Andy Palmer, preşedintele Nissan, părăseşte compania pentru Aston Martin

de Bogdan Mirică
Marti, 02.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andy Palmer părăseşte oficial Nissan după 23 de ani de activitate în cadrul companiei. Fostul preşedinte Nissan şi Infiniti va ocupa aceeaşi funcţie în interiorul Aston Martin.

Cu numai o lună înainte de Salonul Auto de la Paris, unde trebuia să dezvelească noul Nissan Pulsar, rivalul japonez al lui Volkswagen Golf, Andy Palmer, omul care conducea destinele companiei nipone a trecut Canalul Mânecii pentru a fi înregimentat de Aston Martin.

Constructorul din Regatul Unit a anunţat astăzi oficial că Andy Palmer va fi noul său CEO, însă nu a înaintat şi o dată privind intrarea în exerciţiul funcţiei. Potrivit Aston Martin, Andy Palmer va fi responsabil cu supervizarea noii faze de creare şi dezvoltare a produselor. De asemenea, noul CEO va fi nevoit să recâştige teren în faţa unor branduri de succes cum sunt Ferrari, Lamborghini şi Porsche.

Am pus bazele unei organizaţii solide şi avem un plan de creştere pentru noul CEO. Nimic nu se va schimba

purtător de cuvânt
Nissan
După un proces de recrutare despre care se spune că a durat aproape un an, Palmer îi va lua locul lui Ulrich Bez, care s-a retras din fruntea companiei în urmă cu câteva luni.
Andy Palmer părăseşte astfel Nissan şi totodată Infiniti, unde preluase frâiele după plecarea lui Johan de Nysschen la Cadillac, în iulie 2014.

Locul lui Andy Palmer va fi luat de Phillipe Klein, care va deveni noul CEO Nissan şi îi va raporta direct lui Carlos Ghosn, preşedintele alianţei Renault-Nissan.

Într-un interviu acordat publicaţiei Bloomberg, un purtător de cuvânt Nissan a declarat că plecarea lui Palmer nu va afecta planurile companiei.

Cariera lui Andy Palmer

Esential 1991 este anul în care Andy palmer a ajuns în cadrul Nissan.
Andy Palmer şi-a început cariera în industria auto în 1979 ca discipol şi apoi a fost înregimentat de Austin Rover în 1886. Rămâne aici până în anul 1991, când părăseşte compania din funcţia de şef al departamentului de dezvoltare al cutiilor manuale.

Angajat de Nissan Technical Centre Europe, Palmer a avut nevoie de 10 ani pentru a deveni director de program pentru divizia de vehicule comerciale uşoare Nissan.

În 2009 este din nou promovat şi ajunge vice-preşedinte Nissan, fiind inclus şi în comitetul executiv.

Comentarii (2)

  • Mircea
    Mai bine! Si asa Nissan a ajuns o anexa a Renault, fac masini la fel de slabe ca si francezii. Unde era Nissan dpdv al fiabilitatii si trainiciei si unde au ajuns! Bleah...
    2 4
  • nissanpatrolclub.org
    Esti pe dinafara? Cati ani ai copile? Esti nou sosit bag de seama.
    Ei bine, afla tu ca de 25 de ani incoace de cand e cu Renault, Nissan o duce foarte bine, ba chiar e un model de urmat in industria auto.
    De la o marca aproape falimentara cu produse depasite la sfarsitul anilor '90, Nissan a ajuns in prezent extrem de inovator, profitabil si competitiv.
    Nissan spre deosebire de marcile altor grupuri concurente, are propria sa PERSONALITATE si si-o exprima sus si tare in orice moment.
    Produse de succes precum Juke, Qashqai, Leaf etc. stau marturie.
    Atat ca fiabilitate, cat si ca vanzari nete pe segment.
    Cine crezi ca inlocuieste legendarul "yellow cab" din NewYork? Cine bate record dupa record si se spune ca sfideaza legile fizicii? Cine-i primul constructor care a investit masiv si a readus masinile electrice in atentia noastra? Cine a inventat vopseaua care nu se zgarie si masina ce se curata singura? samd Habar n-ai ce scriu, nu-i asa?
    Mda, probabil mi-am pierdut timpul cu tine...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru