Vettel, trădat de KERS în timpul duelului cu Grosjean

de Daniel Popescu
Luni, 08.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a dezvăluit că a avut o defecţiune la sistemul KERS la jumătatea cursei, când Romain Grosjean se apropiase ameninţător, însă francezul nu regretă oportunitatea ratată.

Am pierdut sistemul KERS pentru două tururi, aşa că a fost dificil, dar din fericire sistemul a revenit.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a obţinut duminică prima victorie din carieră în ţara sa natală, însă misiunea sa a fost complicată de ritmul de cursă al rivalilor de la Lotus.

La jumătatea cursei, germanul a fost ajuns din urmă de Romain Grosjean, însă pilotul Red Bull a dezvăluit că acest lucru s-a întâmplat din cauza unei defecţiuni la sistemul KERS.

"Am avut câteva tururi în care Grosjean a fost foarte aproape şi a încercat să forţeze la jumătatea cursei. Am pierdut sistemul KERS pentru două tururi, aşa că a fost dificil, dar din fericire sistemul a revenit şi a fost foarte util pentru a mă apăra corespunzător", a declarat el.

Primul stint a fost incredibil, am văzut că sunt pe primul loc, iar monopostul funcţiona mult mai bine pe pneuri soft decât am crezut.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
Grosjean a avut o nouă oportunitate de atac pe finalul cursei, însă în cele din urmă i-a cedat cu uşurinţă poziţia coechipierului său Kimi Raikkonen, aflat pe o strategie cu pneuri soft.
Francezul insistă că nu a fost deranjat de această situaţie, în special pentru că a obţinut primul podium după Marele Premiu al statului Bahrain, când punctase de altfel pentru ultima oară în acest sezon.

"Primul stint a fost incredibil, am văzut că sunt pe primul loc, iar monopostul funcţiona mult mai bine pe pneuri soft decât am crezut. După primul pitstop eram în fruntea tuturor. Ca echipă, a trebuit să putem ouă diferite în acelaşi coş şi să alegem strategii diferite. Se pare că cea a lui Raikkonen a funcţionat mai bine, dar este bine că am revenit pe podium", a declarat pilotul echipei Lotus.

Via ESPNF1, Autosport

Comentarii (1)

  • "Ca echipă, a trebuit să putem ouă diferite în acelaşi coş şi să alegem strategii diferite" ................ =))
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru