Aston Martin pregătește schimbarea conducerii: CEO-ul Andy Palmer ar urma să fie înlocuit de Tobias Moers, șeful Mercedes-AMG

de Paul Cosma
Luni, 25.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a confirmat că pregătește o schimbare a conducerii, după informațiile potrivit cărora CEO-ul Andy Palmer va fi înlocuit de Tobias Moers, șeful diviziei Mercedes-AMG. Constructorul britanic a spus că un anunț oficial va fi făcut la momentul potrivit.

Aston Martin traversează o perioadă agitată din toate punctele de vedere, intensificată și de pandemia de coronavirus.

Influența miliardarului Lawrence Stroll asupra constructorului este tot mai vizibilă în ultimele săptămâni. Amintim că un consorțiu condus de acesta a cumpărat 16.7% din acțiunile Aston Martin pentru suma de 182 de milioane de lire sterline, în ianuarie. În urma tranzacției, Racing Point F1 va deveni Aston Martin F1 din sezonul 2021 al Formulei 1.

De curând, și austriacul Toto Wolff, șeful echipei Mercedes din Formula 1 și un apropiat al lui Stroll, a devenit unul dintre investitorii privați de la Aston Martin, cu o cotă de 0.95%. 

În acest context, au apărut informații potrivit cărora CEO-ul Aston Martin, Andy Palmer, va fi înlocuit de șeful diviziei Mercedes-AMG, Tobias Moers. 

Constructorul a confirmat că pregătește o schimbare a conducerii, însă a spus că un anunț oficial va fi făcut la momentul potrivit. 

Aston Martin vrea să reducă producția în 2020, după ce anul trecut a construit circa 5.800 de mașini. 

Pe lista de priorități a britanicilor se află lansarea Valkyrie în acest an, Valhalla în 2022 și Vanquish în 2023, precum și dezvoltarea sistemului de propulsie hibrid bazat pe un V6 de 3.0 litri. 

Via Autocar

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    aham, curand aflam ca si james bond era de fapt neamt.
    10 0
  • someone
    brexit brexit, da' palmer ii de-a vostru.....si luati un neamt? ce vreti de fapt sa declarati cu asta lui boris?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru