Continental: amendă de 100 de milioane de euro din cauza implicării în Dieselgate

de Silvian Irimia
Sambata, 27.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Amenda primită de Continental putea să fie și mai mare. Totuși, datorită cooperării lor, Continental a scăpat cu doar „100 de milioane”.

Furnizorul auto Continental a fost amendat cu 100 de milioane de euro pentru încălcarea obligațiilor sale de supraveghere în legătură cu scandalul emisiilor Dieselgate, au declarat procurorii germani joi.

Procurorul de stat din Hanovra, unde este situat sediul Continental, a declarat că a emis amenda în urma unei investigații privind manipularea emisiilor în grup și în alte părți ale companiei.

Continental a declarat într-un comunicat că, pentru decizia luată, s-a ținut cont de cooperarea sa deplină și asistența în clarificarea situației, precum și de structurile consolidate de conformitate. Prin urmare, putem spune că cei de la Continental au scăpat cu o amendă „mică” față de ce putea fi. Continental acceptă amenda și renunță la dreptul său de a face apel, a adăugat compania.

Procurorul a stabilit un termen de șase săptămâni pentru plata penalității, care a fost raportată pentru prima dată de Wirtschaftswoche.

Scandalul Dieselgate a zguduit industria auto germană în 2015, când a ieșit la iveală că mașinile fuseseră echipate cu un software ilegal, pentru a înșela testele de emisii poluante.

Alți furnizori au fost amendați în legătură cu scandalul, inclusiv ZF Friedrichshafen și Bosch, cel mai mare furnizor mondial de piese auto.

Amenzi împotriva Volkswagen, unde au fost descoperite inițial manipulările, s-au ridicat la 1 miliard de euro.

Comentarii (7)

  • Prea mare, prea complexă, prea mulți implicați ca să nu fie o chestie acceptată/știută (fie și tacit)… când a explodat ca de obicei unii sunt “sacrificați”. Îmi vine greu (foarte greu) să cred ca se așteptau că așa ceva nu va fi descoperit… imposibil!!! Toți au departamente de risc/compliance, o grămadă de proceduri, filtre, acreditări, audituri, evaluări, recalificări samd. Fiecare component, soft este întors pe toate părțile (evaluat, si reevaluat) și toate astea înregistrate și arhivate pentru zeci de ani. Se verifica un proces zile întregi cu auditori independenți (cel puțin teoretic), și “ăștia” tot mai vin cu câte o glumiță de genul (100 mil amenda)… uite că facem, dregem, pedepsim etc. glume pentru cine pune botul, pas din partea mea. Nu cred nimic… este abureală pe față.
    10 2
  • Bravo, dutzulik! Ești dăștept! Cre' că ești din categoria "dârele de la avioane împrăștie chimicale". Nu ți-o zic în engleză că n-o pricepi.
    0 10
  • Să mori tu, așa cretin cum ești.… ;))
    8 3
  • @dutzu.delfinutzu
    pai tocmai ca i-au facut "test mode". do yu capisci?
    2 8
  • Nimic despre pachetul autopilot Tesla care n-a existat niciodată? :))))))))))
    6 1
  • Cam mica si acoperita.
    Germanii fac in continuare blaturi.
    Rusine mare.
    Si mai bine ar fi sa nu mai faca scandal pentru 100 milioane. E de toata jena.
    Oricum oamenii vor cumpara in continuare mincinuni, oricate amenzi le vor da. Niciun procent din aceste amenzi nu a ajuns la vreun om de rand, desi noi am fost afectati cu totii.
    Banii tot la smecheri ajung si sa ne asteptam in continuare la mizerii din astea atat timp cat amenzile sunt mult mai mici decat profitul obtinut prin minciuni si pacalit oamenii.
    De acum pot declara ca dieselurile chiar improspateaza aerul si cei ce le cumpara ajuta mult, dupa care le mai da o amenda de vreo 5 milioane pentru ca au colaborat si au recunoscut ca mint si gata, merge banda.
    Cam asa e sunt multi prosti, sunt usor de manipulat.
    0 7
  • Comentariul lui e-dick e binevenit, mulți prostovani, ușor de manipulat, au plătit pachetul autopilot Tesla care n-a existat niciodată. Tot timpul ăsta erau responsabili pentru o abureală de soft. Proștii de râgâie cu noroc în tolbă au scăpat milimetric, mulți dintre aceeași prostovani n-au scăpat.
    În oglindă, unii au emis niște CO2 în plus... răvășitor. :)))))))))))))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru