A părăsit Le Mans pentru competițiile electrice: Audi va avea propria echipă în Formula E

de Daniel Popescu
Vineri, 07.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că va concura cu propria echipă în competiția de monoposturi electrice Formula E, la numai o jumătate de an după ce s-a retras de la Le Mans.

La sfârșitul anului trecut, Audi anunța că nu va mai participa în Campionatul Mondial de Anduranță și Cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din sezonul 2017. La vremea respectivă, presa a speculat că decizia vine pe fondul necesitații Grupului Volkswagen de a reduce costurile ca urmare a scandalului Dieselgate.

Constructorul german afirma însă că vrea să participe în competiții cu o valoare mai mare în viitor, așa cum sunt cele electrice, iar vineri a confirmat practic acest planuri. Audi a decis să cumpere echipa Abt și să aibă astfel propria echipă în competiția de monoposturi electrice Formula E. Germanii aveau deja un parteneriat tehnic cu Abt, iar numele oficial al echipei va fi Audi Sport Abt Schaeffler. În urma acestei decizii, Audi va deveni primul constructor german care are propria echipă în Formula E.

"Am sprijinit din ce în ce mai intens Formula E în ultimele luni, în zilele de curse, în dezvoltarea unui nou tren de rulare și a numeroaselor activități de pe circuit.

Faptul că Audi va fi primul constructor german care va fi implicat activ în Formula E din sezonul viitor este o demonstrație a devotamentului nostru pentru mobilitate electrică", spune Peter Mertens, membru în consiliul de conducere al Audi.

Rivalii tradiționali de la Mercedes și-au anunțat de asemenea intenția de a concura cu propria echipă din sezonul 2018-2019, în timp ce BMW are un parteneriat cu echipa Andretti Racing care se va încheia la finalul sezonului 2017-2018. Sezonul 2017-2018 al Formulei E va începe în 2 decembrie la Hong Kong.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru