Vettel susţine că a plecat de la Red Bull pentru că avea nevoie de o nouă provocare

de Daniel Popescu
Sambata, 04.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că a decis să plece de la Red Bull pentru că avea nevoie de o nouă provocare şi neagă ipoteza că hotărârea sa a avut la baza performanţele modeste înregistrate în acest sezon. Germanul a admis că nu poate încă să confirme înţelegerea cu Ferrari.

La un moment dat în viaţă vrei să faci altceva, vrei să faci ceva nou. Cred că acum este momentul potrivit.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a anunţat vineri noapte că va părăsi Red Bull Racing la sfârşitul acestui sezon, iar cea mai probabilă destinaţie va fi Ferrari. Germanul a cucerit patru titluri mondiale consecutive alături de Red Bull Racing, însă consideră că este momentul potrivit să accepte o nouă provocare, chiar dacă contractul său urma să expire abia la sfârşitul anului viitor.

"Este un pas dificil după atât de mult timp petrecut la Red Bull. Am avut atâţia ani fantastici şi încă mă bucur de timpul petrecut acolo. Dar la un moment dat în viaţă vrei să faci altceva, vrei să faci ceva nou. Nu este prima oară când am fost abordat de o echipă sau alta şi am mai avut oportunităţi să plec. Cred că acum este momentul potrivit şi de accea am decis să fac altceva", a declarat el.

▶ Secretele succesului lui Vettel în Formula 1

Nu plec pentru că nu îmi place echipa, nu plec pentru că nu îmi plac colegii sau pentru că nu-mi place situaţia.

Nu fug de nimic.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Decizia sa vine însă la capătul unui sezon modest în care nu a obţinut nicio victorie şi a rămas în umbra coechipierului său Daniel Ricciardo, care a obţinut trei victorii şi cu 48 de puncte mai mult. Chiar dacă s-a adaptat greu la monopostul Red Bull din acest an, germanul insistă că performanţele nu au jucat un rol important în decizia de a pleca.

"Este evident că aşa gândesc oamenii, dar eu nu văd astfel situaţia. Cred că am avut o perioadă foarte bună şi sper să fie bine în ultimele cinci curse. Nu plec pentru că nu îmi place echipa, nu plec pentru că nu îmi plac colegii sau pentru că nu-mi place situaţia. Nu fug de nimic. Dar vocea din interiorul meu mi-a spus că este momentul potrivit, chiar dacă nu este cea mai uşoară decizie", a adăugat el.

Nu am nimic de confirmat acum, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Nu mult, dar pentru moment nu pot spune prea multe.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
În contextul în care şi plecarea lui Fernando Alonso de la Ferrari a devenit o simplă formalitate, destinaţia lui Vettel pentru sezonul 2015 este evidentă şi a fost deja confirmată de Christian Horner, şeful Red Bull.
Vettel nu poate însă confirma înţelegerea înainte ca Ferrari şi Alonso să anunţe în mod oficial despărţirea. "Nu am nimic de confirmat acum, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Nu mult, dar pentru moment nu pot spune prea multe", a adăugat el.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Vettel a avut posibilitatea de a rezilia unilateral contractul cu Red Bull Racing pentru că în 30 septembrie nu a ocupat unul dintre primele trei locuri în clasamentul general. Germanul ocupă în prezent poziţia a cincea, în spatele lui Alonso.

Comentarii (19)

  • Nu sunt fan Vettel, dar a facut o alegerea proasta. A plecat de RBR pt ca lua bataie de la Ric. acum il va bate Kimi batranelul. Oare ce se va alege de el?
    11 18
  • Pai Rici ce este? Nu-i o noua provocare? Jalnic
    16 13
  • M-as tavali pe jos daca Alonso s-ar razgandi :))))))
    16 10
  • chinezu
    "Germanul ocupă în prezent poziţia a patra, în spatele lui Ricciardo."
    Pardon, ocupa locul 5, dupa Alonso.
    14 2
  • Ricci l-a provocat destul dar degeaba. N-are pe cine.
    10 8
  • @chinezu: Multumesc, am corectat.
    4 1
  • Pikachu F1
    Eu personal nu stiu nici daca este o idee buna, nici daca-i proasta. Asta pentru ca nu a inceput sezonul viitor. Plus nu stim cum arata masinile celorlalti, eu stiu doar cum va arata masina Ferrari, restul deh... sunt alte echipe. In acelasi timp, Vettel nu a parcurs nici un km inca pentru Ferrari, ramane de vazut cum o sa fie anul viitor, in primele teste. Pana atunci, nu exista "bai a fost o idee buna, bai a fost o idee proasta". Exista doar, om trai si om vedea. Dar asta nu inseamna ca nu pot sa-mi para rau ca a plecat Alonso de la Ferrari.
    8 1
  • Are nevoie de o nouă provocare mai ușoară - Kimi Raikkonen. Bătrenul oricum nu se mai interesează de F1 și stă pe aici doar pentru bani. O șansă bună ca Vettel să-și surclaseze coechipierul, dar mi-e teamă că n-o va face cu prea mult. Probabil va fi în fața lui Kimi, dar nu departe de acesta. Nu cred că Vettel va strânge de trei ori mai multe puncte decât Kimi, așa cum a făcut Alonso.
    6 6
  • Deci ferarri e locul perfect de unde sa iesi la pensie .....
    Au ajuns vai de mama lor....
    1 1
  • Singaporezul
    Ole!!! In sfarsit o veste buna.Ferrari era directia de urmat,sunt sigur ca va castiga cel putin un campionat la macaronari.Alonso nu a putut.Nu-mi vine sa cred ,o sa tin si cu Ferrari cat e Vettel acolo!!!
    8 4
  • @singaporezu
    Tu ai dat multe pronosticuri bune, asa ca ma astept s-o tii la fel si pe viitor si sa ti se implineasca la fel! :))))
    3 1
  • Cum a plecat, eu il vad tot in albastru!
    2 0
  • În sfârșit pot să redevin fan Ferrari!
    Am jurat că nu am să fiu fan Ferrari atâta timp cât cel mai bun pilot de moto-sapă (Alonso) concurează pentru acestă echipă, deși am fost fan Ferrari încă din copilărie de pe vremea când Nicky Lauda câștiga primul titlu mondial din carieră și până la sosirea lui Alonso le echipă!
    După plecarea lui Schumacher am devenit și am rămas fan Vettel așa cum al 2-lea în lista mea de preferințe este Rosberg.
    Eu oricum în general sunt fanul unui anumit pilot și nu al unei anumite echipe!
    4 3
  • unul mai putin patimas
    Pt @ferr1 Pe Kimi la adus Monte ca sa-si repare marea gresala pe care a facut-o cand la dat afara, dupa ce luase un titlu, ca sa faca loc PRIMADONEI. Ba mai mult a spus ca ii mai da un an primadonei si sa nu se supere ca Ferrarii are pilot numarul unu (vezi comentariile lui Monte in presa vremii), dar daca mai face talente out, iar kimi daca mai poate demonstra ceva are 2015 la dispozitie.....
    Vetel a fost adus sa nu creada PRIMADONA ca nu poate fi inlocuita si sa faca in continuare talente. Sau poate McLaren impune ea niste conditii la ei nu face Primadona ce vrea sau poate il iau pentru un an pe Kimi si la Ferarii soferul bancii ii pus la punct . Cine stie sau Primadona ajunge la Lotus... Pilotii si cei din formula 1 sunt profesionisti, azi sunt la o echipa maine la adversar incearca sa-si faca treaba, uneori le iese alteori nu, sunt fericiti, privesc in viitor, noi romanii suntem prea patimasi, daca ne intra ceva in cap gata nu mai putem gandi, o tinem gaia-matu si credem ca stim tot, vedem tot, detinem adevarul absolut, vrei exemplu e unul pe aici Mc...Mircea care anii trecuti il improsca cu laturi si il scuipa pe Alonso tare as vrea sa vad cum il va linge cand va ajunge la McLaren, mai baieti sunteti prea patimasi si uitati "La vita è bella"
    1 1
  • Vettel vine la Ferrari intr-o perioada in care Ferrari nu au cea mai buna masina, echipa e aproape dezagregata iar insusi germanul nu traverseaza cea mai buna perioada din cariera. Unii sunt entuziasti, poate isi doreau sa-si vada idolul la Ferrari, e logic dar......riscurile sunt majore pentru Vettel. La Ferrari presiunea e uriasa, mult mai mare ca acasa, la Red Bull. Si cine garanteaza ca il va bate pe Raikkonen?
    5 3
  • Welcome Vettel, sper sa ai si un monopost pe masura talentului tau!
    Oricum se adevereste inca o data regula, campion sau nu oricine vrea sa piloteze un ferrari.
    Una peste alta Alonso merita un titlu de campion mondial si cu Ferrari.
    Desi te-am urat cat ai fost la Beneton, jos palaria pentru tot ce-ai facut la echipa din Maranello, insa sunt sceptic ca vei ajunge din nou campion mondial intr-un an sau doi cu cei de la McLaren Honda.
    No offence Mircea, sunt cat se poate de sincer.
    6 0
  • Poate de fapt, Vettel se duce la Mclaren iar Alonso ramane la Ferrari. Amandoi nu au declarat nimic concret, deci....
    0 0
  • @ Alex - spre Ferrari au plecat câteva persoane care au mai lucrat cu Vettel fie la RBR fie la Torro Rosso..Pe de altă parte Vettel a recunoscut c-a discutat și cu Mclaren....Cred însă că destinația e Ferrari
    1 0
  • vine unul in care toata viata a vindut apa indulcita cu zahar, face o masina de formula1, pune un baietel la volan si il bate pe cel mai bun pilot de pe grila cu cea mai titrata masina,nu odata,ci de 4 ori la rind;greu sa gasesti o provocare mai mare!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru