Pirelli promite spectacol în sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.06.2010
Pirelli a confirmat că va avea o abordare "agresivă" în privinţa pneurilor pe care le va furniza în Formula 1 în sezonul viitor.

Proaspăt confirmat ca nou furnizor de pneuri în Formula 1 în perioada 2011-2013, Pirelli susţine că va lua Marele Premiu al Canadei drept exemplu pentru a crea spectacol în competiţie în sezonul următor.

Cursa de la Montreal a fost una dintre cele mai spectaculoase din acest sezon ca urmare a pneurilor de consistenţă complet diferită, iar producătorul italian va miza pe această reţetă anul viitor.

"Vom încerca să fim agresivi, să oferim un pneu "sigur" şi unul agresiv pentru a crea spectacol. Sunt sigur că fanii vor asta, iar echipele s-au bucurat de acest spectacol în Canada. Şefii echipelor cu care am vorbit au spus că a fost distractiv. Poate că asta nu a produs rezultatele pe care le-au vrut, dar a fost o nouă strategie pentru cursa", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Pe de altă parte, italianul a admis că această strategie va fi adoptată cu condiţia că piloţii şi echipele să nu se plângă că pneurile nu sunt bune dacă se degradează rapid, pentru a nu afecta imaginea companiei Pirelli.

"Vrem să participăm în sport şi să facem spectacol, iar Canada a fost un bun exemplu de ce putem face dacă oferim soluţii extreme.

Dar din punct de vedere al producătorului, te întrebi dacă publicul percepe pneurile ca fiind de proastă calitate. Până la urmă, totul depinde de comunicare. Atâta timp cât comunicăm bine, piloţii înţeleg situaţia şi nu încep să vorbească despre pneuri de proastă calitate vă fi bine. Cred că după cursa din Canada toţi vor fi de acord că s-au distrat mai bine decât ar fi făcut-o într-o procesiune. Cu siguranţă din punctul de vedere al fanilor a fost fantastic", a mai precizat Hembery.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Pirelli
    On Autosprint of this week there is a short interview with Pirelli Motorsport Director Paul Hembery (http://uk.eurosport.yahoo.com/27062010/58/pirelli-seek-zero-advantage.html). He says that for the first testing of the new tyres they would like to have... Kimi as tester.
    [...]"Well, in Turkey I spoke with a guy who just one year ago was racing for Ferrari... I'm joking, obviously. I don't know if Kimi is interested in doing the tester for us."
    3 5
  • ..
    ne lasi!
    3 3
  • @...
    DA,te las! Post-ul meu a devenit o stire ;)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru