Webber, penalizat cu 10 poziţii pe grila de start din Coreea de Sud

de Daniel Popescu
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start din Coreea de Sud după ce a primit în Singapore a treia mustrare pentru că a revenit la boxe pe monopostul lui Fernando Alonso.

Esential 10 pozitii pe grila de start va fi penalizat Webber in Coreea de Sud
3 este numarul de mustrari la care un pilot primeste o astfel de sanctiune
Mark Webber a abandonat în ultimul tur al Marelui Premiu al statului Singapore din cauza unor defecţiuni la cutia de viteze care au dus chiar la un mic incendiu în monopostul Red Bull Racing.

Pentru a ajunge mai repede la boxe, australianul s-a urcat pe monopostul lui Fernando Alonso, aflat în turul de revenire la standuri după ce a trecut linia de sosire pe locul doi.

Călătoria acestuia nu a fost însă pe placul comisarilor de cursă, care i-au dat lui Webber o mustrare scrisă pentru că a intrat pe circuit fără să primească acordul comisarilor de pe traseu. Aceasta a fost cea de-a treia mustrare primită de Webber în acest sezon după ce precedentele au fost obţinute în urma unui duel cu Nico Rosberg în Bahrain şi a faptului că nu a incetinut suficient de mult în prezenţa steagurilor galbene în Canada.

Conform regulamentului sportiv, la trei mustrări primite pe parcursul unui an, un pilot este penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a următorului Mare Premiu, astfel că australianul va avea un handicap de 10 locuri în cursa din Coreea de Sud.

Una dintre imaginile legendare pe care mi le pot aminti este cea în care Nigel Mansell îl transportă pe monopost pe Ayrton Senna.

Christian Horner
Sef Red Bull
Christian Horner, şeful Red Bull Racing, consideră că pilotul său a fost nedreptăţit şi că ar fi trebuit să primească doar o amendă.

"Ar fi trebuit să primească o amendă.

Una dintre imaginile legendare pe care mi le pot aminti este cea în care Nigel Mansell îl transportă pe monopost pe Ayrton Senna (n.r - la Marele Premiu al Marii Britanii din 1991). Din păcate, mustrările sunt singurele lucruri disponibile pentru comisari, dar poate că în acest caz o discuţie cu piloţii ar fi fost suficientă", a declarat britanicul.

La rândul său, Alonso a primit o mustrare pentru că a pilotat monopostul într-o manieră periculoasă pentru alţi piloţi. 

Imaginile video surprinse în virajul şapte arată însă în mod explicit motivele pentru care Webber şi Alonso au fost mustraţi. Pilotul Ferrari a oprit monopostul în virajul şapte, moment în care Lewis Hamilton a fost nevoit să iasă în exterior pentru a evita o coliziune, iar Nico Rosberg a fost aproape de a-l lovit pe australian.

VIDEO: WEBBER SE URCĂ PE MONOPOSTUL LUI ALONSO

VIDEO: ALONSO PILOTEAZĂ CU 107 KM/H CU WEBBER PE MONOPOST

Comentarii (18)

  • markusrull
    prea tare, si-a bagat piciorul la propriu in monopostul ferarri:))
    cat de incomodat era alonso de piciorul lui webber:))
    9 5
  • Comisarii lui peste prajit...
    Daca era Senna ati fi stat ca spectatori la marele circ. Imi sustin parerea orice ar fi stiind faptul dovedid ca pe timpul lui Ayrton nu ar fi fost asa ceva ( inteleg ca este o noua generatie de f1 dar este cam depasita problema de comisari).
    8 3
  • Acum fanii RBR vor zice ca Alonso intentionat l-a luat pe Weber pe monopost stiind ca ulterior acesta va fi penalizat pe grila din Korea....pt ca Weber de obicei se califica in fata lui Alonso, iar duelurile pe pista se poarta mai mult intre ei..
    13 16
  • N-as chiar vrea sa am allura de microbist, dar HUOOOOO FIA!!!
    17 2
  • pai mustra-l si pe alonso ca trebusoara asa a fost facuta in doi
    5 14
  • e mai rapid webber pe jos decat alonso in monopost. L-a prins si s-a urcat pe el.
    12 10
  • hedges
    si-a scos si alonso gagica la plimbare
    2 22
  • Asta ii chiar penibila faza...... Cineva gandeste cu anusul sau mai bine zis cu ce evacueaza in fiecare dimineata prin ochiul maro...... FAza cu Mansell si Sena a fost memorabila si nu o voi uita niciodata.....
    8 4
  • Datorita pericolului la care s-a expus Webber le dau intr-un fel dreptate, dar potrivit gestului de prietenie ma impotrivesc. Astfel facand un 50% sunt de acord cu cei de la Red Bull care spun ca mai bine era o amenda. Cred ca pe Webber nu-l va deranja prea mult hotararea intrucat nu are sanse la titlu, asta e ultimul lui an de F1...deci el n-ar avea mult de pierdut in schimb echipa da. De multe ori i-am vazut pe cei doi ca pe niste prieteni si-mi place sa vad dupa cursa astfel de relatii intre piloti, oricare ar fi ei.
    20 0
  • @MB: Alonso si Webber chiar sunt prieteni inca de mult timp.
    22 1
  • Fan F1
    A fost un incident care nu se putea termina mai rau decat daca pilotii McLaren dormeau la volan... ce nu inteleg este.. de ce vroia Rosberg sa-l depaseasca pe Alonso tocmai in curba? Castiga puncte sau ce? Rosberg se grabea catre boxe ca sa ce? Sa bea niste suc? Raikkonen mergea calm, Alonso mergea calm, ba Alonso il si vede mai repede pe Webber care le facea cu mana... Inteleg ca Rosberg si Hamilton erau suparati ca nu le-a iesit strategia cursa asta dar tata... ce vina au Alonso si Webber? Adica se vede ca baietii de la Mercedes sunt cam ofticati... dar n-au abandonat, au luat puncte bune, nu le-a iesit strategia asta este... mai este si cursa viitoare nu? Si comisarii sa fim seriosi... eu zis sa-l excluda pe Alonso si Webber o cursa neaparat, mai ca mureau oameni din public is nu alta...
    13 1
  • cand schumi l a luat pe fissichela pe monopost, cum a fost.? la monza...
    fissico era la joran si in urma accidentului suferit, schumi l-a luat cu el la boxe..
    7 0
  • maFIA la brutarie!
    2 0
  • Lordul
    a fost in Germania 97...
    0 0
  • Bogdan
    Mai fratilor, voi nu intelegeti natura penalizarii si pentru ce s-a dat. Eu sunt 100% pentru astfel de gesturi in care un pilot o face pe-a taxiul si duce alt pilot pana la boxe, mi se pare cel mai tare gest de Fair Play din toata F1. Dar penalizarile s-au dat corect! Nu a fost nimeni penalizat pentru aceasta plimbare! Alonso a fost penalizat pentru ca a oprit monopostul pe circuit, intr-o curba cu vizibilitate redusa, si asa a fost, Hamilton a fost nevoit sa paraseasca pista din aceasta cuza. Iar Webber a fost penalizat pentru ca, in ciuda instruciunilor primite de la comisarii de cursa aflati la cativa metri de el, a intrat pe circuit fara permisiune! Ambii au fost penalizati cu cate o mustrare, perfect corect. Insa nu are nimeni nici o vina ca Webber mai avea 2 mustrari. Oricum, pe Webber il doare fix in 14-spe de aceasta penalizare. Este ultimul sezon in F1, nu lupta pentru titlu, asa ca ... durere in cot!

    @Fan F1 ... in acea curba intri cu circa 120 km/h, iar manevrabilitatea in curba este scazuta. Daca Webber era in cealalata parte a monopostului lui Alonso, Hamilton cred ca il lovea. Iar Rosberg a trecut extrem de aproape de Webber.

    Oricum, apreciez enorm gestul ambilor piloti. Asta e, o mustrare pentru fiecare si gata! Nu e mare bai!
    2 2
  • Nici unul din cele doua materiale video nu mai e disponibil. De ce oare? Pe cine supara? Cat de idiot trebuie sa fii ca dupa terminarea curei sa intri intr-o curba fara vizibilitate cu 100m/h? Suficient cat sa fii pilot la Mercedes AMG! E o bataie de joc la adresa ambilor piloti! Intrebare pentru comisari (desi stiu raspunsul dinainte): daca Alonso, sau oricare alt pilot, din diverse motive parca monopostul exact in acelasi loc in curba ce se intimpla ? Dadeau cei doi ametiti de la AMG in el ? Nu pot sa inteleg unde se grabeau cei doi mertani. Le era sete si nu mai aveau suc? INCREDIBIL! Du-te BERNIE cu pluta si lasa-ne sa vedem curse de f1!
    4 1
  • Bogdan
    @nah
    Cele 2 fisiere video au disparut din cauza ca cei de la automarket nu aveau voie sa le publice :) 100 km'h in acea curba este mers usor, cu viteaza a 2-a .... eu am vazut faza din mai multe unghiuri, pe alte site-uri, si Webber a avut mare noroc ca nu a fost lovit de Rosberg. la fel si Alonso, mare noroc ca Hamilton a evitat. Daca in locul lui Hamilton era vreun pilot nou in F1, din ala care nu stie multe, dar are bani la greu si isi cumpara locul, cred ca erau sanse mari sa asistam la o tragedie.
    0 1
  • Si Alonso de ce nu e penalizat ca l`a luat pe Webber pe monopost?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru