Red Bull: "Vettel şi Webber trebuiau să-şi lase spaţiu"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.05.2010
Christian Horner i-a acuzat pe Sebastian Vettel şi Mark Webber că nu şi-au lăsat spaţiu de manevră în timpul incidentului care a ruinat şansele la victorie ale celor de la Red Bull.

Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, a evitat să numească un vinovat pentru incidentul dintre Sebastian Vettel şi Mark Webber din timpul Marelui Premiu al Turciei.

În schimb, britanicul în vârstă de 36 de ani i-a acuzat pe amândoi de faptul că nu şi-au lăsat suficient de mult spaţiu pe circuit, având în vedere că apără interesele aceleaşi echipe.

"Piloţii noştri sunt liberi să concureze unul împotriva celuilalt, dar le-am cerut întotdeauna să-şi lase spaţiu şi exact acest lucru nu s-a întâmplat. Erau mult prea departe pe partea stângă, Vettel a ajuns pe interiorul lui Webber, dar apoi au venit de-a curmezişul prea devreme. Pur şi simplu nu şi-au lăsat spaţiu", a declarat Horner în cadrul unui comunicat de presă al echipei Red Bull Racing.

Pentru Horner, marea dezamăgire a constat în ratarea unei duble pe circuitul de la Istanbul, echipa pierzând în clasamentul constructorilor nu mai puţin de 28 de puncte, ceea ce le-a permis rivalilor de la McLaren să-i devanseze în clasamentul constructorilor.

"Este extrem de dezamăgitor, iar situaţia nu ar fi trebuit să aibă loc.

Este foarte frustrant pentru întreaga echipă să le oferim celor de la McLaren 28 de puncte pe tavă, mai ales după atât de multă muncă. Am pierdut foarte multe puncte şi trebuie să învăţăm din asta, pentru a nu ne găsi din nou în această situaţie", a adăugat el.

Via | Red Bull

Comentarii (18)

  • Red Bull
    a fost
    O manevra care a trezit fauna MECLAriana
    15 7
  • Declaratie
    Declaratia e clara: Echipa considera ca vinovat este Webber, fiind omul care ar fi putut sa lase spatiu. In concluzie Webber demonstreaza imaturitate nu Vettel. Si Vettel are partea lui de vina insa avand in vedere situatia Webber trebuie sa cedeze Vettel fiind in fata lui cu mai mult de jumatate de masina. Era normal sa vireze spre partea curata a circuitului iar webber sa iasa spre exterior, ceea ce n-a facut. Webber nu a miscat volanul, principala cauza fiind faptul ca a clacat in acele momente in care Vettel trecuse. Ar fi fost o infrangere dura pentru moralul lui Webber atat de puternic cultivat pozitiv de rez. din ultimele 2 curse. A fost un soc psihic mult prea puternic pentru Webber atacul lui Vettel si dezastrul o confirma. In colcuzie consider ca incidentul va afecta evolutiile viitoare ale lui webber si nu ar fi o situatie surprinzatoare sa-l vad mult in spatele lui Vettel.
    10 20
  • crazy horse
    declaratie
    Declaratia e clar: Nu era spatiu pt depasire acolo fara sa risti un acrosaj. Vettel nu trebuia sa vireze spre dreapta inainte de a stii sigur ca Webber degajeaza. Doar sunt coechipieri!Webber e in P1 ceea ce inseamna multa incredere si suportul echipei in lupta pentru titlu.
    19 4
  • crazy horse
    ..
    clara
    4 1
  • uni si uni
    cand doi se cearta alti doi castiga, felicitari mclaren pentru ca au gestionat bine problema si au asteptat, au castigat ceea ce nu visau, in rest numai bine
    9 7
  • hakkinen
    de vina...
    Ce vina are Webber? Cand esti in fata, stai pe trasa ideala, nu faci pe cavalerul sa te depaseasca. In plus, o lasase mai moale din cauza consumului nu ca ar fi fost Vettel mai rapid.
    Multi se uita la curse, putini pricep......
    11 13
  • corect
    Corect Horner, ambii poarta vina , greseala stupida si costisitoare .
    12 6
  • @schubler
    Posteaza mai des si explica-ne si noua ce se intampla intr-un sport atat de complex, atat de greu de inteles..
    16 1
  • ctlnmihai
    Vettel şi Webber trebuiau să-şi lase spaţiu
    singurul vinovat este Vettel ,,marea speranta '' a F 1..un pilot care nu stie sa castige decat cand pleaca din pole-position si care in momentul cand este prins in pluton devine un pilot obisnuit
    7 6
  • Raluca
    @ctlnmihai
    Ironia ta denota rautate si o oarecare ignoranta. Ai fost inexact, Vettel a avut o victorie in acest an, dar nu a plecat din pole.
    12 1
  • ctlnmihai
    Raluca
    Dap atunci cand a plecat de pe locul 3 si webber a lasat un spatiu atat de mare cat sa treaca o macara pe langa el
    0 9
  • ctlnmihai
    Raluca
    Si oricum sunt si ironic si rautacios si ignorant..n-ai idee cat de greu imi este sa ma suport 24 ore /zi
    0 10
  • Raluca
    bun
    Eu te inteleg, dar eu, ce vina am?:)
    7 0
  • ctlnmihai
    Raluca
    n-ai draga nicio vina..nu te-am invinovatit cu nimic
    0 6
  • ...
    Initial, cand am vazut reluarile in timpul cursei, vinovatul principal mi s-a parut Vettel, dat fiind faptul ca nu era la prima abatere. Insa dupa ce am revazut faza am ajuns la concluzia ca vinovatul n1 a fost Webber. Explicatia mea e una simpla si nu trebuie sa fie cineva de acord cu ea: Vettel a prins interiorul si asta e cel mai important lucru la situatiile de acest gen. In momentul in care ai pierdut interiorul trebuie sa te conformezi si sa lasi adversarul care e evident mai rapid ca tine. Asta a fost doar o ambitie prosteasca, au mai fost chestii de genul si culmea tot intre coechipieri.
    5 8
  • in sfarsit cineva sclipeste
    de acord total cu tine George005
    0 9
  • anticiparea a lipsit
    Vettel a gresit. I-a lipsit calculul, anticiparea. Este peste Webber, are calitati si sper ca va iesi campion chiar cu aceasta greseala. Cand depasesti trebuie sa intuiesti ce va face cel din fata. In acel loc era loc o depasire era riscanta, a fortat iar una din roti aproape ca ajunsese pe iarba, e limpede ca a pierdut aderenta si l-a acrosat pe Webber.
    4 3
  • habahaba
    proasta satului...
    schubler ala e mai prost pe zi ce trece, fanatismul meclarenez n-are cum sa nu te indobitoceasca pana la urma...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru