Martin Winterkorn, fostul CEO al Grupului Volkswagen, va renunța la toate pozițiile deținute în cadrul companiei

de Sebastian Toma
Miercuri, 14.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Winterkorn va părăsi toate posturile pe care le deține în cadrul concernului Volkswagen, titrează Reuters citând mai multe publicații din Germania.

Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul "Dieselgate"

Demisia lui Martin Winterkorn de la conducerea concernului Volkswagen i-a făcut pe mulți să creadă că directorul a părăsit compania germană. La scurtă vreme de la anunțul demisiei, jurnaliștii au atras atenția asupra faptului că Winterkorn mai avea încă patru posturi cheie în diferite ramuri ale companiei. Mai nou, presa germană raportează că Winterkorn le va părăsi și pe acestea în următoarele zile. Veștile vin de la cotidianul german Sueddeutsche Zeitung și de la posturile TV NDR și WDR, care nu și-au citat sursele de la care au obținut informațiile legate de plecarea lui Winterkorn din toate posturile pe care le deține la companie.

Potrivit surselor apropiate problemei, Winterkorn va prezenta demisia sa din fiecare funcție în parte pe măsură ce vor fi gata formalitățile necesare realizării acestora. Fiind vorba despre posturi de conducere la nivel înalt, Winterkorn nu putea să plece peste noapte din fiecare poziție pe care o deținea în cadrul companiei din Wolfsburg. În plus, înlocuitorii săi trebuie să fie desemnați de consiliul de conducere al fiecărei divizii în parte.

Companiile din cadrul Concernului Volkswagen nu au emis declarații cu privire la știrea publicată de Reuters referitoare la viitoarea demisie a lui Martin Winterkorn din funcțiile pe care le mai deține în cadrul concernului.

Urmareste Automarket
Excluderea lui Martin Winterkorn din concernul Volkswagen este văzut ca un pas normal de presa internațională. Directorul Grupului Volkswagen a pierdut foarte mult în materie de imagine odată cu scandalul Diesegate, iar păstrarea lui într-o funcție poate fi dăunătoare imaginii concernului.
Cel mai probabil, Martin Winterkorn nu va pleca la conducerea unei alte companii din industria auto. Chiar și fără locul său de muncă de la Volkswagen, fostul director al corporației germane nu trebuie să își facă griji pentru ziua de mâine, având în trecut un salariu consistent, iar contractul său a inclus și beneficii generoase odată cu părăsirea companiei.

Via Reuters | Autoblog | Sursă foto

Comentarii (4)

  • Ar fi culmea sa ajunga CEO la Toyota :)))))))))))))))))
    10 4
  • "Dear" Winterkorn

    Îţi recomand "soluţia" lui Hitler incolţit de fortele Aliate...
    11 5
  • "Cel mai probabil, Martin Winterkorn nu va pleca la conducerea unei alte companii din industria auto."
    Cine naibi l-ar mai primi? E un rebut! Doar Vw a putut sa-l tina atatia ani
    8 0
  • Nu inteleg de ce ne mai preocupa soarta lui?

    A condus toata magaria si acum i s-a spart in fata. Investitii, asigurari si pensii erau legate de VW. S-au dus naibii toate acum. Pe astea nu le plange nimeni?

    Vreau sa mai aud de el in momentul inceperii anchetarii lui si in momentul sentintelor. Atat. Pana atunci PA!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru