Un nou scandal bate la uşă: Volkswagen, acuzată că a falsificat rapoartele de emisii pentru a putea exporta maşini în Coreea de Sud

de Daniel Popescu
Luni, 13.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial sud-coreean a dezvăluit că Volkswagen a falsificat rapoartele de emisii pentru a primi acordul de a exporta maşini în ţara asiatică. Reprezentanţii VW vor fi interogaţi în această săptămână.

Volkswagen este în plin proces de recall-uri pentru a rezolva problemele generate de Dieselgate, însă s-ar putea confrunta cu un nou scandal legat de emisiile modelelor sale.

De data aceasta este vorba despre o problemă care afectează doar Coreeea de Sud, acolo unde o sursă din cadrul Procuraturii a dezvăluit pentru agenţia de presă Bloomberg mai multe neregularităţi comise de constructorul german.

Astfel, începând din 2010, Volkswagen ar fi falsificat 37 de rapoarte de emisii şi zgomot pentru 26 de modele pentru a putea primi acordul de a exporta aceste maşini în Coreea de Sud, iar printre acestea s-ar număra Golf şi Audi RS7. Potrivit sursei, mai mulţi reprezentanţi Volkswagen urmează să fie interogaţi în această săptămână de oficialii din Coreea de Sud pe marginea acestui subiect, înainte ca scandalul să fie dezvăluit publicului în mod oficial.

Urmareste Automarket
Pentru moment, nu este clar ce sancţiuni ar putea primi Volkswagen în cazul în care aceste informaţii se vor adeveri, însă nu este exclus ca vânzarea modelelor în cauză să fie interzisă în statul coreean.

Volkswagen trebuie să gestioneze în prezent un recall masiv de circa 2.5 milioane de unităţi în Europa şi aşteaptă acordul autorităţilor germane şi pentru celelalte 6 milioane de unităţi afectate de scandal.

Via Motor1

Comentarii (12)

  • Nu ma mai mir. Par sa fie dispusi sa faca orice numai sa nu faca masinile conform regulilor.
    24 7
  • DAS SMEN AUTO !
    22 14
  • Jawohl, "Reprezentanţii VW vor fi interogaţi în această săptămână"... si pe urma vor primi ranjind bonusuri de milioane.
    19 0
  • Trebuie intr-un fel sa dea banii inapoi pe facilitatile fiscale.
    11 4
  • "nu este exclus ca vânzarea modelelor în cauză să fie interzisă în statul coreean"

    SA LE INTERZICA PE INTREAGA PLANETA, IN OPINIA MULTORA!
    17 5
  • sailor66
    mai sa fie...au disparut vag-istii de pe automarket! ce sa fie?
    9 6
  • Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea, cine-i smecher si chiuleste...are mai mult. Deviza VAG
    11 4
  • Credeau ca smecheria de doi lei cu turbo si 3 cilindri ,va tine la infinit.Piata fripta le da cu EGR-ul in capul sec si lacom.Din pacate toti sunt pe japca,datorita marketingului porcesc.
    9 6
  • @sailor66

    Probabil au fugit sa savureze afumatura germana : carnaciori afumati .
    10 8
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Să le aducă la noi că sunt unii ,,cunoscători,, în Ro. în stare să plătească și preț dublu pe siglele alea.
    11 3
  • Credeam ca e vorba de aia din Nord :)))
    7 1
  • Om trai si om vedea, asta cu un anonim care a declarat suna fishi. Coreeni au de castigat din scandal , vezi kia hyundai. Interese mari pe acolo.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru