Ancheta în scandalul dieselgate se extinde: producătorul de componente Bosch, investigat de autorităţi

de Daniel Popescu
Vineri, 20.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile americane investighează dacă producătorul de componente Bosch cunoştea detalii despre modalitatea în care Volkswagen manipula testele de emisii, întrucât a furnizat numeroase părţi pentru motoarele afectate.

Mai multe surse apropiate situaţiei afirmă că rezultatele preliminare sunt negative.


Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Scandalul dieselgate începe uşor-uşor să se extindă chiar şi dincolo de industria auto tradiţională. Procurorii Departamentului de Justiţie din Statele Unite au lansat o anchetă pentru a afla dacă producătorul de componente Bosch era la curent cu modul în care Volkswagen manipula testele de emisii.

Bosch este unul dintre furnizorii de componente pentru motoarele Volkswagen implicate în scandal şi nu este exclus ca acesta să fi ştiut de practicile constructorului german, inclusiv în privinţa software-ului folosit.

Totuşi, mai multe surse apropiate situaţiei afirmă că rezultatele preliminare sunt negative, întrucât pentru moment nu au fost identificate dovezi care să ateste implicarea Bosch în scandal. Oficialii celor două companii au refuzat să comenteze informaţiile pe marginea acestui subiect.

Pe lângă Volkswagen, Bosch furnizează componente şi software şi pentru constructorii BMW şi Mercedes-Benz.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • rotila
    la bosch se stia . ei au facut oferte cu echipamente superioare care insa erau mai scumpe. daca le lua vag se subtia prima de craciun.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru