Furtuna Dieselgate începe să lovească Volkswagen: sunt deja 600 de procese doar în Elveția

de Bogdan Mirică
Vineri, 30.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși ne-am fi așteptat ca cele mai multe procese împotriva Volkswagen să înceapă în Statele Unite, elvețienii vor să contrazică așteptările tuturor. În Țara Cantoanelor există deja 600 de procese împotriva constructorului german.

Criza VW: Tot ce trebuie să știi despre scandalul ”Dieselgate”

După ce scandalul Volkswagen a pus pe jar toată industria auto, din ce în ce mai mulți clienți, care s-au simțit trădați de constructorul german. Având în vedere apetitul americanilor pentru procese, ne-am fi așteptat ca primul val de acțiuni în instanță să vină dincolo de Ocean.

E drept că până acum sunt deja peste 250 de plângeri formulate de americani împotriva Volkswagen, însă valul adevărat de procese vine chiar de pe Bătrânul Continent, mai exact din Elveția. Aici s-au formulat deja 600 de cereri de trimitere în judecată pe motivul acuzațiilor din scandalul Dieselgate.

Esential 600 de procese au fost intentate în Elveția împotriva Volkswagen.
Cei 600 de reclamanți, răspândiți în șapte cantoane ale Elveției, vor beneficia de o investigație comună, condusă de procurori federali. Informația a fost deja confirmată de Biroul Elvețian al Avocatului General, o instituție care așteaptă în acest moment și constituirea apărării.

Volkswagen a pus deja deoparte 6.7 miliarde de euro pentru gestionarea scandalului Dieselgate, însă această sumă ar urma să fie insuficientă, având în vedere că cele mai optimiste estimări anunță pagube de aproape 40 de miliarde de euro pentru grupul german.

via reuters

Comentarii (9)

  • Dubfire
    Americanii dau in judecata in mod colectiv in astfel de cazuri, de aia numarul de procese este mai mic.
    3 1
  • Si uite asa mult laudatul tdi va incepe sa reduca din profitul facut de vw pe spinarea ingamfatilor sai posesori si ii va aduce profitabilitatea vanzarilor acolo unde ii e locul.
    10 7
  • AndreiNR
    Cum naibii(sa nu zic dracului) un posesor TDI este automat un "ingamfat" si de unde analogia asta cretina?
    11 3
  • @AndreiNR
    Dacă nu e așa atunci de ce te oftici ?!...ori adevărul te ustură un pic și vrei ne arăți nivelul tău ?
    2 7
  • AndreiNR
    Pretenas fi atent! Eu nu mă oftic de nimic iar dacă tu crezi ca ceea ce emiți aici are valoare de adevăr absolut doar ca tu ai slobozit-o pe un site ,ai o părere foarte buna despre tine!

    Dar dacă vrei de la nivelul mau pot sa mă cobor la al tău și sa-ți răspund în aceeași maniera: tata meu bate pe tata tău și vandam îl sparge pe cichicean. Te oftici?
    3 0
  • Scorpionul_negru
    De aia nu mai pot posesorii de TDI de parerile voastre....sunt foarte bune si reusite. E drept ca nu sunt singurele ... si altele sunt bune.
    0 0
  • mda,romanului ii e greu sa accepte ca a fost pacalit de "seriozitatea nemteasca" si actioneaza taman aiurea:ii ia apararea vw...daca ar stiut astia ar fi vindut numai in romania
    1 1
  • AndreiNR
    Nu am vazut pe nimeni sa ia apararea in comentariile de mai sus vw-ului. Sunt concluzii gresite si de obicei apar dupa ce se citesc in diagonala comentariile si se "sare" iute la datul cu parerea. Pentru ca, se stie, romanii au pareri despre orice si stiu ei bine totul.

    Am comentat strict la remarca cu ingamfarea. Este o concluzie cretina si atat. Puteti citi si comenta doar ce se scrie?
    2 1
  • AndreiNR
    ps: nu am TDI din lotul euro5. Este euro4, tot 2.0 tdi si este pe un seat leon.Ma feresc de stereotipii si in general de enunturi banale si de aceea nu am scris cati km are masina mea luata de noua si cat de bine merge si ca nu am bagat bani in ea , are soft etc..
    Tare sunt curios justitiarii astia de pe aici ce masini au, cam cati au luat sh obosite etc etc
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru