Vettel a câştigat la Abu Dhabi şi a devenit campion mondial!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 14.11.2010
Sebastian Vettel a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie după ce a câştigat în Abu Dhabi, iar Fernando Alonso a terminat doar pe locul 7.

Deşi pleca din postura de favorit la titlu după calificările de sâmbătă, Fernando Alonso a fost trădat de propria strategie şi a terminat cursa din Abu Dhabi doar pe locul 7, după ce piloţii McLaren şi Renault au terminat în faţa sa. Pilotul Scuderiei Ferrari avea nevoie de un loc 4 pentru a-şi adjudeca titlul, însă a pierdut o poziţie la start şi nu a reuşit să-l depăşească pe Vitaly Petrov şi s-a resemnat doar cu poziţia a 7-lea.

De eşecul său a profitat Sebastian Vettel, care a făcut o cursă fără greşeală şi a câştigat fără emoţii după o strategie perfectă. Astfel, germanul a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria Formulei 1, iar Red Bull şi-a adjudecat şi titlul piloţilor, după ce cucerise trofeul constructorilor cu numai o săptămână în urmă.

Podiumul din Abu Dhabi a fost completat de McLaren prin Lewis Hamilton şi Jenson Button, ultimul dintre ei reuşind să-l depăşească pe Alonso la start. La rândul său, Hamilton a obţinut locul 2 la capătul unei curse în care a încercat insistent fără succes să treacă de un Robert Kubica care a amânat intrarea la boxe până spre final. Strategia l-a ajutat pe polonez să termine pe locul 5, în spatele lui Nico Rosberg (Mercedes GP), însă în faţa lui Vitaly Petrov, coechipierul său de la Renault, şi a lui Alonso.

Mark Webber a terminat ultima cursă a sezonului doar pe locul 8, pierzând poziţii din acelaşi motiv ca şi Alonso şi fiind incapabil să-l atace pe pilotul Scuderiei Ferrari. Ultimele puncte puse în joc au fost adjudecate de Jaime Alguersuari (Toro Rosso) şi Felipe Massa (Ferrari).

FILMUL CURSEI: START RATAT PENTRU ALONSO

Vettel şi Hamilton au plecat foarte bine de pe primele două poziţii, în timp ce Alonso a pierdut locul 3 în favoarea lui Button, chiar dacă spaniolul a încercat să-l blocheze. Spaniolul a fost urmat de Webber, Massa şi Barrichello.

Schumacher şi Rosberg s-au luptat pentru poziţie în virajul 6, iar septuplul campion mondial a derapat şi a rămas blocat pe circuit. Venit puternic din spate, Liuzzi l-a lovit în plin pe pilotul Mercedes GP şi amândoi au fost nevoiţi să abandoneze. Comisarii de cursă au trimis Safety Car-ul pe circuit şi mai mulţi piloţi din a doua jumătate a plutonului au intrat la boxe pentru schimbul obligatoriu de pneuri.

Cursa s-a reluat în turul 6 fără modificări în prima parte a clasamentului, Vettel reuşind să-şi creeze un avans de peste o secunda în faţa lui Hamilton, Button, Alonso şi Webber.

INTRĂRILE LA BOXE BULVERSEAZĂ LUPTA PENTRU TITLU

Aflat sub presiune să-l depăşească pe Alonso, Webber a forţat şi a lovit cu pneul dreapta-spate glisierele de protecţie, reuşind însă să scape fără probleme. Totuşi, în turul 12, pilotul echipei Red Bull a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri mai devreme decât se anticipa, întrucât nu se simţea confortabil pe pneurile super soft.

El a revenit pe pistă doar pe locul 16 în plin trafic şi a fost urmat la boxe de Massa în turul 14, care a revenit chiar în spatele său.

Alonso a intrat la rândul său la boxe în turul 15 şi a revenit pe circuit chiar în faţa lui Webber, element vital în lupta pentru titlul mondial. Şi mai important, Alonso şi Webber au revenit pe circuit în spatele lui Rosberg şi Petrov, care efectuaseră deja schimbul obligatoriu de pneuri.

ALONSO, TRĂDAT DE PROPRIA STRATEGIE

Alonso a încercat să-l depăşească pe Petrov în turul 23, a ieşit larg de două ori într-un viraj, însă a reuşit să rămână în faţa lui Webber, aflat imediat în spatele său. Între timp, Hamilton şi Vettel au efectuat la rândul lor opririle la boxe, iar pilotul echipei McLaren a luptat cu Kubica pentru locul 3, care nu efectuase încă oprirea la boxe.

Hamilton a fost tentat să intre din nou la boxe la un moment dat, însă echipa a refuzat pentru că ar fi pierdut orice şansă la podium. Button a efectuat schimbul obligatoriu de pneuri în turul 41, moment în care Vettel a revenit pe prima poziţie. În acest moment, Alonso trebuia să-i depăşească pe Petrov şi Rosberg pentru a termina pe 4 şi a cuceri titlul mondial.

ALONSO RENUNŢĂ LA LUPTĂ ŞI PIERDE TITLUL MONDIAL

Şansele lui Alonso la titlu au scăzut însă în momentul în care Kubica a revenit în faţa lui Petrov după schimbul obligatoriu de pneuri. Astfel, în condiţiile în care Vettel se îndrepta spre victorie, Alonso trebuia să efectueze 3 depăşiri în ultimele 9 tururi pentru a câştiga titlul mondial, însă a fost incapabil să-l atace decisiv pe Petrov. În ultimele tururi, conştient de ratarea titlului mondial, Alonso a incetinut ritmul şi a renunţat să-l mai atace pe rus, terminând astfel doar pe locul 7. Între timp, Sebastian Vettel tocmai trecea linia de sosire cu titlul mondial în buzunar, germanul izbucnind în lacrimi în turul spre boxe în urma realizării acestei performante.

Iată clasamentul complet al Marelui Premiu din Abu Dhabi, precum şi clasamentele finale generale ale sezonului 2010:

The Abu Dhabi Grand Prix
Yas Marina, United Arab Emirates;
55 laps; 305.355km;
Weather: .

Classified:

Pos Driver Team Time

1. Vettel Red Bull-Renault 1h39m36.837s
2. Hamilton McLaren-Mercedes + 10.1s
3. Button McLaren-Mercedes + 11.0s
4. Rosberg Mercedes + 30.7s
5. Kubica Renault + 39.0s
6. Petrov Renault + 43.5s
7. Alonso Ferrari + 43.7s
8. Webber Red Bull-Renault + 44.2s
9.
Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 50.2s
10. Massa Ferrari + 50.8s
11. Heidfeld Sauber-Ferrari + 51.5s
12. Barrichello Williams-Cosworth + 57.6s
13. Sutil Force India-Mercedes + 58.3s
14. Kobayashi Sauber-Ferrari + 59.5s
15. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1m03.1s
16. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1m04.7s
17. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 lap
18. Di Grassi Virgin-Cosworth + 2 laps
19. Senna HRT-Cosworth + 2 laps
20. Klien HRT-Cosworth + 2 laps
21. Trulli Lotus-Cosworth + 4 laps

Fastest lap: Hamilton, 1m41.274s

Not classified/retirements:

Driver Team On lap

Glock Virgin-Cosworth 44
Schumacher Mercedes 1
Liuzzi Force India-Mercedes 1


World Championship standings, round 19:

Drivers: Constructors:

1. Vettel 256 1. Red Bull-Renault 498
2. Alonso 252 2. McLaren-Mercedes 454
3. Webber 242 3. Ferrari 396
4. Hamilton 240 4. Mercedes 214
5. Button 214 5. Renault 163
6. Massa 144 6. Williams-Cosworth 69
7. Rosberg 142 7. Force India-Mercedes 68
8. Kubica 136 8. Sauber-Ferrari 44
9. Schumacher 72 9. Toro Rosso-Ferrari 13
10. Barrichello 47
11. Sutil 47
12. Kobayashi 32
13. Petrov 27
14. Hulkenberg 22
15. Liuzzi 21
16. Buemi 8
17. De la Rosa 6
18. Heidfeld 6
19. Alguersuari 5

 

Comentarii (194)

  • Felicitari Vettel si Red Bull.....rusine Ferrari, m-ati dezamagit.
    57 9
  • HAHAHA ALONSO. ce gesturi facea la petrov =))) ce distrus
    alonso, ce ai facut tati ? =)))) ce incompentent, si-a luat cu galeata.
    ALONSO e zeu, nu poate pierde, ce s-a intamplat ? lasa k o sa faca apel ceva, o sa ii cedeze massa locu lui =))
    BINE VETTEL :X:X:X:X:X
    56 20
  • iulaur
    Felicitari Vettel...Ferrari si Alonso mare dezamagire...
    32 3
  • Vettel CAMPION
    Sa inceapa sarbatoarea !!!!!!! UNDE E ALONSO ? UNDE SUNT APLAUDACII FERRARI ? :)) =)) :)) =))
    36 16
  • marius
    weltmeister
    GO SEB...
    25 2
  • DAAAAA
    VICTORIE. BINE VETTEEELLL!!!!!!!!!!!!!!!
    Restul nu mai conteaza. Decat ca se pot castiga campionate si pe bune nu cu "strategii"
    37 8
  • Made in Abu Dhabi
    We are the champions my friends!!!
    Cursa fenomenala!!
    35 3
  • habahaba
    sunt sfarsit, nu mai am cuvinte...
    domenicali ar trebui impuscat si gata... erau in toate cartile posibile pana sa decida imbecilii de ingineri sa-i schimbe gumele lui alonso. oricum, s-a facut dreptate, vettel era ultimul dobitoc din pleiada de norocosi pe care i-au tarat apele fara nici un merit personal catre un titlu mondial in ultimele sezoane (raikkonen, hamilton, button). era chiar culmea ca vettel, pe care totusi il consider peste ailalti 3 de mai sus, sa scape fara un titlu mondial! probabil primul si ultimul, la fel ca si in cazul celor 3 ratati pomeniti mai sus!
    16 47
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Vettel campion! Bravo lui, si-a jucat cartile cel mai bine. Alonso si Webber au gresit schimband prea repede pe un circut ca cel din Emirate. Vettel a condus bestial, Webber nici nu era trist ca a pierdut. Alonso se vedea ca este trist, pacat ca a pierdut dar Ferrari au gresit. Sincere felicitari lui Vettel a fost cel mai bun :P
    32 7
  • @mai sus
    alonso se consola cu mecanicii =). care are niste servetele sa ii dea vreo 2 pachete si poate ii face cineva si gestu ala de copil schizofrenic
    a, i-a batut si recordu de cel mai tanar CM :)) deci nu mai poate, e frustrat maxim. fanii lui n-o sa mai iasa din casa o saptamana pe putin. nu l-a fulgerat pe vettel INCREDIBIL
    27 9
  • ctlnmihai
    Vettel Campion Mondial
    Felicitări Vettel deşi am fost printre criticii tăi..bravo Mclaren ptr. locul 2 la constructori,Bravo hamilton -fără greşelile făcute la Monza şi Singapore poate tu ai fost în locul lui Vettel acum.. Bravo Button ptr. contribuţia adusă la punctele strânse de Mclaren,felicitări Renault...(petrov şi kubica)
    30 11
  • 2010
    Felicitari pt Vetel, a condus magistral. Bravo, cel mai tanar campion mondial !
    Ferrari au dat-o in bara rau de tot. Am impresia ca o sa zboare niste capete din echipa rosie. M-au dezamagit. Alonso la final a facut un gest nesportiv - macar sa piarda cu demnitate.
    31 2
  • Felicitari noului campion mondial!
    Bravo RBR! Bravo Vettel! Webber si Alonso cea mai proasta strategie de cursa pt care puteati opta.
    27 1
  • Opinie
    Felicitari Vettel! Felicitari Red Bull! Nu mai sunt un fan infocat al F1 insa am urmarit cursa de astazi. Circuitul m-a dat gata. Mai bine zis locatia. Petrov a facut o cursa mare. F1 a mai capatat putina sare si piper in aceasta zi.
    23 0
  • ctlnmihai
    Alonso
    Poverissimo Alonso......care şi- a demonstrat din nou caracterul în ghilimele desigur când i-a adresat gesturile acelea obscene de la final....
    36 5
  • EXCELENT UN PODIUM DE CAMPIONI!
    Mai rar un astfel de sfarsit cu ultimii 3 campioni pe podium!
    Felicitari VETTEL, LEWIS, BUTTON, ROSBERG, KUBICA SI PETROV!
    Redbul a demonstrat cum se castiga un campionat CINSTIT!
    Azi Petrov a fost Dumnezeul Formulei 1, a facut dreptate, a luat ceea ce FIA a dat pe nedrept hotilor de la ferari si hotului Alonzo!
    Dumnezeu a facut dreptate!

    Fanilor Alonzo: cui se mai plange acum acest pilot mizerabil? Cui se mai plange acest gunoi?
    Ce comportament agresiv avea Alonzo fata de Petrov, ce ar fi vrut nesimtitul de la el?
    Era frustrat ca nu pot sa dea ordine de echipa la Renault?
    34 11
  • Weltmeister
    Superb! Un campion care a meritat sa fie aici. Multa munca, viteza si concentrare rezulta "reteta" perfecta.
    27 2
  • ctlnmihai
    alonso
    după BBc ,se pare că Andrea Stella ar fi încercat să-i transmită lui Petrov mesajul acela-Fernando is faster than you-dar rusul n-a înţeles engleza stricată a spaniolului...
    26 10
  • Felicitari pentru strategia echipei Red Bull si pentru victorie! Au mizat pe corectitudine si au castigat. Daca la cursa trecuta faceau rocada Weber-Vettel acum Alonso era campion.

    Aveam spici si pentru cazul celalalt .... hai sa-l spun:
    " Felicitari pentru sportivitatea echipei Red Bull! Din pacate, va fi doar un motiv pentru unii de a asimila cinstea drept prostie ...."
    15 6
  • mea culpa
    iata ca ceea ce parea o eroare de strategie in brazilia a dat roade aici...bravo vettel, bravo redbull, bravo webber...bravo alonso, hamilton, button...bravo tuturor!
    16 2
  • The end
    Sincere felicitari pentru Vettel. Dupa modul in care a castigat azi a meritat pe deplin campionatul.
    Ma asteptam la o cursa mai stransa din partea lui Alonso si Webber.
    Nu pot sa nu-mi exprim furia la adresa lui Domenicali care DOAR UN SINGUR LUCRU trebuia sa gestioneze azi: STRATEGIA, dar a dat-o in bara. Astea sunt cursele, unii castiga, altii pierd.
    Nu pot sa nu remarc reactiile fanilor mcdonalds. Pentru ei nu a castigar Vettel ci a pierdut Alonso. Nici macar nu conteaza ca ham a terminat pe 2 urmat de Button, ceea ce este un rezultat chiar si pt. ei....Dar atat pot, atat dau...nu avem de unde cere mai mult.
    Inca odata felicitari pustiului!
    20 3
  • un compromis bun
    Nimic nu m-a bucurat mai mult in aceasta cursa decat impotenta marelui alonso in spatele lui Petrov. Am avut ceva emotii la kubica cand a iesit de la boxe si a incalcat linia pentru ca ma asteptam ca FIA sa-l penalizeze pentru a oferi un loc in fata lui alonso. Dar la final chiar si cu acea penalizare maretul toreador tot nu avea sanse la titlu. Ca o parere personala consider ca Red Bull i-au luat titlul lui Webber si i l-au dat lui Vettel, nu conteaza este bucataria lor interna. Ma mai bucur ca McLaren au iesit la constructori in fata celor de la ferrari. La fel ca si unii fani ferrari de pe acest site si toreadorul are un simt al fair-play-ului dezvoltat, ma refer la gesturile de "prietenie" facute lui Petrov. In fine, doream sa castige oricine numai fata ordinarului de alonso sa nu o fi vazut. Hamilton sper ca la anul vei gestiona mai bine cursele pentru un nou titlul mondial.
    26 7
  • Degetul marelui Alonso ...
    Ferrari au pierdut pe mana lor si momentul cheie a fost safety car-ul. Apoi strategia foarte proasta a celor de la Ferrari care s-au bazat pe faptul ca marele detinator de talente va trece de amaratii de la Renault si de ceilalti care au schimbat cauciucurile in primele tururi. In ultimele tururi ma asteptam sa cedeze Alonso si sa intre intr-un zid. Nici sa piarda nu stie. Acum sper ca e fericit Domenicali. Pe Raikkonen nu l-am vazut sa faca astfel de gesturi. Si-o merita Ferrari.

    Felicitari RB & SV.
    34 2
  • Vettel @ Red Bull
    Sunt prea entuziasmata de rezultatul lui Vettel , ca sa mai pot spune ceva de TALENTUL lui Alonso. Se pare ca nu si l-a folosit la maxim azi.
    24 9
  • Muhahahahaha
    Noapte buna la toti care credeau ca Vettel nu e in stare sa devina campion mondial. 10 pole position si 5 victorii, well... pt toti ceilalti, top that!!! :P
    22 4
  • ctlnmihai
    alonso
    alonso e talentat ..la dat din gură şi din mâini.....
    26 11
  • Alonso a gestionat resursele ca un mare campion ... bla, bla, bla
    Vedeti mo ca atunci cand Alonso al vostru batea pasul pe loc in spatele altuia nu o facea din "inteligenta" Atat putea atat dadea.
    21 4
  • ctlnmihai
    Alonso
    este campion la declaraţiile din presă......
    20 10
  • @fanii infocati
    sa inteleg k fanii infocati au facut ciocu mic ? foarte bine, si asa sa il tineti !
    22 8
  • Am fost dezamagit crunt in final de Alonso (mai ales pentru gestul nesportiv adresat lui Petrov) si desi il doream sa fie campionul mondial in 2010 (prin prisma ca era pilot la Ferrari), acum ma bucur pentru Vettel, care pana la urma a reusit sa castige. Felicitari campionului !
    P.S. Ce s-a intamplat cu link-ul http://formula1.automarket.ro ?
    De unde aflam cine este "premiantul" F1 CHAMP ?
    17 1
  • Renault
    Cine l-a facut pe Alonsito de doua ori campionas? Aud? Acum Renault l-a ferit pe Alonsito de titlu. OOhahahaha
    20 5
  • "iubiti" fani alonzo
    Daca sunteti frustrati, nemultumiti si muriti de ciuda ca ati pierdut un titlu care ar fi fost castigat pe nedrept apasati butonul rosu (ca ferari) pentru ceilalti apasati butonul verde!
    Ma bucur nespus sa vad ca numarul "rosu" e in crestere!
    :)))
    HAHAHAHA!
    32 8
  • ctlnmihai
    Alonso
    bietul alonso.....cred că va avea o noapte naşpa...
    20 8
  • @kalel
    din cate am vazut eu clasamentul final, cel general, Alosno e in fata lui ham si but....deci, nu stiu care din noi ar trebui sa aiba ciocu mic....
    11 20
  • Mai spune cineva ca Alonso nu este doar un bun pilot de pluton?
    12 6
  • pt. fanii ALONSO
    Sunteţii în doliu?

    superb campionat

    foarte urate gesturile lui ALONSO la adresa lui petrov. (ALONSO comenta despre m. schumacher ca nu stie sa piarda?)
    35 4
  • mircea
    @all
    formula1.automarket.ro a căzut din cauza traficului intens de la filanul cursei. Ne agităm să punem secțiunea sus. Mulțumim pentru înțelegere.
    12 3
  • Ferrari au scos in fata un singur pilot si au ratat si locul 2 la constructori ...
    14 0
  • ctlnmihai
    Petrov ,Button ,Rosberg ,kubica descalificaţi..
    Petrov ,Button ,Rosberg ,kubica descalificaţi ca să iasă cine trebuie campeone del mundo adică Alonso...
    21 6
  • ferraristi vad acum doar jumatatea goala a paharului ..... fanii mclaren exulta pentru ca jumatatea cea plina "a dat deja peste". Cool.
    12 3
  • ctlnmihai
    Si Hamilton si Button si Vettel ar trebui descalificati!

    IOI
    :))
    12 4
  • @ctlnmihai
    mai simplu descalificat vettel si gata
    13 3
  • mi-s o vulpe ardeleana deghizata si rusinata. No
    0 9
  • Anonim
    Adevar graiesc
    V-am spus 100% GARANTAT VETTEL. Asa a fost! BRAVO VETTEL!
    12 3
  • cursa
    Bravo Vettel,RBR ,dar si McLaren !!! Un titlu meritat din plin de Vettel,un titlu care nu merita sa ajunga in mainile jegoase ale lui Alonso !
    Cineva acolo sus ne iubeste si nu a lasat ca un titlu atat de pretios sa ajunga la un increzut si un frustrat care l-a final i-a aratat pumnul unui pilot care nu a facut decat sa lupte pentru propria pozitie; un pilot care "a indraznit" sa nu se fereasca din calea marelui alonso ! Patetic gest din partea unui pilot care nu cunoaste notiunea de "fair-play" !

    Inca o data,bravo Sebastian Vettel !
    32 6
  • Jolerto
    Bv Vettel
    lmao @ fanii McLaren : Sunteti ceva.... Doamne sa ne ajuta daca mai castigati si voi ceva pfff
    6 18
  • ctlnmihai
    alonso
    alonso se va consola cu Massa în seara asta.. gurile rele spun că Montezemelo îi va consola pe aman2..Domenicalli va fi consolat de andrea stella...omul de încredere al lui alonso îi va păzi să nu încaiere pe acolo..
    20 4
  • fanFerrari
    Alonso asta nu-i bun nici de locul 4-5. Deja il regret pe Kimi. El cu siguranta reusea depasiri pana la locul 4.
    26 2
  • ctlnmihai
    Alonso
    să nu se încaiere *
    15 2
  • ctlnmihai
    Alexandra1710
    te înşeli în ceea ce priveşte gesturile lui Alonso..dacă revedem faza frame cu frame vedem că Alonso a vrut să-l aplaude pe noul campion mondial....
    20 3
  • Alonso a abordat cursa in maniera-i tipica ... asteptand un abandon al celui din fata. De aceasta data n-a mers. O abordate de campion era "depaseste tot pana in fata", total diferita de "jocurile de noroc", care l-au ajutat prea mult pe Alonso tot sezonul. Si ca tabloul sa fie complet, de vina-i Massa ca nu a fost in masina lui Petrov ....
    20 1
  • mircea
    @all
    Secțiunea de Formula 1 e din nou în picioare. Avem și un câștigător în F1 Champ: Koteles Attila. În plus, avem o surpriză pentru toată lumea pe prima pagină a secțiunii :)

    http://formula1.automarket.ro/
    3 1
  • @RCZ
    ti se pare k tin eu cu mclaren ? ti se pare k locu 2 se premiaza cu vreun trofeu ? ciocu mic
    4 4
  • ctlnmihai
    gesturile lui Alonso
    gesturile lui Alonso i-au trădat virilitatea.... e bărbat într-adevăr...
    20 2
  • salutare
    eram convins ca noul campion va fi,fie Alonso fie Webber,insa nici in cele mai nastrusnice vise ale mele nu am crezut ca Vettel va fi campion!!!!!!Felicitari RBR!!!!!!Daca campionatul era castigat de Alonso,era n campion pe nedrept,de felicitat insa ca a crezut pana la ultima cursa ca poate castiga campionatul!!Nici Vettel nu este un campion pe merit,mai ales ca ptea castiga acest campionat cu peste 55 de puncte la ce masina
    avea!!!!!!!!!A fostt un campionat cum n-am mai vazut pana acum,iar daca Schumacher ramane in F1,vom avea anul viitor 5 campioni mondiali pe grila de start,FAPT UNIC IN ISTORIA F1!!!!
    Mclaren,un an mai putin reusit,dar macar fanii Mclaren se pot consola cu ideea ca au terminat in fata lui Ferrari!!!!!
    Acesta cred ca este ultimul meu post pana la primavara!!!!
    Sa ne auzim cu bine si An nou Fericit!!!!!
    14 3
  • @Jon
    Ferrari si alonso se merita reciproc :)) Kimi nu avea ce cauta la o asemenea echipa. Totusi,Raikko ramane ultimul lor campion mondial si se pare ca alonso cu tot norocul lui nu a putut schimba asta. Probabil ca si norocul asta tine in final cu cei care merita :)

    @ctlnmihai. Da,poate ai dreptate. Am avut noi vreo iluzie optica si de fapt alonso il felicita pe campion si pe petrov :))
    23 4
  • ctlnmihai
    Alonso
    Ce s-ar fi întâmplat dacă în locul lui Petrov ,s-ar fi aflat Danica Patrick..cum ar fi interpretat ea ca femeie gesturile lui Alonso_
    11 3
  • hakkinen
    Felicitari RedBull !!!
    Felicitari Vettel, Felicitari PETROV !!!! Ferrari sa-si faca sepuku dupa strategia din cursa asta ! S-a facut dreptate. Bravo Hamilton,Button, Kubica si bravo tuturor din fata lui Alonso !!!
    13 2
  • @mad79
    m. schumacher va fi si la anu, dar o sa avem doar 4 campionii, alonso se retrage datorita problemelor psihice provocate de pierderea campionatului........
    15 4
  • ctlnmihai
    Alonso
    Pobre Alonso....
    7 3
  • damada
    @dmd - ferraristu
    Ti-am spus eu ieri. .... ca astazi o sa spui:

    "Hai Alonso! ca titlul e aproape ... pierdut"
    10 2
  • @Alexandra1710
    uite cat de mult lau iubit cei de la ferrari pe kimi:
    http://www.automarket.ro/blog/mirica/diverse/ferrari-sau-ferarri/
    3 2
  • ctlnmihai
    Alonso
    Poor alonso....
    4 3
  • champion vettel
    Ma bucur ca a pierdut Alonso titlul, l-au ajund din urma blestemele celor de la Renault, atunci cand s-a certat urat de tot cu acestia si striga in gura mare ca va dezvalui presei secretele masinii etc etc. Rusine ferrari si alonso care de data aceasta nu au mai avut parte de ordine de echipa gen "Fernando is faster than you...Sorry". Ma bucur pt vettel, felicitari echipei Red Bull si totodata celor de la Mclaren pt ca au reusit sa ocupe locul 2 in fata celor de la ferrari.
    8 3
  • @ctlnmihai
    daca ar fi fost Danica Patrick.il batea pe alonso
    8 2
  • nici pentru tine nu a castigat Vettel ... doar a pierdut Alonso ... ca altfel nu erai furios pe Domenicalli ..... ca doar nu-i puteai avea pe amandoi campioni , no.
    3 0
  • ctlnmihai
    Alonso
    bietul alonso......
    6 3
  • @Alonso
    TARE-S CURIOS
    ce scuze o sa aduca acum Aoleonso .....
    7 3
  • BRAVO Vettel!!!
    Frustrare mare pe capul lui Alonso.
    9 4
  • Cursa
    Exceptional........Radeam si plangeam in acelasi timp knd am auzit vestea!!!Super cursa!!!Cum zik constructorii : You are a world CHAMPION
    8 2
  • ctlnmihai
    Alonso
    cică staff-ul echipei Ferrari a fost influenţat de celebra flacăra violeta când l-a chemat pe Alonso la pit-stop.. şi de acolo i s-a tras ghinioanele de pe urmă.....(Meditația cu flacăra violetă este o tehnică de meditație folosită în medicina alternativă și complementară, cu scopul de a lucra asupra câmpurilor energetice, armonizându-le, tehnică folosită pentru a ajuta la redobândirea sănătății fizice și evoluției spirituale)
    5 3
  • @schumy1969
    Da...i-au gresit pana si numele :-j Ma mir ca l-au si mentionat :))
    11 2
  • Kimi a adus titlul pentru Ferrari inca din primul an. In urma lui Alonso raman niscai navete goale ......
    13 4
  • Felicitari Vettel.
    O cursa frumoasa, in special celor de la Renault.
    Neinspirata strategia lui Alonso.
    Dezamagitor Weber, ma asteptam la mai mult.
    Ironic, dar pana la urma Vettel a fost ajutat de compatriotul Shumi, cu abandonul lui urmat de SC.
    BRAVO VETTEL!!!!!!!
    11 0
  • @ fanii mcdonalds
    nu ma voi injosi intr-atat de mult incat sa va mai raspund la rautati.
    Vettel e campion si e singurul lucru ce conteaza. Puteti sa va amagiti voi ca ham a fost impotent un intreg sezon blamandul pe Alonso...
    3 6
  • ctlnmihai
    Alonso
    Atacurile psihologice dinaintea Marelui Premiu al Braziliei ,de care s-a tot plâns Alonso într-o declaraţie de acum o săptămână se pare că şi au făcut efectul tocmai acum la Abu Dhabi...au fost atacuri psihologice cu întîrziere putem spune.....
    6 3
  • bravo
    Felicitari Vettel si felicitari lui Petrov !
    10 2
  • ctlnmihai
    atacuri psihologice cu întârziere
    ai naibii capitalişti ce au inventat.....
    4 1
  • !ferrarist
    Ba, ista-i idiot sau ce? Locul 4 nu 2 i se cerea. Nu mai mult. Da sta ca prostu in pluton ca de fapt acolo e locul lui. Auzi "am gestionat inteligent cursa" .....
    HALAL campionas inteligento - prudento - campionato castigato ....
    Stiam eu ca-i doar o gogosasa aruncata prostilor creduli chestia cu "io pot mai mult da nu risc pentru ca-s inteligent". De fapt nu putea si nu era omul care sa recunosaca asta. Asa ca prefera sa minta.
    8 2
  • Felicitari Vettel!
    Felicitari Vettel, este un campion merituos!Pole-uri, si fructificarea ultimei ocazii cu un monopost de exceptie.Ferrari n-au avut cel mai bun material de competitie aici, o strategie determinata de uzura mai mare a pneurilor.Oricum, un loc 2 meritat pentru Fernando, pana la urma este vicecampion.Inca o data felicitari Red Bull!
    4 5
  • About Ferrari
    Intr-un moment de respiro, pot spune ca intre Ferrari si Kimi nu a fost chimie:D Din cauza asta i-au scris acolo numele gresit. Tot ce isi dorea Ferrari a fost castigarea titlurilor dupa cativa ani de seceta, iar finlandezul parea ingredientul potrivit. Au castigat 2 campionate la constructori si unul la piloti. Modul in care a plecat Kimi a fost unul jalnic, pe usa din dos, dar a venit Alonso pe usa din fata. Le doresc viata lunga impreuna :)) Si inca ceva, aceia care m-au penalizat pentru vorbele mele la adresa lui Massa, un pilot care a luptat pentru titlu, vreau sa le spun ca azi, preferatul lor a stat jumatate de cursa in spatele lui Alguersuari! Va meritati cu totii soarta.
    14 0
  • ctlnmihai
    Alonso
    alonso nu s-a putut concentra azi să dea ce e mai bun deoarece s-a dat peste cap cu roller-coaster-ul la abu dhabi în parcul ferrari...
    10 3
  • Final
    Bravo Vettel!!Campion mondial cu Red Bull!Felicitari Alonso_x!
    3 8
  • ctlnmihai
    Alonso şi locul 2
    Locul 2 e al pierdanţilor... asta ar fi spus fanii alonso şi ferrari dacă Vettel ar fi terminat pe locul 2.....hmm dăm dovadă de ipocrizie.....
    7 2
  • @fani mcdonalds
    nu ma voi injosi .... de fapt eu ma injosesc cel mai mult de pe aici .... dar cu useru meu sunt ... lord

    -- Alo, scoala de dans si de bune maniere?
    -- Ei pa biiip de dans .... doar de bune maniere ....

    Asta esti tu .....
    3 5
  • 2x
    Deci, cand incepe concursul F1 2011?:D Sa-mi iau revansa!
    0 2
  • ctlnmihai
    Arm alonso
    Arm Alonso.. ptr. cei care nu înţeleg am vrut ca să spun Bietul Alonso în germană...
    8 1
  • ALONSO
    dedicatie pentru marele campion si pentru fanii sai
    http://www.youtube.com/watch?v=HJ9y4jzwXaA
    5 0
  • @ctlnmihai
    Mai poti? Unii nu stiu sa piarda, dar tu nu stii sa castigi. Calmeaza-te si lasa si altora spatiu sa comenteze, nu tot repeta aclasi lucru de 21 de ori.
    4 6
  • madalina
    BRAVO VETTEL
    BRAVO VETTEL! isi merita titlul. in schimb ALONSO azi a vazut cum e sa pierzi si cred ca gestul lui catre petrov era in gluma, nu cred ca era in serios. imi pare rau pt SCHUMI ca nu a putut sa termine ultima cursa a sezonului.
    7 3
  • Felicitari
    felicitari ptr. Vettel si echipa lui , astazi a demonstrat ca merita titlul, in cea ce priveste Alonso cred ca s-a facut dreptate si li s-a aratat neputinta si lipsa unei viziuni clare, au avut cele mai mari sanse si le-au irosit copilareste printr-o strategie de doi bani asteptand o conjunctura favorabila fara sa lupte cu adevarat ptr. titlu. Sper ca dupa acest dus fffoarte rece sa lupte cu adevarat ptr. titlu . Ne vedem la anul . Astazi cred ca ma imbat si nu de bucurie.
    Felicitari si ptr. Hamilton s-a batut cat a putut ca un adevarat campion.
    9 0
  • O DA!
    Cititi ce va spuneam mai de dimineata! Normal ca ingamfatul ed spaniol nu avea sanse! Dar sincer nici nu m`-aerit! Am mai spus eu ca e doar un figurant si iata ca acum s-a adevit! FELICITARI SEBA!!! SI Mclaren au mers ceas! Mark din pacate ai ratat sansa insa pe mana ta ! Doamne nu-mi revin de bucurie !!!! Si mai ales faza de la final cand alfonso il certa pe rus , probabil ca nu i`a cedat pozitia sau l-a confundat de nervi cu Massa? :)))))))))))
    10 0
  • ctlnmihai
    lexion
    Yes I can.....eu nu am pierdut nimic...şi nu pot înceta.. mi-am promis mie însumi ca timp de 2 săptămâni să nu mă opresc dacă Alonso nu ajunge weltmeister....
    9 1
  • BlueEnergy
    Abu Dhabi
    Cursa s-a jucat cand Webber a intrat la boxe. Facea tururi mai rapide pe hard decat cei aflati pe pista pe soft, asa ca Ferrari/Alonso fac greseala sa-l cheme rapid la standuri sa il puna pe pneuri hard si sa pateasca ca si Webber...sa fie prinsi in trafic...aici s-a jucat cursa! Daca Alonso ramanea pe pista, era campion mondial.
    Bravo Vettel. Astept cu nerabdare campionatul de anul viitor.:)
    7 6
  • cateva luni a fost curatenie aici..
    Locul 2 este mai bun decat locul 4.Bravo Alonso!Looserii care se bucura ca a castigat Vettel si nu sunt fanii acestuia dau dovada, asa cum au tacut pana acum de oportunism si multa mizerie umana.Dar asta e bine.Traiasca miseria umana, fani mclaren si latrina, ca va place!:)
    4 11
  • ctlnmihai
    Alonsoo
    a fost bun în ghilimele desigur...dacă nici pe Button nu l-a putut depăşi.. ce pretenţii să emită?
    6 2
  • Felicitari Red Bull!
    Pana la urma cei de la Red Bull au demostrat ca anul asta a fost al lor. Felicitari!!!
    Din pacate Alonso a fost departe de ceea ce speram eu....azi nu merita sa iasa campion....pe langa strategia gresita, cu toate ca a fost mai rapid nu a fost in stare sa il depaseasca pe rus.
    Gesturile de la final nu isi aveau rostul.....Petrov doar si-a aparat pozitia.
    9 1
  • ctlnmihai
    34,5
    dacă nu ne bucuram din sportivitate eram răi..dacă ne bucurăm că Vettel a câştigat suntem o mizerie umană..accept şi epitetul ăsta deoarece Alonso a pierdut.....
    10 3
  • @lexion
    Lasa-l ma ca are orgasm acu:)))
    Am mai spus...nu conteaza pe cat e Mclaren....sa nu castige Alonso:)))
    3 7
  • schumi
    ...
    Alonso a pierdut titlul din cauza lui Domenicali. Daca Ferrari vrea sa mai castige titluri trebuie sa scape de paparuda asta.
    6 3
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    of of ce trist sunt că a pierdut Alonso..(acum eu sunt ipocrit când spun asta)...condoleanţele mele totuşi
    10 4
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    Eu am avut orgasm dar vouă vi-a pierit tot libidoul ptr. 1 lună întreagă...oricum e bine că se intră în postul crăciunului....
    8 3
  • off topic
    adio tvr(miki si viki) bun venit digisport.
    10 1
  • @ctlnmihai
    E dreptul tau...poti sa te bucuri cat doresti, dar prin asta nu demonstrezi ca esti fan Mclaren...tu esti anti-Alonso
    4 4
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    De fapt bănui eu că postul vostru va dura pâna la începutul sezonului următor.....
    6 3
  • @schumy1969
    Sper sa ai dreptate...sa nu cumva sa plece la pachet.....
    2 2
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    tu încerci atacuri psihologice dear Bobby? important e ce cred eu nu d-voastră.........
    7 3
  • @BobbyNeamu
    http://formula1.automarket.ro/stiri/florin-ion-si-antal-putinica-vor-comenta-f1-la-digi-sport-in-2011-34103.html
    4 0
  • dumi_p
    S-a facut dreptate
    S-a facut dreptate. La cate puncte a pierdut din postura de lider al cursei(exceptand cele doua gafe - Turcia si Spa), Vettel era cel care merita sa castige. Ma bucur pt el si sa speram ca la anul vom avea 6 campioni, nu 5. Kimi o sa vina la Red Bull la anul - imi permit eu o speculatie :)
    6 2
  • Fortza Fernando Alonso!
    Capul sus si privirea inainte! Forta Fernando ALONSO! Felicitari Seb, merita titlul! Hai Fernando!
    8 12
  • Alonso frustrated to lose championship
    http://www.youtube.com/watch?v=-7scztxsI28

    Si:

    http://www.youtube.com/watch?v=gz7MU8JFmxY

    Enjoy :)
    5 1
  • ctlnmihai
    Alonso
    offff ..am consumat un bax de sofis când am văzut că Alonso a pierdut totul în această cursă..dar a meritat efortul...
    6 3
  • @ctlnmihai
    Stai linistit ca nu sunt distrus ca nu a iesit Alonso campion....e un sport si ne bucuram de el (tinand cont ca tu esti fan Mclaren(cred) si anti-Alonso(sigur) te bucuri mai mult)
    Anul acesta Vettel a fost cel mai bun, apoi Alonso, Webber si in afara podiumului Hamilton si restul. M-am bucurat ca a fost un an spectaculos si il astept pe urmatorul in care sper sa ne mearga mai bine...
    4 8
  • ctlnmihai
    Alonsoo
    Ciudat este că de când a pierdut Alonso nici voturi negative n-am primit..mă întreb dacă ar fi câştigat Alonso campionatul ,aş fi reuşit să mi dobor propriul meu record mondial..apropo cred că şi eu mă pot declara campion mondial la voturi negative înaintea lui Alonso...
    8 4
  • REDBULL
    Felicitari Redbull, Felicitari Vettel
    Au meritat titlul
    Cat despre cei de la Ferrari asta e, au avut o zi proasta.
    ctlnmihai sigur acele date din profilul tau sunt eronate, ptr ca sigur, la anii pe care ai specificat, nu te-ai fi comportat in acest mod.
    Nici un fan F1 al acestui site nu posteaza comentarii de genul pe care le postezi tu ! Personal cred ca intreci masura.
    Nici McLaren nu e usa de biserica, dar nu vad un fan Ferrai sa se comporte ca tine.
    Omule URA e o boala foarte grea si urata, asa ca ia atitudine
    6 7
  • ctlnmihai
    BobbyNeamu
    Şi eu îmi pregătisem un alt stil de comment în eventualitatea că Alonso ar fi ieşit campion mondial.....dar oameni suntem..Vezi tu există un D-zeu al F 1.. când cineva dă nişte puncte moca.. nu e de bine.. asta ar trebui să dea de gândit şefilor de la Ferrari...
    7 5
  • @schumy1969
    Ms...am avut o perioada in care am intrat mai putin pe site si mi-a scapat stirea. Nu pot decat sa ma bucur ca am scapat de cei 2.
    2 0
  • ctlnmihai
    sorin666
    şi nici nu sunt la forma maximă.. că sunt puţin răcit....dar faptul că alonso a pierdut face cât 20 de injecţii cu polidin.....
    8 6
  • @ctlnmihai
    :)))) Sper sa iti fie de folos anul viitor
    3 1
  • ctlnmihai
    Sincer imi pare rau de tine
    Multa sanatate
    5 6
  • ctlnmihai
    alonso
    Ciudată reacţie au fanii Alonso la înfrângere.. nici măcar un epitet la adresa mea....ce să mai vorbesc de voturi negative..
    9 5
  • ctlnmihai
    sorin666
    Mulţumesc ,dar înfrângerea lui Alonso mi a alungat starea de răceală..sunt ca nou....Simt că n-aş mai avea nevoie de nimic în seara asta..nici de mâncare nici de.....oricum să fiu sincer nici la biserică n-am fost să mă rog ptr. ca Alonso să piardă...ar fi fost o blasfemie totuşi....
    9 3
  • Webber
    Vettel
    Pentru cei care considera victoria lui Vettel 100% sportiva, va intreb cat a valorat aripa fata luata de pe masina lui Webber ???
    1 9
  • @webber
    practic nimic
    webber a castigat in marea britanie iar vettel a luat 6 puncte.
    cu unu mai putin decat alonso in germania
    8 1
  • ctlnmihai
    Alonso
    ,,we are the champions'' în glumă desigur...italienii sunt aşa de ofticaţi...cea mai mare plăcere am avut-o când am citit gazzetta.it....
    7 3
  • Campionat
    Ha,Ha, Ha, ... Cum frate , marele pilot "ciocu' mic" n-a fost in stare sa treaca de Petrov pe Renault? Asta cand avea impresia ca se lupta pt. titlu?
    Cursa de azi a aratat inca odata daca mai era nevoie modul in care a castigat Alonso cele 2 titluri. La "pomanagism viteza" este primul, la pilotaj, din pacate e doar de pluton. Nu-mi pare rau de fanii lui Alonso, ca pana la urma cine se aseamana, se aduna.
    Celor care vor sa-si mai indulceasca din amaraciune si se consoleaza cu faptul ca strategia a fost defectuoasa, ii intreb doar atat: Asta e marele campion?, Care se lupta in pluton? Stand dupa Petrov? Asta e nivelul la care spera sa castige campionatul? Rusinos. De altfel, stil Alonso.

    Nici nu felicit Red Bull pt. faptul ca au castigat campionatul . Avand in vedere masina pe care au avut-o la dispozitie ar fi fost rusinea mai mare ca a lui Alonso daca nu castigau. Iar in aceasta ultima etapa care le aduceau titlul cu probabilitati de calcul, doar si-au spalat rusinea. Nu sunt de laudat. Erau de laudat daca aveau piloti mai adevarati si castigau campionatul mai devreme cu ce masina au avut, dar asa......... Doar si-au spalat obrazul castigand.
    9 3
  • ctlnmihai
    Alonso
    Cred că nici despre chuck norris nu se vor mai scrie bancuri,câte se vor scrie despre Alonso după cursa asta...
    9 2
  • Atat de mult s-au luptat Ferrari sa stea iunaintea lui Weber incat a uitat de Vetel. Nu trebuia sa intre la boxe asa devreme si acum Alonso era campion, dar nu trebuie sa ne para rau ca nu a iesit campion deoarece a avut o trompeta de masina.
    6 3
  • ctlnmihai
    ctlnmihai
    daaaa. trompeta de maşină nu l-a ajutat pe Alonso..nici echipa şi nici Massa..Practic Alonso s-a luptat şi cu Ferrari nu numai cu Vettel ,Webber,Button,Hamilton, petrov,senna ,kobayashi,Chandock,Barichello şi ..ctlnmihai...
    11 4
  • ctlnmihai
    Alonso
    Alonso a pierdut campionatul din cauza mea...că nu l-am susţinut pe el...
    11 6
  • ctlnmihai
    Alonso
    Şi când te gândeşti că şi regele Juan Carlos al Spaniei s-a deplasat la Abu dhabi ca să-l susţină.............of of şi a dezamăgit şi suveranul...
    10 4
  • Spartanu
    capul sus, fani Ferrari
    felicitari lui Vettel!trebuie sa ne multumim si ca alonso este vicecampion.anul viitor isi va lua revansa.in aceasta cursa hamilton si button au fost peste alonso,dar daca ne uitam in clasamentul general alonso este peste ei.asta este,atata a putut alonso.totusi felicitari pt ce rezultate a avut in acest sezon.Forza Ferrari!forza rossa!
    9 7
  • Alonso
    imi place ca toti va spuneti parerile si il crtiticati pe Alonso care daca nu uitati a fot campion mondial de doua ori si nu pt ca Fisichella i-ar fi cedat locul..poate ca da azi ar fi avut mai multe sanse..dar asta e ..il criticati dar v-as vedea eu pe voi in locul lor haa ha ..Fernando Alonso the best
    7 12
  • ctlnmihai
    Ce-mi plac comentariile tale! :)
    Nu te lasi deloc, sa moara aia rosii de ciuda!
    Oare sa ma apuc sa centralizez comentariile ferraristilor din ulima saptamana?
    Sa mai pun putina sare pe rana?
    6 6
  • Capul sus
    si eu sunt multumita de Alonso deloc dezamagita ..ne vedem la anul Forza Ferrari
    9 9
  • super Vettel
    ha ha ha cine rade la urma? BRAVO VETTEL!!! a meritat sa castige . acuma urmeaza 2011.....si pana la 7-8campionate nu se opreste . el este URMATORUL SCHUMI!!! GO VETTEL GO
    8 2
  • Alonso
    da imi plac comentariile tare si sti ceva poti sa pui cata sare vrei dragule in primul rand nu sunt doar fan ferrari .dar tin cu pilotii adevarati poate tu nici nu erau nascut cand eu ma uitam la formula1 asa ca tare as vrea sa te iau la intrebari,din pacate exista internetul si te poti documnta dar daca as sta fata in fata cu tine chiar cred ca gabar nu ai de formula1!
    4 4
  • @Mitză
    Putea sa vina si Papa Pius sa il sustina, dupa cum am zis ieri, zeii au fost cu Vettel astazi. La naiba! Red Bull chiar au fost ipocriti pana la capat :) Pe Ferraristi ii avertizam de vineri , pe blogul lui Dani...cred ca acum sunt la taiat de vene?
    7 3
  • Schumi
    ha ha pilot ca Michael Schumacher nu exista! tare as vrea sa vad care dintre ei o sa mai fie o singura data Campion mondial..dar de 7 ori1
    1 5
  • citate
    ANDREI
    la 13.11.2010 (16:11)
    FERRARI
    Sincer sa fiu daca se va termina cursa in ordinea aceasta Alonso campion.Imi pare rau de Webber ca e marginalizat.Este inexplicabila filozofia lui peste a celor de la RedBull.Sunt ordine de echipa clar la ei .Nici nu vreau sa imi imaginez ce e in sufletul ui Webber deoarece un sezon intreg s-a luptat cu fantomele in cadrul echipei.Si mai au tupeu cei de la redbull sa comenteze despre Ferrari
    HAI ALONSO CA POTI

    Stoner
    la 14.11.2010 (12:13)
    figuratia lui hami
    Ca un figurant ce e hami va alerga pentru spaniol, viitorul triplu campion mondial.

    Stoner
    la 13.11.2010 (16:43)
    fani meclada-bucurati-va
    Nu vad fani meclada care sa exulte:)..era plin dupa antrenamentele libere:)-ar trebui sa se bucure, ham are sanse sa castige:)
    VJohann
    la 13.11.2010 (16:49)
    Alonso
    nu va mai chinuiti degeaba, alonso e deja campion, l-a ajutat vettel, felicitari RBR pentru ipocrizia din finalul campionatului si bravo FERRARI ca au stiut sa speculeze orige greseala a altora. sincer astept campionatul urmator unde iar va castiga alonso pentru ca ferrari au un pilor nr.1 din prima cursa.

    F1-Mara
    la 13.11.2010 (16:56)
    Nando
    Well done Nando.Asteptam o cursa solida, asa cum ne-ai obisnuit, apoi un nou titlu mondial cu echipa cea mai prestigioasa din F1, Ferrari.Bafta!

    BobbyNeamu
    la 13.11.2010 (17:50)
    Alonso
    Maine o sa castige Alonso titlul cu mai putin de 7 puncte avans....si cu toate ca nu imi doresc asta o sa ma bucur pt ca sunt cativa care or sa se dea cu capul de pereti, cativa care m-au enervat tot sezonul cu comentariile lor :))
    8 5
  • @TOMY
    ai zis-o mai bine decat as fi zis-o eu
    campion la "pomanagism viteza"

    oricum, eu am avertizat in cateva randuri ca Alonso este doar un campion de conjunctura, si ca acel "stat in pluton" nu era "gestionare inteligenta a campionatului" asa cum reusea Alonso sa-si pacaleasca fanii. Inevitabil ca vine si momentul in care trebuie sa dovedeasca ce este in stare daca TREBUIE sa depaseasca ....
    Ati vazut ultima versiune a acelui gest marca Alo ? Petrov a vazut-o. Nimic nou, e in parametrii, acelasi Alonso....
    10 1
  • exista un Dumnezeu
    pentru cea facut ferarri in germania nu avea cum sa iasa fernando campion nu merita. redbull avand mare noroc cu cei de la Renault,Mercedes si Mclaren.felicitari vitel:))
    9 2
  • ctlnmihai
    Fanii ferrari şi Alonso
    ,,Capul sus'' .. mă întreb care cap să se ridice....
    11 5
  • sa sugeti pula la ALONSO TOTI
    ALONSO
    6 16
  • ctlnmihai
    Alonso
    Figura lui Alonso după cursă era tocmai bună de pus ca poză de profil pe facebook..
    10 5
  • @Nilufer
    viitorul campion de 7ori sau mai mult .... SEBASTIAN VETTEL!!!
    7 5
  • Campionat ratat
    Alonso a ratat titlul pe prostia lui si a echipei dar a avut si ghinion cu Petrov. Daca era Glock in fata lui ii trebuiau 3 viraje si-l depasea. Dar ce sa-i faci? Asta-i viata..Nu are norocul lui Lewis..
    8 5
  • ctlnmihai
    Alonso
    Alonso n-avea nevoie de Glock..avea nevoie doar de Massa clonat de 24 de ori....
    7 5
  • @schumy1969
    eu zic sa nu lovesti in fanii Alonso. eu tind sa cred ca e unul din fanii mclaren care scrie ca si cum ar fi de-al lui Alonso.
    eu am patit-o azi de multe ori cand scriau in numele meu tot felu de porcarii...
    cel mai bine ar fi sa-i ignoram. indiferent daca e fan Ferrari sau mclaren.
    1 4
  • surpriza ?
    Ar trebui sa fie o surpriza dar decizia de a-l scoate pe Alonso repede la schimbat gumele nu e prima in anul acesta.
    Regret ca ieri am crezut ca Ferrari este o echipa organizata, sau poate este organizata dar nu are un strateg pe pittwall.
    Sebi, un copil bezmetic si aiurit le-a dat peste bot tuturor filozofilor care cereau promovarea lui Weber.
    A avut noroc, sinceri sa fim, dar a meritat pe deplin titlul.
    Eu la anul l-as da pe Weber la STR in locul lui Alguersari ca daca nu-l lasa, nu trecea de el dacat la boxe.
    Fanii Ferari trebuie sa recunoasca, ar fi fost prea de tot sa iasa Alonso campion dupa debutul de sezon sub mediocru pe care l-au avut.
    4 3
  • Nu il comparati pe Vettel cu Schumacher.
    Schumacher nu a castigat primul titlu din cariera cu cea mai buna masina, asa cum a facut-o Vettel.
    Cand o sa castige Vettel 7 titluri atunci sa comentati.
    Pana atunci Schumacher ramane Schumacher.
    La fel se spunea si despre Hamilton, iar acum... s-a facut liniste.
    Vettel a castigat CU MULT NOROC! Este campionul norocului! Dar nu si un campion adevarat(sa nu uitam cate greseli a facut in acest campionat!) Daca Vettel ar fi fost noul Schumacher, cu masina pe care a avut-o la dispozitie castiga campionatul cu cel putin 5 etape inainte de final.
    Nu stiu de ce se bucura unii... Dar oare sa le aduc aminte... Nu a luat Hamilton titlul mondial! Hamilton a venit la aceasta cursa fara nicio sansa:))
    @Alexandra De ce vorbesti tu despre piloti TERMINATI? Asa cum e Raikkonen.
    @ctlnmihai Cum ti-am mai spus. NU ESTI FAN FORMULA 1! NU ESTI FAN MCLAREN SI AL NICIUNEI ECHIPE! ESTI DOAR ANTI-ALONSO! Iar asta face din tine un simplu badaran care isi consuma minutele din viata ca sa-i poarte de grija unui campion mondial(Alonso), de parca celui din urma i-ar pasa de un muritor de rand care probabil renunta la paine ca sa-si plateasca internetul sa intre pe site ca sa ne demonstreze frustrarea.Calmeaza-te! nu de alta, dar se sparge ceva in tine si pe urma nu mai are cine sa-i poarte de grija lui Alonso.
    7 8
  • ctlnmihai
    maryo37
    poate sunt un muritor de rând dar după gesturile făcute de Alonso după cursă el e mai puţin decât un muritor de rând....
    7 4
  • dragos
    campionat
    Felicitari Vettel! Felicitari Red Bull! Au gestionat bine pole-ul lui Vettel si au mers in continuare pe Vettel asa cum au facut tot campionatul. Dintre toti pretendentii la titlu din acest an titlul era corect sa mearga la Vettel sau Webber ceea ce s-a si intamplat pe merit. Au castigat de 3 ori: la piloti la constructori si la imagine-prin lipsa ordinelor clare de echipa. Ciudat ce s-a intamplat cu Webber dar s-ar putea ca echipa sa-i fi promis ceva pt a sta cuminte, e doar o presupunere. Despre Alonso sunt multe de spus dar un lucru e clar: exista un revers al medaliei si acela a fost astazi Renault care a luptat exemplar si cred ca si-a spalat imaginea in ceea ce priveste scandalul crashgate. Nici Petrov si nici Kubica nu puteau fi Glock pentru ca nu au astfel de caracter si sunt sportivi adevarati, vezi titlul luat de Hamilton in defavoarea lui Massa cu ajutorul infamului de Glock. Veti spune ca Vettel a avut noroc dar norocul tine cateoadata si cu cei puternici si curajosi; din pacate norocul nu putea tine cu Alonso la mijlocul plutonului care astepta o minune. Asta e parerea mea
    4 2
  • Schumy fan 4 ever
    nu am avut rabdare sa citesc toate posturile, ci doar jumatate. haideti sa tragem linia: campionat superb, in car am avut tot tacamul. Sfarsitul a fost mai mult decat perfect. Vreau doar sa spun ca ma bucur nespus pentru contraperformanta lui Alonso. Spuneam eu mai demult... dupa ce treci un pic prin viata, ajungi sa inveti ca roata se invarte...
    Orice vor spune ceilalti, RBR a facut un gest minunat de pe urma caruia si Formula1 va avea de castigat, insa este un semnal de alarma. Ferrari nu va mai trebui lasata sa faca asemenea mizerii pe viitor.
    In alta ordine de idei, Vettel si-a meritat pe deplin titlul.
    S-a facut dreptate.
    10 2
  • Good job Vitaly !!!
    " Hey ... Vitaly !!! Fernando is faster then you !!! Whatta fuck are you doing ?? "

    Felicitari lui Vettel ... chiar daca nu simpatizez cu el , ma bucur ca a castigat in dauna lui Alonso . Chiar nu inteleg cum de are atatia fani avand in vedere caracterul mizerabil pe care il are ...

    Si cand te gandesti ca la inceputul campionatului multi il acuzau pe Schumi ca nu era in stare sa treaca de Petrov ...
    7 2
  • @michael_schumacher
    vezi,
    ce-ar fi fost daca RBR facea rocada Weber-Vettel in penultima cursa ? Alonso ar fi fost acum campion....
    Trebuie sa fie tare usturator ... sa trisezi si totusi sa pierzi ....
    9 1
  • dragos
    comentaii
    si sa ne mai bucuram ca am scapat de miki alexndrescu dupa atatia ani de tortura!!!!
    7 0
  • ctlnmihai
    VADER
    nando was slower than you.... and I'm happy....
    6 2
  • bai baieti
    br
    bai baieti voi nu stiti prea multe... alonso a facut jocul dupa cum i sa dictat de sus tot timpul favoritul pierde .. si la meciuri la fel casele de pariuri au stricat sportul acum nimic nu mai este real nu va mai agitati degeaba ca nu se merita toate bune
    2 7
  • ctlnmihai
    Alonso
    Ferrari e un finale atroce,Alonso numero 7 ,Vettel campione..titlu în gazzetta.it
    8 2
  • ctlnmihai
    Alonso-Blat???
    E posibil..Alonso e priceput la blaturi....
    9 4
  • ctlnmihai
    Alonso
    A reuşit ,,performanţa'' ca 20 de tururi să nu l poată depăşi pe Petrov...el un dublu WC ......şi pe un monopost superior....
    8 3
  • Campion 2010
    Pana la urma s-a facut dreptate...Vettel a pierdut peste 50p dincauza fiabilitatii monopostului(Bahrein, Melbourne, Coreea).A facut greseli, dar toti pretendentii la titlu au facut, in schimb, toate victoriile sale sunt obtinute pe merit, spre deosebire de Alonso(Bahrein-in urma problemelor lui Vettel, Hockenheim-ordine de echipa, Coreea-abandon Vettel).Fara indoiala, Alonso afost un competitor puternic pt Vettel, oprtunist si excelent tactician, asa cum a fost si Hamilton(rapid, agresiv, dar mai mai putin prudent si mai slab tactician ca Alonso) sau Webber(la fel de rapid ca Vettel in unele ipostaze, mai putin sustinut de echipa, totusi un coechipier redutabil).Vettel, cel mai tanar campion din istoria F1, fara a putea fi comparat cu Schumi deocamdata, este favorit si pentru 2011, are un loc asigurat in panteonul F1 si probabil in topul celor mai buni 10 piloti din toate timpurile.
    Un sezon fabulos poate fi urmat de unul si mai reusit, cu RBR, Ferrari, Mclaren, Mercedes si de ce nu, Renault printre pretendenti. Anyway, for 2011, watche out for the old master, Michael Schumacher!...
    13 2
  • ctlnmihai
    Alonso
    Who laughs last, laugh best.........
    9 4
  • Spartanu
    FANI FERRARI
    nu merita sa va mai contraziceti cu ctlnmihai sau cu careva care i critica pe cei de la FERRARI.Ferrari isi va lua revansa sezonul viitor si vom rade noi,fanii lui Ferrari.
    4 9
  • ctlnmihai
    Revanşa Ferrari
    Revanşa Ferrari va veni după 20 de ani.......de acum încolo...
    8 7
  • Frumoasa imagine
    Ultima imagine valoreaza mai mult de 1000 de cuvinte http://www.formula1.com/gallery/race/2010/841/general/sunday.html
    3 0
  • ctlnmihai
    Alonso
    vettel le gana la partida a alonso
    Sueño roto en Abu Dabi
    7 5
  • Andrei
    Ferrari
    Desteptiilor Hamilton nu l-a putut depasi pe Kubica cu o masina net superioara.Ati vzut cat s-a chinuit si Alonso si Hamilton sa depaseaca cele 2 Renault.Ma bucur pt Vettel ca merita dar na asta e.
    Normal ca Petrov nu s-a dat laoparte ca era Renaul asa cum ar fi facut si ala de la Williams in Brazilia
    4 3
  • ctlnmihai
    Alonso
    Vezi..data viitoare să nu repeţi gesturile făcute lui Petrov la finalul cursei...fanii tăi abia aşteaptă să te imite şi ei....
    6 3
  • ctlnmihai
    Andrei
    ai dreptate diferenţa e că Hamilton n-avea şanse mai mari la titlu decât Alonso..eu ştiu că tu încerci să justifici înfrângerea favoritului tău.. dar...
    6 3
  • sfarsit de campionat
    Felicitari Vettel si echipei care l-a propulsat! Cu toate ca a plecat cu sansa a doua (iar acum cateva curse era out) a facut o cursa buna si a castigat pe merit acest campionat.
    Despre Alonso nu pot spune decat ca sunt dezamagit de strategia aleasa. Inca din timpul calificarilor am observat ca lucrurile nu sunt in regula iar din pacate cursa a confirmat ca echipa Ferrari nu a functionat cum trebuie. Oricum sper sa fie o lectie pe care sa o invete.
    Un alt lucru negativ pe ziua de azi este gradul de mitocanie pe care unii "fani" il manifesta pe aici. Este pacat pentru ca suntem o comunitate mica de oameni care indragesc acest sport. Sper ca timpul (pana in Martie) sa mai adauge ceva intelepciune si cumpatare.
    4 2
  • Petrov
    Ferraristii nu o sa treaca peste episodul Petrov, cum altii nu o sa treaca peste episodul Glock din 2008. Ideea e ca Petrov a declarat ca e in F1 ca sa concureze, a luptat pentru pozitie si puncte si, mai ales, trebuie sa isi asigure un loc in F1, nu sa ofere spatiu altora. Inteligent baiat! Ascult in cinstea lui imnul Rusiei :))

    @Diesel - vroiam sa iti spun ca Alonso nu a avut sansa la replica referitor la "jumatatea" cu care trebuia sa fie de acord. A pierdut pe mana echipei care l-a sustinut total cel putin din Germania incoace, si asta s-a simtit....locul 3 in campionatul constructorilor.
    7 1
  • Mai exact
    Atunci Ferraristi , mai exact partea sustinatorilor lui Massa, pentru ca stim, dupa retragerea simbolului Schumacher, toti l-au indragit si sustinut pe brazilian :D
    De ce nu l-au placut si agreat pe Kimi am scris mult mai devreme.
    Acum e vorba de noii Ferraristi, cei care s-au metamorfozat datorita idolului lor.
    5 1
  • ctlnmihai
    ally_grea
    Mai pe româneşte Ferrari a pierdut pe mâna lor..l-au terminat psihic şi pe bietul Massa ,n-au reuşit decât un loc 3 la constructori, şi un loc 2 la piloţi prin,,Nando'' şi ăla obţinut cu noroc şi el...şi când te gândeşti că la Abu Dhabi a fost şi de Montezemolo..cred că signor Luca a dictat brilianta strategie prin care Nando n-a reuşit decât un modest loc 7..Pe cuvânt dacă De Montezemelo nu seamănă din ce în ce mai mult cu Jiji Becali...mai mult strică decât sărepare..
    12 3
  • Luca di Monte
    Cine a ascultat comentariul BBC la aceasta cursa stie ca Luca di Montezemolo nu a fost prezent pe circuit. A urmarit cursa de la hotel si urma sa fie prezent in cazul umei reusite a lui Alonso. Nu stiu daca a mai aparut, pentru ca forumul BBC se mutase la standurile Red Bull.
    5 2
  • Minusuri
    Ferrari au nevoie acuta de un creier, pentru ca potential exista, atat financiar, cat si din partea unui pilot si inca o jumatate.
    5 3
  • 685F
    Superb final.. ca fan Mclaren vroiam numai sa nu fie Alonso campion .. asta e. respect pt tot ce a facut si bv lui ! SIncer ma uitam la Ham cum se chinuia cu Kub.. si am zis wow c de kkt.. si cred ca au zis asa multi.. dar cand m am uitat la Alo vs Pet .. trecem peste .. Superb campionat !!!
    9 0
  • sunt fan Ferrari
    dar strategia de azi a fost jalnica. Cei de la RedBull au meritat ambele titluri.
    Vedem la anul!
    8 3
  • hm
    http://boyztoyz.byethost11.com/
    0 0
  • Automarket
    Din pacate vad ca numite comentarii postate de catre mine au fost sterse, desi parerea mea nu au jignit pe nimeni .
    Imi pare rau dar unde este obiectivismul acestui moderator ?
    Am crezut ca e un site unde se discuta de F1 si nu genul de discutii pe care le posteaza acest: ctlnmihai.
    Majoritatea comentariilor lui se axeaza pe ironii aduse anumitor echipe F1, si in special fanilor Ferrari.
    4 6
  • F1_Alonso
    Championship
    Imi pare rau pentru Alonso, presiunea si-a spus cuvantul,si nu inteleg cum masina Renault a fost mult mai fiabila decat Ferrari, dar asta nu ma determina sa renunta ca fan . Chiar ma gandeam la inceputul cursei ca Vettel poate deveni campion mondial, pentru ca Fernando are doua titluri iar ca sa fim sinceri sa aceptam si cel mai tanar pilot sa i-a acest titlul pentru ca merita si a demonstrat acest lucru. Webber nu a fost acel pilot care il stiam eu , nu a avut acea agresivitate pe care o avea la fiecare cursa. Cred ca s-a resemnat cine stie. Asta este , acum ramane sa asteptam noul capionat 2011.
    4 3
  • @_-Tr0ubL3-cReW-AnnDr3Y-_
    contrasteaza puternic randul 6 cu ultimul. La comment-ul 03:36. Tot de la parinti vine .....
    3 2
  • Felicitari VETTEL!!!!
    In sfarsit, pot sa intru si eu sa felicit castigatorul! Admin, fratilor, ce se-ntampla cu situl asta, nu mai rezista la cati useri sunt?!
    @VETTEL: FELICITARI sincere, chiar daca in opinia mea castigatorul moral al campionatului ramane Webber! Au facut ce-au facut astia de la RBR si l-au scos campion pe pusti pana la urma - BRAVO LOR ca le-a reusit, pana la urma echipa asta merita toti laurii anul asta!
    @HAMILTON: Buna cursa, felicitari ptr aplomb si revenire. Daca trecea de Kubica ar fi fost si mai bine.
    @ALfONSO: JENIBIL! Pana si eu ma asteptam la muult mai mult din partea lui. Adica.,.. wtf, esti la un pas sa devii Campion Mondial si tu stai ca... ratza la bariera, inert in spatele lui PETROV?!?!? Eu nu am inteles - citez pe cineva - astepta ca rusul sa primeasca ordine de echipa de la Ferrari?! Deh, daca asa l-au obisnuit pe "maaarele" si inegalabilul... Dupa ce ca a demonstrat "imensul talent" cu varf si indesat in cursa asta, s-a mai si umplut de penibil la sfarsit cand in certa pe Petrov!
    Una peste alta - un sezon SPECTACOL, si pe pista, si pe-aici! Foarte distractiv - multumesc cu ocazia asta tuturor si... sa speram ca la anul va fi si mai si! Mai ales pe pista ;o)
    BAFTA tuturor!
    10 2
  • Schumy fan 4 ever
    Sper ca acum nu mai sunt considerat eretic de unii cand spuneam ca Alonso este un om fara caracter, atat in viata de zi cu zi cat si ca pilot. Un pilot care se manifesta ca un huligan este desconsiderat de catre toata lumea. Eu propun sa il iertam, pentru ca toti gresim la un moment dat, mai ales in situatia lui. Problema este ca mentalitatea lui va ramane si va face din nou acelasi lucru. Merita atunci sacrificiul? Dar mai importanta intrebarea momentului, Se merita Ferrari si Alonso?
    Eu tind sa cred ca da.
    Cu ocazia asta doresc sa le adresez adminilor o solicitare:
    Ar fi util si interesant totodata pentru toata lumea sa se faca o sectiune cu imbunatatiri pentru anul urmator a siteului automarket(sectiunea F1). Nu stiu, eventual sa se discute cu toata lumea si sa cadem de acord asupra unor reguli mai concrete pentru noi userii si cei neinregistrati, astfel incat sa se creeze un mediu mai placut intre fanii F1 prezenti pe site.
    Schimbarile sunt binevenite si ar fi folositoare sugestiile venite de la noi, cei care populam siteul asta zilnic.
    10 2
  • @ ADMIN
    & @michael_schumacher : subscriu, total de acord, insa as vrea sa mai adaug ceva in atentia admin-ului / proprietarilor sitului: inainte de a imbunatati orice altceva, cred ca ar fi mai indicat sa excludeti cumva posibilitatea de a mai aparea comentarii ce contin cuvinte obscene, grosolanii si alte abjectii - e pacat, in stilul asta o sa ajungem sa nu mai avem loc de prost crescuti si marlani!
    Cred ca, in general (sigur cu unele exceptii evidente pana acum), suntem un mic grup (sau... maricel, daca a picat situl ieri) care n-are a face cu nesimtirea sau prostia si mi-ar placea sa ramana asa aceasta pesudo-comunitate!
    4 5
  • gand la gand cu bucurie
    cu un program bine gandit, este posibil ca posturi ce contin anumite cuvinte sa nu fie admise deloc, deci nu vor aparea pe site nicio secunda si asta fara interventia factorului uman. Reversul medaliei este ca va incetini oarecum viteza de "lucru". O astfel de masura necesita deci unele compromisuri pentru ca viteza mai mica inseamna trafic mai mic. Iar permisiunea de a posta orice poate insemna din nou trafic mai mic.

    ps: ce ma amuza unii care, chiar in acelasi comment, dupa ce scot ce este mai 'bun" din roman, incheie cu
    "O zi buna iti doresc!"
    (sau ceva asemanator, ati prins ideea)
    O astfel de urare dupa ce te-ai tavalit prin noroi, chiar si ironica sa fie, este de un penibil ....
    3 5
  • Ca la Ferrari :)))
    Renault team: "Petrov, Fernando is faster than you, can you confirm that you understood the message?"

    Petrov: "Sorry, no english!"
    8 0
  • @raduvlase
    am mai spus asta, dar nu strica sa o mai spun o data si aici.
    Daca Ferrari aveau un traducator rus, asa ar fi inteles Petrov mesajul. Dar probabil ca ceea ce nu intelege, este gestul lui Massa din Germania.
    6 0
  • campionul
    Felicitari in primul rand lui Sebastian, acum este cu adevarat campion.Ma simt asa bine,fericit ca i-a batut pe toti.A iesit asa cum trebuia,cel mai bun a castigat.A fost dea dreptul MAGIC, nu mai m-am bucurat asa de mult de cand iesea Hakkinen campion.AM CASTIGAT
    3 0
  • for my friends
    Infrangerea e grea ,dar poate la anul o sa iasa favoritii vostri campioni(nu prea cred eu asta.dar cine stie)si as vrea sa va urez multa,multa ,Muuulta Sanatate,si bineinteles pt. baietii de la Automarket de asemanea.

    Ciao.

    VETTEL SEI GRANDE
    2 0
  • tot eu....cel pe langa campionat si scheme...dar care musca din covrig :) si uraste frustratii
    ce sa fac repet! :)))
    @ctlnmihai
    tu in loc sa iti vezi lungul nasului de corcitura de "FAN"=de fapt anti-fan-Alonso ce esti tu te iei de alti fani de la alte echipe de F1 pe care nici coana mami ta nu ii cunoaste.....(nah!)

    au bani sa iti dea?ti-au multumit femeia?:) atunci vb dragul meu de sportul in sine nu lucrurile atat de josnice care le indrugi tu.....
    offff mai copile daca pumni s-ar da din click si suturile din space
    n-ati mai fi speriati ca ne-ntalnim face-to-face.......

    pacat de tine si de valoare ta morala (care trebuia sa o ai desigur; fiind primita de la parinti si utila pentra a fi reflectata pe site-uri) si datorita celor ca tine----pacat acum si de AUTOMARKET.....


    cu stima si respect!
    3 5
  • eduard
    dezamagire Ferrari... Felicitari RedBull
    Desi sunt fan Ferrari trebuie sa recunosc ca m-au dezamagit in aceasta cursa, erau favoriti si nu au stiut sa-si valorifice sansele. Felicitari RedBull si Vettel, au meritat victoria, au avut o strategie de cursa impecabila.
    3 3
  • Bravo Vettel
    Bravo Vettel, bravo Red Bull, dar mai ales BRAVO McLAREN pentru clasarea in fata celor de la Ferrari
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru