VIDEO: Sunetul noilor motoare de F1 pentru 2014 pe circuitul de la Monza

de Daniel Popescu
Vineri, 02.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat un clip video cu sunetul noului motor turbo V6 de 1.6 litri care va debuta în Formula 1 în sezonul 2016.

Introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri în Formula 1 începând din sezonul 2014 a generat numeroase controverse cu privire la sunetul pe care îl vor produce acestea, intrucat "muzica" motorului este una dintre caracteristicile definitorii ale competiţiei.

Cu o jumătate de an înaintea primelor teste oficiale pe circuit cu astfel de motoare, Mercedes a publicat un clip video în care simulează un tur pe circuitul de la Monza cu un monopost echipat cu noua unitate de propulsie.

Sunetul noului motor este mai "ascuţit" decât cel furnizat de actuala unitate V8 de 2.4 litri, iar în viraje acesta coboară brusc înainte de a creşte la fel de brusc în intensitate în momentul în care pilotul apasă din nou pedala de acceleraţie. 

Comentarii (7)

  • Aur1989
    de parca e BMW-ul meu...
    se aude si Turbina :D:D:D:D
    8 8
  • nikipercea
    Aur1989 te lauzi indirect ca ai bmw?????urat! foarte urat. mai frumos suna o motocicleta
    5 0
  • Parca e un motor racit care isi sufla nasul
    5 3
  • Mai degraba sunetul seamana cu cel al unui uscator de par.
    Interesant e timpul scos in simulator. Circuitul este Monza. Timpul scos este 1:22 iar in 2012 pole l-a obtinut Hamilton cu McLaren 1:24.010. Mai rapid cu doua secunde pe tur ?
    4 2
  • klausnake
    Daca ar avea si "puscaturile" pe tevile de esapament,ar semana mai degraba cu cele din WRC...
    Bine,sunt convins ca la modul real vor suna totusi mai binisor.
    2 1
  • andrey_1293
    Traseul de pe simulator s-ar putea sa nu fie chiar fidel realitatii. Oricum se spunea ca masinile de la anul vor fi mai rapide pe linia dreapta si mai lente pe viraje. Cum Monza are linii drepte lungi si multe, s-ar putea sa fie aproape de adevar timpul scos. Sunetul motorului nu prea imi place
    1 0
  • Suna foarte bine.Peste asteptari.Am apucat perioada cind erau motoare turbo si tin sa spun ca erau curse foarte frumoase.Dar era si Prost ,Senna,si alti piloti de mare valoare nu umflati ca acum.....
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru