Petrov critică Renault şi nu exclude plecarea la echipă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.11.2011
Vitaly Petrov a criticat vehement strategia şi erorile comise de Renault pe parcursul acestui sezon şi nu exclude să părăsească echipa chiar dacă are un contract valabil pentru anul viitor.

Vitaly Petrov a rupt tăcerea şi a făcut câteva dezvăluiri spectaculoase cu privire la evenimentele din cadrul echipei Renault de pe parcursul sezonului 2011.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 2, el a dezvăluit că are o clauză de contract prin care nu poate critica echipa în presă, însă a decis să încalce aceasta cerinţă şi să explice cauzele pentru care Renault traversează un sezon modest.

"Timp de aproape zece curse nu am avut absolut nimic nou, ceea ce în principiu înseamnă că concurăm cu aceeaşi maşină cu care am început sezonul. Sigur, primul podium din Australia a fost inspirational pentru mine, Rusia şi fani. Dar apoi am fost furios de tot ce se întâmplă. Din păcate, nu pot să spun nimic rău despre echipă, este scris în contractul meu. Citiţi interviurile mele, nu critic o echipă care a pierdut de multe ori", a declarat el.

În plus, el susţine că Renault este deficitară la opririle boxe, dar şi în privinţa strategiilor de cursă, elemente care au contribuit la înregistrarea unor rezultate modeste.

"Cât am pierdut la opririle la boxe? Cât am pierdut din cauza tacticii? Din aceste motive am pierdut cam 10 curse, dacă nu chiar mai multe.

Din păcate, nu am putut să spun în presă că am pierdut din cauza pitstopurilor. Nici acum nu pot să vorbesc despre asta, dar pe de altă parte nu pot să rămân tăcut, mi-a ajuns, nu pot să ţin totul în mine", a adăugat el.

Motivul pentru care Petrov a ales să critice echipa ştiind foarte bine că încalcă contractul ar putea avea legătură cu viitorul său. Presa internaţională speculează că Renault va alege un înlocuitor pentru Robert Kubica pentru 2012 între Romain Grosjean şi Bruno Senna, însă nu este exclus ca amândoi să fie aleşi, în detrimentul lui Petrov, care are contract pentru anul viitor.

"Formula 1 este o afacere. Gradual, vor doar să obţină mai mult, poate ca preţ, poate ca sponsori, poate ca piloţi. Eu am un contract, dar, aşa cum am mai spus, campionului mondial Kimi Raikkonen i s-a cerut să părăsească Formula 1 pentru o anumită sumă de bani. Este o lume în care orice este posibil şi ar fi greu să mă opun dacă vor să înlocuiască pe cineva", a mai precizat el.

Via | GMM

Taguri: Petrov, Renault

Comentarii (3)

  • BackonYou
    Petrov
    Il inteleg si ii dau dreptate. Vai de echipa daca v-a arunca un asa pilot cu sponsorii puernici. :))
    11 3
  • BackonYou
    Petrov
    "sponsori puternici"
    5 3
  • ayrton4ever
    Backonyou... frate faci parte din generatia "bacless"?:))
    Deci tu ai corectat "sponsori puternici"?... aia a fost greseala ce ti-a sarit in ochi?:)) cu "v-a arunca" nu ai treaba... sau ai lipsit de la ora aia... in clasele primare.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru