Williams furnizează acumulatorii Li-Ion pentru Formula E

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a anunţat marţi că va fi furnizorul unic al acumulatorilor Li-Ion pentru monoposturile care vor concura în noua competiţie Formula E.

Esential 10 curse va avea primul sezon al competitiei Formula E
Williams îşi întăreşte prezenţa în sporturilor cu motor prin semnarea unui acord pentru furnizarea acumulatorilor Li-Ion pentru noua competiţie Formula E, în care toate monoposturile sunt electrice.

Acumulatorii vor fi furnizaţi de Williams Advanced Engineering, o companie care face parte din grupul Williams, pentru toate cele 20 de monoposturi care vor lua startul în ediţia inaugurală din 2014.

"Este o competiţie interesantă care va juca un rol important în creşterea relevanţei globale pentru tehnologiilor dezvoltate iniţial în sporturilor cu motor. Eficienţa energetică este o problemă importantă pentru Williams, iar sporturile cu motor vor reprezenta întotdeauna cel mai bun loc de joacă pentru tehnologiile noastre", a declarat Frank Williams, co-fondatorul echipei Williams.

Formula E va debuta anul viitor cu un calendar alcătuit din 10 curse care se vor desfăşura pe circuite stradale din Roma, Rio de Janeiro, Miami, Los Angeles, Londra, Beijing, Buenos Aires, Bangkok sau Putrajaya (Malaysia).

Williams este a doua echipă din Formula 1 care se implică în competiţie, după ce McLaren a confirmat anterior că va fi unicul furnizor de motoare, transmisii şi electronică. De asemenea, Renault a devenit recent partenerul tehnic al competiţiei.

Via Williams

Comentarii (4)

  • mirel+f1
    ancet ancet dar cu pasi siguri f1 va deveni complet electrica de la anul formula 1e va debuta sunt curios cat spectacol va oferi noua categorie f1 si banuiesc ca va concura paralel cu f1
    2 2
  • JugaruGabi
    Mirele... se scrie "incet"... mai dati pe la scoala inainte de a scrie pe site-uri.
    3 3
  • Hmm... Idee buna dar implementare defectuasa... de ce sa concurezi in orase?!? Singurul raspuns este pentru a popupariza genul acesta de propulsie dar sportiv vorbind, nu cred ca vom vedea curse spectaculoase... doar daca circuitele stradale pentru electrice vor fi construite altfel.
    Dar pana sa "fure"din public, mai dureaza...
    0 0
  • Audienta si fani
    Eu cred ca NU conteaza ce e; carburant sau baterii. Daca ar concura astfel de nume ca MSchumacher, Alonso, Vettel, s.a., atunci nu cred ca vor fi lipsiti de audienta! Mult conteaza cine e in monopost!!! Va spun dupa mine. De cind MSchumacher nu concureza, F1 imi pare mai saca si-mi pare rau de decizia care a luat-o pentru 2013. Iar daca ar fi sa concureze si-n Formula E, pai sa stiti ca nu as rata macar o cursa.
    Si totusi, de ce nu am accepta inovatiile. Vremurile se schimba si trec veacuri iar noi n-ar trebui sa raminem tot la aceeasi. Daca nu era deacord, STEFAN cu oastea sa si restul lumii, cu toate inovatiile apoi mai vedeam noi masini sau mai zburam in cosmos??? ...caii nu zbor:))))) era sa vedem doar competitii cu caii. Hipismul e istorie deja!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru