Scandal Volkswagen

Miercuri, 12 Decembrie 2018 | Industrie

Un nou scandal la Volkswagen: germanii au vândut mașini de pre-producție care nu au fost aprobate de autorități

Volkswagen a confirmat că în perioada 2006-2018 a vândut peste 6.700 de mașini de pre-producție fără să aibă aprobările necesare din partea autorităților. Clienții erau informați că mașinile respective sunt noi sau second-hand.
Marti, 17 Ianuarie 2017 | Industrie

Scenariul prin care Volkswagen ar fi putut evita Dieselgate: motoare diesel furnizate de Mercedes încă din 2005

Volkswagen și Mercedes au discutat în 2005 despre posibilitatea încheierii unui parteneriat. Mercedes ar fi urmat să furnizeze motoare diesel pentru modelele VW și scandalul Dieselgate ar fi putut fi astfel evitat.
Miercuri, 29 Iunie 2016 | Industrie

Oficial Volvo: "Știam de șapte ani că VW are o metodă de păcăli emisiile. Dar nu știam cum o face"

Unul dintre inginerii care se ocupă de dezvoltarea mașinilor în cadrul Volvo susține că marca suedeză nu a putut să lanseze unele modele pe piața din SUA pentru că limitele de emisii erau prea stricte. "În mod sigur ne întrebam cum reușea Volkswagen să facă asta", spune Kent Falck.
Luni, 13 Iunie 2016 | Industrie

Un nou scandal bate la uşă: Volkswagen, acuzată că a falsificat rapoartele de emisii pentru a putea exporta maşini în Coreea de Sud

Un oficial sud-coreean a dezvăluit că Volkswagen a falsificat rapoartele de emisii pentru a primi acordul de a exporta maşini în ţara asiatică. Reprezentanţii VW vor fi interogaţi în această săptămână.
Luni, 02 Mai 2016 | Industrie

Dieselgate la nivel înalt: CEO-ul VW Group i-a cerut scuze lui Barack Obama pentru scandalul emisiilor

Vizita recentă pe care Președintele SUA a făcut-o în Germania i-a dat ocazia noului CEO al Grupului Volkswagen, Matthias Muller, să-i ofere acestuia scuzele companiei pe care o conduce pentru scandalul manipulării emisiilor mașinilor diesel.
Joi, 10 Decembrie 2015 | Industrie

Mai puține mașini afectate în cazul emisiilor CO2 la Volkswagen: 36.000 în loc de 800.000

Volkswagen răsuflă ușurat măcar într-unul dintre cele două capete de acuzare ale scandalului în care este implicat grupul german: mașinile pentru care anunțase VW emisii mai mici decât cele reale sunt mult mai puține decât se credea inițial
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen dezumflă balonul rotund: ar putea renunţa la sponsorizări de 11 milioane de euro pentru cluburile de fotbal

Fotbalul de club din Germania este o nouă victimă colaterală a scandalului Dieselgate. Volkswagen analizează posibilitatea de a renunţa la contractele de sponsorizate pe care le are cu cinci cluburi şi care totalizează 11 milioane de euro.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen își toarnă din nou cenușă în cap: 85.000 de mașini cu motor V6 TDI au păcălit emisiile

Grupul VAG a recunoscut oficial că softul de păcălire a emisiilor a fost folosit și pe motoarele V6 TDI de 3.0 litri, care echipează modele Audi, Volkswagen și Porsche.
Luni, 16 Noiembrie 2015 | Industrie

Grupul Volkswagen: "Avem 430.000 de mașini de generație 2016 cu iregularități la emisiile de CO2"

Volkswagen a finalizat ancheta internă privind mașinile sale care au emisii de CO2 diferite decât cele declarate în fișa tehnică. Concernul german afirmă că sunt 430.000 de unități de generație 2016 care au această problemă.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen își ia gândul de la supremația mondială: ”Ne dorim calitate, nu cantitate. Abia în 2025 sperăm să devenim lideri”

Noul președinte al Grupului Volkswagen abandonează planurile de cucerire globală și anunță o atenție mai mare acordată nivelului de calitate. Germanii speră să devină numărul unu mondial abia în 2025.
Duminica, 01 Noiembrie 2015 | Industrie

Cazul Volkswagen: angajaţii care mărturisesc implicarea în scandalul emisiilor nu vor fi concediaţi

Volkswagen apelează la măsuri radicale pentru aflarea vinovaţilor în scandalul emisiilor: germanii promit că angajaţii care spun tot ce ştiu despre acest caz nu vor fi concediaţi.
Vineri, 30 Octombrie 2015 | Industrie

Furtuna Dieselgate începe să lovească Volkswagen: sunt deja 600 de procese doar în Elveția

Deși ne-am fi așteptat ca cele mai multe procese împotriva Volkswagen să înceapă în Statele Unite, elvețienii vor să contrazică așteptările tuturor. În Țara Cantoanelor există deja 600 de procese împotriva constructorului german.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 23 Octombrie 2015 | Industrie

Veşti bune de la Volkswagen: motoarele diesel de generaţie nouă nu sunt afectate de scandalul emisiilor

Volkswagen a confirmat că motoarele din seria EA 288 Euro 5 şi Euro 6 de pe maşinile comercializate în Uniunea Europeană nu au instalat niciun soft pentru păcălirea testelor de emisii.
Joi, 22 Octombrie 2015 | Industrie

Până unde merge scandalul VW? Încă un motor diesel ar putea intra pe lista neagră a emisiilor

Volkswagen a confirmat că investighează posibilitatea ca un al doilea tip de motor diesel să aibă instalat software-ul pentru păcălirea testelor de emisii.
Miercuri, 14 Octombrie 2015 | Industrie

Martin Winterkorn, fostul CEO al Grupului Volkswagen, va renunța la toate pozițiile deținute în cadrul companiei

Martin Winterkorn va părăsi toate posturile pe care le deține în cadrul concernului Volkswagen, titrează Reuters citând mai multe publicații din Germania.
Miercuri, 14 Octombrie 2015 | Industrie

Volkswagen strânge cureaua: germanii vor să stoarcă trei miliarde de euro de la furnizori

Grupul Volkswagen se pregătește de cea mai puternică lovitură financiară din istoria sa. Pentru asta, germanii taie bugetele de investiții, salariile și renunță la anumiți furnizori importanți.
Marti, 13 Octombrie 2015 | Modele noi

Volkswagen anunță revoluția schimbării: noul Phaeton va fi complet electric

Dieselgate generează schimbări importante în strategia Volkswagen. Nemții vor chipa toate motoarele diesel cu tehnologii noi și vor lansa o versiune electrică a viitorului Phaeton.
Marti, 13 Octombrie 2015 | Industrie

Volkswagen: ”Softul de păcălire a emisiilor a fost activ și în Europa”

Șeful Volkswagen Marea Britanie a declarat că sistemul de păcălire a emisiilor a fost activ și în Europa. Tot el a lămurit și cum vor fi remediate problemele motoarelor diesel. Între timp, agenția Standard & Poor`s mai dă o lovitură VW.
Luni, 12 Octombrie 2015 | Industrie

Șeful Volkswagen SUA: ”După rechemarea în service, mașinile afectate de scandalul Dieselgate vor avea o viteză maximă mai mică”

Șeful Volkswagen SUA a recunoscut că rechemarea în service a mașinilor echipate cu motorul diesel EA189 va afecta performanțele înscrise în fișa tehnică.
Luni, 05 Octombrie 2015 | Economic

Dimensiunea dezastrului: Dieselgate i-ar putea costa pe cei de la Volkswagen 78 de miliarde de euro

Scandalul Dieselgate ar putea costa Grupul Volkswagen 78 de miliarde de euro, cu 60% mai mult decât ce a cheltuit BP după deversarea de petrol în Golful Mexic.

Tag-uri similare

Volkswagen, VW, dieselgate, diesel, scandal Volkswagen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru