Dieselgate la nivel înalt: CEO-ul VW Group i-a cerut scuze lui Barack Obama pentru scandalul emisiilor

de Mircea Meşter
Luni, 02.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vizita recentă pe care Președintele SUA a făcut-o în Germania i-a dat ocazia noului CEO al Grupului Volkswagen, Matthias Muller, să-i ofere acestuia scuzele companiei pe care o conduce pentru scandalul manipulării emisiilor mașinilor diesel.

Scandalul emisiilor în care este implicat Volkswagen Group a fost discutat la cel mai înalt nivel în această săptămână. Conform unor declarații făcute de Matthias Muller, noul CEO al companiei germane, acesta și-a cerut scuze personal în fața lui Barack Obama pentru manipularea testelor de emisii din Statele Unite.

"Am avut o conversație de două minute cu Barack Obama, președintele Statelor Unite, atunci când acesta a vizitat Hanovra acum câteva zile", a declarat Muller în timpul conferinței anuale pe care Volkswagen Group o organizează anual la sediul său din Wolfsburg. "Am profitat de această oportunitate pentru a-i cere scuze personal pentru problema emisiilor. De asemenea, mi-am exprimat mulțumirea pentru colaborarea constructivă cu autoritățile SUA și speranța că voi putea să continui să-mi exercit responsabilitățile în fața celor 600.000 de angajați, a familiilor lor, a furnizorilor și a dealerilor noștri", a continuat oficialul german.

Conform analiștilor din SUA, amenzile pe care le-ar putea primi cei de la Vokswagen pentru manipularea emisiilor mașinilor diesel vândute peste Ocean s-ar putea ridica la 18 miliarde de dolari, deși se așteaptă ca suma oficială să fie ceva mai mică decât atât.

11 milioane de mașini vândute în toate lumea sunt implicate în povestea manipulării testelor oficiale de emisii, 500.000 dintre acestea fiind vândute pe teritoriul Statelor Unite.

Comentarii (4)

  • culmea penibilitatii de paraca el ar fi fost pagubitul...ca sa vezi pana unde poate merge nesimtirea in ziua de azi...
    9 3
  • @q
    Păi numai lui Obama îi cere că doar nu o să-și ceară scuze celor care-i eliberează jermănica de resturile auto cu sigla aia.
    5 2
  • hazard
    Noua sa ne ceara scuze, ca pe noi ne-au intoxicat cu rablele lor noi noute... Unore chiar le-au luat si bani :)
    7 5
  • Da, i-a cerut scuze, dar i-a atras atentia in acelasi timp la numarul de oameni care depind de ei. Just in case ...
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru