Vettel a testat un monopost Ferrari din 1988

de Daniel Popescu
Sambata, 07.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a testat un monopost Ferrari cu care Gerhard Berger a concurat în sezonul 1988 al Formulei 1, ca parte a unui eveniment promoţional pe circuitul Red Bull Ring din Austria.

Este atât de pur, atât de direct!

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Red Bull Racing a dezvăluit că Sebastian Vettel a efectuat câteva tururi cu un monopost Ferrari F1-87/88C cu care Gerhard Berger a concurat în sezonul 1988 al Formulei 1.

Evenimentul a avut loc pe circuitul Red Bull Ring imediat după Marele Premiu al statului Monaco, care va găzdui Marele Premiu al Austriei peste numai două săptămâni, şi a avut drept scop promovarea acestei etape din cadrul calendarului Formulei 1.

La finalul evenimentului, Vettel şi-a exprimat surprinderea pentru modul complet diferit în care se pilotau monoposturile de Formula 1 în urmă cu aproape 30 de ani.

"Este atât de pur, atât de direct! Prin prisma lipsei de forţă de apăsare aerodinamică nu ai viteză în viraje, dar chiar şi aşa există suficientă putere. M-am simţit foarte bine, a fost minunat!", a precizat el.

La schimb, Berger a efectuat câteva tururi alături de Vettel la volanul unui monopost Red Bull cu care germanul a câştigat în 2012 al treilea titlu mondial.

În ultimii ani, presa internaţională a speculat în repetate rânduri că Vettel ar putea concura la un moment dat pentru Ferrari.

De fiecare dată, germanul a negat ipoteza de a pleca de la Red Bull Racing în viitorul apropiat, însă nu a exclus varianta de a concura pentru Ferrari într-un anumit stadiu al carierei. 

Via Red Bull Racing

Comentarii (6)

  • Berger, nu Berber. Bine ca n-ati scris Bieber :))

    Oricum, de ce un monopost Ferrari? Stiu ca Berger a concurat pt Ferrari, dar la fel a facut-o si pt Benetton sau McLaren si nu e vreun punct de referinta in istoria Ferrari.
    De ce a acceptat Ferrari ca Vettel sa se urce in monopostul lor?

    Nu stiam ca un pilot poate conduce monopostul rivalilor, chiar daca vorbim de unul mai vechi. Probabil Ferrari pregateste transferul Newey+Vettel.
    4 9
  • Taci ma frustratule, monopostul ala face parte din din divizia sport a redbull, dupa mintea ta daca iti cumperi un logan iti trebuie aprobare de la grup renault romania, cumpara-ti si tu orice monopost si ai sa vezi ca poti sa intri pe orice circuit cu el, evident nu in f1 ca dupa mintea ta asa ai vrea sa faci, stai locului in frustrarile tale.
    11 6
  • Astept sa testeze un F14 T si sa inceapa o noua era la Ferrari precum Shumacher in 1995 :) .
    7 6
  • iceman
    mai plauzibila o mutare la mercedes, pilot german la echipa germana
    9 1
  • lasa-l pe vettel unde ii este locul ...ferrari il are pe cel mai bun pilot din lume ce a promis al 3 lea titlu :)
    9 7
  • Singaporezul
    E un preview.Si lesinatul de ferr1 va muri de ciuda cand se va intampla sau va deveni fan Vettel.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru