Dieselgate: Martin Winterkorn, fostul CEO al grupului VW, va fi judecat pentru fraudă și constituire de grup infracțional

de Paul Cosma
Joi, 10.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul CEO al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a fost trimis în judecată pentru fraudă și constituire de grup infracțional în scandalul Dieselgate, după ce judecătorii au admis acuzațiile, potrivit presei din Germania.

O instanță din Germania a extins acuzațiile în dosarul Dieselgate, fiind inclusă și cea de asociere în grup infracțional.

Acuzațiile aduse lui Martin Winterkorn, fost CEO al grupului VW, și altor oficiali VW, se referă la fraudă comercială în perioada în care Volkswagen a manipulat emisiile diesel pentru milioane de clienți. Totodată, tribunalul spune că Winterkorn și ceilalți vor fi judecați și pentru evaziune fiscală și publicitate înșelătoare.

Scandalul Dieselgate, izbucnit în 2015 în Statele Unite, a însemnat până acum amenzi de peste 30 de miliarde de euro pentru grupul Volkswagen.

După ce a scăpat de urmărirea procurorilor prin plata unor despăgubiri, Volkswagen susține că a luat măsuri pentru ca un nou caz similar să nu mai aibă loc în viitor.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Fara alehas
    La cati inchinatori la sigla vw-ului sunt in Romanica sigur isi vor reveni. Macar de le-ar fi facut si lor pe aici o fabrica de ulei motor...
    10 2
  • mircea badea
    si restul producatorilor nu?
    4 7
  • Fara alehas
    @m.badea
    Nu la nivelul de hectare de autoturisme.
    Sigur, ptr. necredinciosi ,,distractia,, cu masinile vw va continua.
    5 1
  • slab, slab... foarte slab... se vede ca nu e din clanurile de pe la noi sa fie protejat de politie...
    4 0
  • o sa-l condamne...postmortem ! Are o varsta nea Martin si cred ca o sa lungeasca procesul pana va fi prea tarziu .O avea si el asii lui...nu a fost un neica nimeni .Pana la urma VW a ajuns pe podium sub conducerea lui . Emisiile le-au fentat toti ,doar ca el sa incapatinat sa le demonstreze americanilor ca-i mai bun dieselul decat benzina..! Nu zic ca nu merita , merita sa ramana in chilotii de pe el daca a facut-o cu buna stiinta ,dar ar fi bine sa si-o fure toti nu numai asta !
    0 0
  • Cata tergiversare si pe la germanii astia. Lucrurile sunt clare, s-au dovedit dar ei tot o scalda. Intre timp putorile diesel circula in continuare.
    Bravos Germania!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru