Grupul Volkswagen: "Avem 430.000 de mașini de generație 2016 cu iregularități la emisiile de CO2"

de Sebastian Toma
Luni, 16.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a finalizat ancheta internă privind mașinile sale care au emisii de CO2 diferite decât cele declarate în fișa tehnică. Concernul german afirmă că sunt 430.000 de unități de generație 2016 care au această problemă.

Esential 800.000 de vehicule vândute de concernul Volkswagen ar putea avea emisii de CO2 mai mari decât cele înscrise în cartea tehnică.
430.000 dintre acestea sunt modele de generație 2016, fabricate după jumătatea acestui an.

Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Grupul Volkswagen a anunțat că are 430.000 de mașini generație 2016 care prezintă iregularități la nivelul emisiilor de CO2. Concernul a făcut această precizare în urma unei anchete interne, demarată după ce au anunțat în data de 3 noiembrie 2015 că au informații cu privire la anumite iregularități între emisiile de CO2 reale ale unor vehicule și valorile declarat ale acestora. Reprezentanții grupului din Wolfsburg au identificat modelele de generație 2016, adică fabricate după jumătatea anului 2015, care prezintă emisii de CO2 diferite de cele anunțate în fișa tehnică.

Din totalul de 430.000 de mașini de generație 2016 afectate de aceată situație, 281.617 sunt automobile Volkswagen, 83.282 sunt modele Skoda, 32.161 sunt modele Seat, 17.253 sunt modele Volkswagen Vehicule Comerciale și 15.733 sunt modele Audi. Motorizările vizate sunt atât TDI-uri, cât și TSI-uri, iar puterile acestora merg între 75 și 300 CP.

Proprietarii vehiculelor în cauză nu vor trebui să achite nicio diferență de impozit sau taxă la statele în care și-au înmatriculat vehiculele. Ei pot afla dacă vehiculele lor sunt afectate folosind portalul mărcii din Grupul Volkswagen de care aparține vehiculul, aferent țării de domiciliu, în funcție de seria mașinii (Codul VIN).

Oficialii Volkswagen Group au început discuțiile cu autoritățile responsabile de omologarea vehiculelor și vor demara procesul de determinare a noilor norme de CO2 sub supravegherea Autorității Federale de Transport și de Vehicule din Germania. În cursul acestei săptămâni, paginile naționale ale mărcilor din concernul Volkswagen vor furniza la cerere informații cu privire la vehiculele care sunt afectate de această situație, proprietarii fiind nevoiți să introducă codul de identificare șasiu al vehiculelor pentru a determina dacă ar putea fi vizați de această situație.

Pe lângă cele 430.000 de vehicule de generație 2016 care sunt afectate de această situație referitoare la emisiile de CO2 neconforme cu valorile anunțate, cei de la Volkswagen mai estimează că au vândut alte 370.000 de unități care ar putea avea această problemă, aducând totalul la aproximativ 800.000 de vehicule. Concernul Volkswagen a demarat deja dialogul cu autoritățile financiare și fiscale din toate țările în care au fost vândute vehiculele afectate, în vederea plății diferențelor de taxe și impozite în locul consumatorilor.

Urmareste Automarket
Reprezentanții Volkswagen Group au specificat că nivelul de siguranță al vehiculelor vândute de ei nu este afectat de această situație și că nu sunt necesare măsuri tehnice pentru cele aproape 800.000 de mașini.
Pe portalul oficial al companiei a fost publicată o listă cu toate motorizările și modelele afectate de situația prezentată în acest comunicat de presă. Sunt afectate modele vândute de Audi, Skoda, Seat, Volkswagen și Volkswagen Vehicule Comerciale.

Lista integrală o găsiți aici aici.

Via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Astia isi bat joc de noi ?
    12 5
  • Si TSI-urile ?
    8 2
  • @ioi
    Si eu sunt in aceeasi situatie. Am ajuns sa ma intreb daca masina are airbag-uri sau chiar are puterea mentionata de producator.
    8 5
  • se pare ca automarket este vw-gaist si sterge mesajele... repet... se pare ca doar 2 ingineri au facut asta la inceput de ancheta. acuma se pare ca acesti 2 ingineri au ajuns sa bage si la motoarele tsi
    5 3
  • @misha...
    of, la faza cu airbagurile nici nu m-am gandit. mai bine nu-mi ziceai ;-(

    puterea e mai mare decat cea oficiala; aici poti sa stai linistit; asa fac cei de la vw-audi; puterea reala e mai mare decat cea oficiala;
    se pare ca si bmw fac la fel, cel putin la unele modele; m3 de vreo 462 cp si m5 de vreo 620 cp
    0 5
  • AndreiRN
    Pai se pot vinde in Africa la 20% din pret.
    1 3
  • @misha...
    of, la faza cu airbagurile nici nu m-am gandit. mai bine nu-mi ziceai ;-(

    puterea e mai mare decat cea oficiala; aici poti sa stai linistit; asa fac cei de la vw-audi; puterea reala e mai mare decat cea oficiala;
    se pare ca si bmw fac la fel, cel putin la unele modele; m3 de vreo 462 cp si m5 de vreo 620 cp
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru