Scandal emisii

Marti, 25 Aprilie 2017 | Industrie

Investigații pentru emisii: autoritățile franceze au început ancheta împotriva Grupului PSA Peugeot-Citroen

Autoritățile franceze au demarat oficial ancheta împotriva Grupului PSA Peugeot-Citroen care vizează depășirea normelor de poluare în testele efectuate pe autostrăzi.
Vineri, 10 Februarie 2017 | Industrie

Grupul Peugeot - Citroen, anchetat în Franța pentru trucarea testelor de emisii: "Suntem șocați de această decizie"

Procurorii francezi vor investiga dacă Grupul Peugeot - Citroen a păcălit testele de emisii pentru unele modele echipate cu motoare diesel. Francezii se arată "surprinși" și "șocați" de această decizie.
Miercuri, 18 Ianuarie 2017 | Industrie

Investigaţia emisiilor din Franţa s-ar putea extinde: Citroen C4 Cactus depăşeşte de 7 ori normele în testele pe şosea

Investigaţia autorităţilor franceze în scandalul emisiilor ar putea ajunge şi în cadrul grupului Peugeot - Citroen, după ce modelul C4 Cactus a emis de 7 ori mai multe noxe în testele de pe şosea.
Luni, 16 Ianuarie 2017 | Industrie

Europenii iau atitudine în scandalul emisiilor: francezii ar putea ancheta și alți constructori, germanii vor să interzică unele modele Fiat

Autoritățile franceze au confirmat că și alți constructori sunt vizați în scandalul emisiilor izbucnit săptămâna trecută, în timp ce Germania solicită interzicerea de la vânzare a modelelor Fiat suspecte de depășirea normelor de poluare.
Vineri, 06 Ianuarie 2017 | Industrie

Coreea de Sud lovește crunt Volkswagen: un oficial al Grupului german, condamnat la 18 luni de închisoare în scandalul Dieselgate

Coreea de Sud este prima țară care condamnă la închisoare un oficial Volkswagen în urma scandalului Dieselgate. Acesta a fost acuzat de falsificarea unor documente legate de emisiile mașinilor comercializate pe această piață.
Miercuri, 04 Ianuarie 2017 | Mediu

Coreea de Sud nu glumește cu mașinile care încalcă normele de poluare: 10 modele Nissan, BMW și Porsche nu mai au drept de comercializare

Coreea de Sud a retras certificarea a 10 modele Nissan, BMW și Porsche pe motivul falsificării unor documente privind emisiile și nivelul de zgomot.
Miercuri, 29 Iunie 2016 | Industrie

Oficial Volvo: "Știam de șapte ani că VW are o metodă de păcăli emisiile. Dar nu știam cum o face"

Unul dintre inginerii care se ocupă de dezvoltarea mașinilor în cadrul Volvo susține că marca suedeză nu a putut să lanseze unele modele pe piața din SUA pentru că limitele de emisii erau prea stricte. "În mod sigur ne întrebam cum reușea Volkswagen să facă asta", spune Kent Falck.
Marti, 07 Iunie 2016 | Industrie

Germania: "Europa are nevoie de reguli mai stricte la nivel de emisii auto"

După ce investigațiile realizate de autoritățile germane au scos la iveală un regulament permisiv care le dă dreptul legal constructorilor să dezactiveze după bunul plac sistemele de control al emisiilor, nemții cer reguli mai stricte la nivel european.
Luni, 02 Mai 2016 | Industrie

Dieselgate la nivel înalt: CEO-ul VW Group i-a cerut scuze lui Barack Obama pentru scandalul emisiilor

Vizita recentă pe care Președintele SUA a făcut-o în Germania i-a dat ocazia noului CEO al Grupului Volkswagen, Matthias Muller, să-i ofere acestuia scuzele companiei pe care o conduce pentru scandalul manipulării emisiilor mașinilor diesel.
Marti, 26 Aprilie 2016 | Industrie

Media germană acuză Fiat: "Și italienii au trișat la testele de consum"

Publicația germană Bild am Sonntag susține că unele modele diesel Fiat sunt programate pentru a emite foarte puține noxe timp de 22 de minute după pornirea motorului. Ulterior, sistemele de limitare a emisiilor sunt întrerupte, iar mașinile emit de până la 6 ori mai mult decât limita legală.
Luni, 11 Aprilie 2016 | Industrie

Din stradă pe ecrane: Scandalul Dieselgate va fi transformat în film documentar de Steve Kalafer, triplu nominalizat la Premiile Oscar și dealer Volkswagen în SUA

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de documentare din SUA va ecraniza sub formă de documentar saga Dieselgate, analizând problemele prin care trec dealerii după izbucnirea scandalului emisiilor Volkswagen. Steve Kalafer este, de altfel, și unul dintre dealerii VW din Statele Unite.
Miercuri, 20 Ianuarie 2016 | Industrie

După Renault, potopul: Mercedes şi Opel vor fi audiate de autorităţile franceze pentru depăşirea emisiilor

Mercedes şi Opel vor fi anchetate de autorităţile franceze cu privire la depăşirea normelor de emisii în cadrul unor teste recente realizate în Hexagon.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 14 Ianuarie 2016 | Economic

A fost ”joia neagră” pentru Renault: acțiunile au scăzut cu 22% din cauza unor suspiciuni de fraudare a emisiilor. Francezii au dezmințit oficial zvonurile

După scandalul emisiilor în care a fost implicat Volkswagen, norul suspiciunilor se adună deasupra unui alt mare constructor european. Renault este cercetat de organele antifraudă din Franța tot pentru păcălirea testelor de emisii.
Vineri, 27 Noiembrie 2015 | Industrie

Primele victime ale scandalului Dieselgate la Audi: doi ingineri au fost suspendaţi din funcţie

Audi a suspendat din funcţie doi ingineri bănuiţi de implicare în manipularea testelor de emisii. Este pentru prima oară când grupul Volkswagen ia măsuri concrete împotriva unor ingineri.
Marti, 24 Noiembrie 2015 | Industrie

Evrika! Volkswagen a găsit o soluție pentru repararea mașinilor afectate de scandalul Dieselgate

Volkswagen a confirmat că a depus deja o soluție pentru remedierea problemelor ieșite la iveală în scandalul Dieselgate. Ea trebuie să fie aprobată oficial înainte de a fi demarată o rechemare în service.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen dezumflă balonul rotund: ar putea renunţa la sponsorizări de 11 milioane de euro pentru cluburile de fotbal

Fotbalul de club din Germania este o nouă victimă colaterală a scandalului Dieselgate. Volkswagen analizează posibilitatea de a renunţa la contractele de sponsorizate pe care le are cu cinci cluburi şi care totalizează 11 milioane de euro.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen își toarnă din nou cenușă în cap: 85.000 de mașini cu motor V6 TDI au păcălit emisiile

Grupul VAG a recunoscut oficial că softul de păcălire a emisiilor a fost folosit și pe motoarele V6 TDI de 3.0 litri, care echipează modele Audi, Volkswagen și Porsche.
Vineri, 20 Noiembrie 2015 | Industrie

Ancheta în scandalul dieselgate se extinde: producătorul de componente Bosch, investigat de autorităţi

Autorităţile americane investighează dacă producătorul de componente Bosch cunoştea detalii despre modalitatea în care Volkswagen manipula testele de emisii, întrucât a furnizat numeroase părţi pentru motoarele afectate.
Marti, 10 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen, somată de UE să anunţe toate modelele care păcălesc emisiile de CO2. Vor fi recalculate taxele de mediu?

Volkswagen are la dispoziţie 10 zile pentru a informa Uniunea Europeană care sunt modelele care au păcălit testele de emisii de dioxid de carbon. Datele ar putea fi folosite la recalcularea taxelor de mediu.
Marti, 10 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen calmează spiritele: "Motoarele diesel de 3 litri respectă legislaţia europeană"

Volkswagen a anunţat că motoarele diesel V6 TDI de 3 litri implicate în scandalul emisiilor din Statele Unite respectă legislaţia europeană, după o serie de teste realizate de autorităţile germane.

Tag-uri similare

dieselgate, Carlos Ghosn, scandal Volkswagen, scandal emisii, presedintele renault
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru