia prin faptul că echipa britanică îmbrăţişează tehnologiile moderne.

"Sunt încrezător în rolul pe care sporturile cu motor îl pot juca în dezvoltarea tehnologiilor viitoare şi privesc conceptul Formulei E ca pe o inovaţie spectaculoasă pentru sporturile cu motor", a declarat britanicul.

McLaren va colabora cu Spark Racing Technology pentru a pregăti monoposturile care vor lua startul în competiţie, aceasta din urmă fiind condusă de Frederic Vasseur, şeful echipei de GP2 ART Grand Prix.

Primul sezon al competiţiei Formula E este programat în 2014, iar în a doua jumătate a anului viitor vor avea loc mai multe teste şi demonstraţii.

Obiectivul organizatorilor este de a alinia la start 20 de monoposturi din partea a 10 echipe.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Asta ce fel de campionat va fi ? Faci vreo 10-12 tururi de pista cu masina dupa care te intorci la boxe casa iti incarci bateriile si mai revii peste vreo 2-3 ore ?
    Ce "on board lap" uri o sa iasa de aici ! Cursele de masini nu au nici un farmec daca nu se aude un motor in fundal cum este pus la munca de jos.
    7 7
  • bolovan
    @pablo256r se schimba bateria. Daca-i bine facut sitemul...se schimba la fel de usor ca si o roata. Deci nu-i problema. Si da, ai dreptate...cursele de masini fara sunet...habar n-am cum sunt...nici macar nu-mi pot inchipui. Bine, sunet o sa aibe, stai linistit, si o sa si auda foarte tare...dar o sa fie ca un tiuit de transformator de la vechile televizoare.

    Sunt tare curios de performante. Puterile probabil or sa fie cam la jumatate din cele din formula 1...iar timpii probabil apropiati. Daca competitia o sa aibe succes apropiat de F1...atunci o sa fie un bum imens pentru masinile electrice si pentru evolutia lor (baterii mai bune, motoare mai bune, transmisii mai bune...etc).
    4 2
  • hhv161
    hahaha tipic romansc va dati cu parerea inainte de a viziona o cursa ,
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru