Transfer surpriză: Toto Wolff va fi noul director de motorsport al echipei Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 21.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff, unul dintre cei mai importanţi acţionari ai echipei Williams, va fi noul director al departamentului de motorsport al Mercedes, potrivit presei internaţionale.

Esential 2009 este anul in care Toto Wolff a devenit actionar la Williams
49 este procentul maxim de actiuni pe care il detine Toto Wolff la Williams
Mercedes l-a ales pe succesorul lui Norbert Haug în funcţia de director al departamentului de motorsport, potrivit unor informaţii dezvăluite duminică seara de numeroase publicaţii internaţionale.

Astfel, Toto Wolff ar urma să preia cel puţin o parte dintre responsabilităţile predecesorului său, care a părăsit Mercedes la sfârşitul anului trecut în urma rezultatelor dezamăgitoare din ultimii trei ani.

Transferul ar reprezenta o mare surpriză în Formula 1, în condiţiile în care omul de afaceri austriac este unul dintre cei mai importanţi acţionari ai echipei Williams şi îndeplineşte simultan funcţia de director executiv, fiind considerat succesorul lui Frank Williams la conducerea britanicilor. Wolff a devenit acţionar Williams în 2009 şi, potrivit ultimului anunţ al echipei, deţine "între 10-49% din acţiuni".

Pe de altă parte, Wolff este coproprietarul companiei HWA, care gestionează programul celor de la Mercedes în Campionatul German de Turisme (DTM).

Vă rugăm să înţelegeţi că nu comentam speculaţiile.

Purtator de cuvant
Mercedes
În prezent, nu este clar dacă Wolff se va ocupa doar de divizia de DTM a constructorului german sau dacă se va implica inclusiv în Formula 1, acolo unde ar urma să colaboreze cu conaţionalul său Niki Lauda, numit recent preşedinte fără rol de execuţie.
Dacă rolul său va include şi Formula 1, Wolff va fi nevoit să demisioneze de la Williams şi să-şi vândă acţiunile pentru a nu intra într-un conflict de interese cu echipa britanică.

Oficialii Mercedes au refuzat să facă comentarii pe marginea informaţiilor apărute în presă. "Vă rugăm să înţelegeţi că nu comentam speculaţiile", a precizat un purtător de cuvânt al echipei.

Un anunţ oficial pe marginea acestui subiect este aşteptat în cursul acestei săptămâni la Valencia, acolo unde marţi începe o sesiune de teste din DTM.

Via Bild, Reuters, BBC Sport, Autosport

Comentarii (1)

  • Pfuaa...asta chiar ca e o stire la care nu ma asteptam.

    Daca as fi roman, m-as gandi ca Toto vinde actiunile sale Williams catre sotie, marele pilot de teste Susie Wolf, si uite asa ajung sa controleze/dirijeze...ma rog... 2 echipe...mdea, eu sunt roman, dar Toto o fi?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru