OFICIAL: Schumacher revine in Formula 1 in 2010 la Mercedes GP!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Mercedes GP a confirmat oficial ca Michael Schumacher va reveni in Formula 1 dupa ce a semnat un contract pe trei ani cu echipa germana incepand din sezonul 2010.

Dupa cateva luni de speculatii intense in presa internationala, Michael Schumacher a confirmat ca isi va face o revenire de senzatie in Formula 1 la patru ani dupa retragerea de la finalul sezonului 2006.

Septuplul campion mondial a fost confirmat miercuri ca pilot la noua echipa Mercedes GP, care a preluat recent pachetul majoritar de actiuni de la Brawn GP. Schumacher il va avea drept coechipier in sezonul 2010 pe conationalul sau Nico Rosberg, Mercedes GP devenind cu aceasta ocazie o echipa 100% germana.

Marea surpriza este insa reprezentata de faptul ca Schumacher a semnat un contract pe trei sezoane cu Mercedes GP, dupa ce initial s-a vehiculat ca este vorba despre o intelegere pentru un singur an.

Pilotul german a dezvaluit ca a fost contactat pentru prima oara in luna noiembrie de fostul sau sef Ross Brawn si a acceptat instantaneu sa revina in Formula 1, considerand ca in ultimii trei ani si-a recapatat energia de a reveni in competitie.

"Cred ca motivatia este foarte mare. M-am simtit grozav cand am primit un telefon de la Ross Brawn la finalul lunii noiembrie in privinta unei reveniri in care este implicat si Mercedes.

Niciodata nu am parasit circuitul. Am fost obosit de Formula 1 la finalul lui 2006, dar in trei ani de absenta mi-am recapatat toata energia pe care o simt acum. M-am jucat cu motociclete si ma simt pregatit pentru o treaba destul de serioasa", a declarat germanul in cadrul unei conferinte de presa.

Principalul punct de atractie ramane starea de sanatate a germanului, insa noul pilot al echipei Mercedes a dat asigurari ca nu mai are niciun fel de probleme la gat si ca este apt 100% sa concureze in Formula 1.

"Inteleg ca acesta este un subiect foarte disputat. Inainte sa-mi dau acordul final (n.r - in privinta revenirii) m-am asigurat ca pot spune in proportie de 100% ca gatul nu mai reprezinta o problema. Din pacate, a fost prea aproape de accident (n.r - accidentul de motocicleta din luna februarie) cand am incercat sa revin la Ferrari in vara, dar a trecut suficient de mult timp pentru ca gatul sa se vindece complet.Pot face tot ce faceam inainte fara nicio problema", a mai precizat el.

Schumacher a mai avut o tentativa de a reveni in Formula 1 in luna august a acestui an, insa in cele din urma nu l-a putut inlocui pe Felipe Massa la Ferrari din cauza unor dureri de gat provocate de un accident de motocicleta suferit in luna februarie.

De altfel, revenirea lui Schumacher in Formula 1 se datoreaza in mare masura insistentelor celor de la Ferrari ca germanul sa il inlocuiasca pe bunul sau prieten Massa in ultima parte a sezonului 2009.

Septuplul campion mondial va face din nou echipa cu reputatul inginer Ross Brawn, alaturi de care a cucerit 5 titluri de campion mondial cu Ferrari impreuna cu Jean Todt, actualul presedinte al FIA. Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, dupa ce a cucerit 7 titluri de campion mondial cu Benetton si Ferrari la capatul a 250 de curse si 91 de victorii, devenind cel mai prolific pilot de Formula 1 din istorie.

Schumacher va implini 41 de ani pe 3 ianuarie 2010.

Revenim in cateva minute cu declaratiile la cald ale lui Schumacher pe marginea acestui subiect.

 

Comentarii (13)

  • In sfarsit... castig si eu pariul asta
    Bine-ai revenit Schumy!
    1 0
  • @Astept
    Astept cu nerabdare noul sezon de Formula 1. Sunt sigur ca vom avea ce vedea. Cred ca va fi cel mai tare an de Formula 1. CRACIUN FERICIT! tuturor celor ce sunt fani Formula 1 si echipei AUTOMARKET.
    2 0
  • @-@
    Salut,super stirea despre shumacher.Formula one va inflori din nou cu noua revenire a germanului,dar ce pot spune este ca la anul vom avea un an TARE de formula one,vom avea sper mai multe depasiri si fiind fan alonso cred ca va fi un an special ca cel din 2005-2006 revolutia alonso-shumacher :D.Bafta fanilor alonso :)
    0 0
  • micky
    Intrati pe formula1.com sa vedeti cine e langa Schumi... amicul nostru drag!!!
    0 0
  • FEREA CA VINE MOSU
    LA 41 DE ANI POATE SA-SI CUMPERE O CARJA DUPA PRIMELE CURSE, O SA TRAGA PE DREAPTA DUPA PRIMUL VIRAJ, SPER SA-L BATA ROSBERG LA O SECUNDA PE TUR, CE SA ZIC DE ALONSO &CO , IN REST SANATATE SI FERICIRE NOUA PALMASILOR CA EI AU DE UNDE, SI SARBATORI FERICITE!
    0 1
  • DA
    Cel mai frumos cadou de Craciun pt toti fanii lui MSC
    0 0
  • ...
    asta da cadou de craciun:)...abea astept sa inceapa noul sezon...sa-l vad duelandu-se cu vettel, alonso, massa si de ce nu cu rosberg. Sarbatori fericite tuturor;)
    0 0
  • Schumi
    A dat Bernie lovitura. Cand s-a retras Schumi am fost convins ca peste 2 ani va reveni. Din pacate am gresit, a revernit peste 3 ani. Oricum, ma bucur foarte tare ca o sa-l vad din nou in competitie. Problema e, eu cu cine tin?
    0 0
  • Welcome
    Nu cred ca exista fan f1 care sa nu se bucure cand un campion intra pe pista. Va fi un an mai mult decat interesant, demult n-a fost asa "inghesuiala" cu atatea echipe si piloti de valoare care sa se bata pentru trofee. Fost sustinator al lui Schumacher, mai ales in prima lui perioada la Ferrari cand nu prea castiga:), nu pot decat sa ma bucur. Desi am un favorit si aceeasi echipa cu care a castigat atatia ani Shumi, nu pot sa nu ma gandesc cu placere la acest mare pilot. Welcome, Schumi!
    0 0
  • Schumi
    Fanii lui Schumacher sunt in delir, Bernie a dat lovitura, multe dispute ce ar fi ramas in veci fara raspuns vor fi transate, dar s-ar putea ca Vettel sa aiba dreptate, "sa vedem daca ne ajunge din urma". Sarbatori fericite tuturor, un Craciun fericit si un An Nou cat se va putea de bun pentru toata lumea.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Revenire
    Si totusi... ne asteptam pe viitor la niste evolutii spectaculoase ale lui Rosberg, Vettel si altii. Exista o posibilitate ca odata cu revenirea lui Schumi, acele evolutii sa nu mai existe. Revine ca revenire, dar totusi, mai sunt si alti piloti de urmarit. Rosberg intr-o echipa cu Ross si Schumi nu are nici o sansa, ceea ce eu as spune ca este de nedorit.

    Evident multi fani ne bucuram ca revine (eu inca sunt confuz, nu stiu daca sa ma bucur sau pur si simplu sa nu-mi placa idea), dar preferam sa vad alti piloti crescand. Evident, fiecare cu gusturile lui.
    0 0
  • dezamagire mare ;(((
    din 1991 am fost un fun al marelui campion dar am fost tare dezamagit in momentul in care a semnat cu mercedes.Imi doream ca acest lucru sa nu se intimple niciodata.
    0 0
  • lupul isi schimba parul, dar naravul, ba!
    adevaru e ca nu mi-a placut niciodata de schumacher asta iar acum se dovedeste inca o data caracterul lui infect! a stat ca sarpele la sanul lui ferrari toti anii astia, le-a condus masinile de strada, a avut ocazia sa testeze si monoposturile din anii urmatori, ma rog, a ramas f. aproape de lumea formulei 1 prin si cu sprijinul ferrari, si uite ce e in stare sa faca jigodia acum pentru un sac de lovele... un tradator mizerabil!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru