După Renault, potopul: Mercedes şi Opel vor fi audiate de autorităţile franceze pentru depăşirea emisiilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes şi Opel vor fi anchetate de autorităţile franceze cu privire la depăşirea normelor de emisii în cadrul unor teste recente realizate în Hexagon.

Cine a crezut că Renault va fi singura victimă a anchetelor făcute recent de autortatile franceze s-a înşelat amarnic.

Constructorul a demonstrat deja că nu utilizează niciun fel de software care să păcălească testele de emisii, însă autorităţile franceze au fost nemulţumite de faptul că unele modele ale grupului, ca şi cele ale altor producători internaţionali, emit în mod real mai mult decât în testele făcute în laborator. 

Renault a reacţionat prompt şi a anunţat că va rechema în service 15.800 de exemplare de Captur, iar acum oficialii francezi au dezvăluit care sunt ceilalţi producători aflaţi în aceeaşi situaţie cu constructorul care deţine şi Dacia.

Urmareste Automarket
Astfel, reprezentanţii Mercedes şi Opel au fost convocaţi la audieri pentru 28 ianuarie, atunci când vor da explicaţii pentru rezultatele obţinute în testele în condiţii reale.
"Există şi alte branduri care au depăşit limitele. Scopul meu este să mă asigur că toate companiile respectă standardele şi motoarele sunt reglate pentru a proteja sănătatea cetăţenilor francezi", a afirmat Segolene Royal, ministrul francez al Ecologiei şi Transporturilor.

Pentru moment nu este clar care sunt modelele Mercedes şi Opel testat de francezi şi nici care ar putea fi consecinţele pentru cei doi constructori în acest caz.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Tapul ispasitor
    Tinta erau nemtii. Renault, fiind cea mai imporanta marca din Franta, a fost prima pentru ca ceilalti sa nu tipe "aah protectionism!"
    17 7
  • Daca teoriile conspirationiste ar durea, unii s-ar sinucide!
    7 10
  • Claudiu
    De apreciat,au inceput cu ograda proprie.
    9 3
  • Autoritarile franceze?
    Nu se puteau lua de Peugeot-Citroen pentru ca s-au gandit ca sunt vai de capul lor si un vant daca le face, pica. Nu trebuie sa pice, trebuie sa fie cineva dat exemplu, dar suficient de puternic incat sa reziste furtunii - cine altcoineva decat Renault. Bravo domnilor !
    13 1
  • moi ,da eu nu inteleg ce s-a intimplat cu coruptii (scuze am vrut sa zic lobby-stii) ,care tineau spatele industriei auto?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru