Aşa vede Mercedes viitorul maşinilor de lux: Vision Mercedes-Maybach 6, un concept spectaculos cu lungimea de 6 metri

de Daniel Popescu
Joi, 18.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini cu noul concept Vision Mercedes-Maybach 6 arată o viziune spectaculoasă a constructorului german asupra segmentului de lux.

Mercedes ne-a testat răbdarea în ultima săptămână cu numeroase teasere pentru noul său concept de lux Vision Mercedes-Maybach 6. Picătura care umple paharul este apariţia unor fotografii oficiale cu noul concept cu numai câteva ore înainte de lansarea oficială, programată la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach, California.

Imaginile sunt spectaculoase în special prin prisma lungii de 6 metri a conceptului, însă acesta împrumută numeroase elemente de design pentru caroserie de la alte concepte lansate de producătorul german de-a lungul timpului, cum ar fi Maybach Excelero sau Vision Grand Turismo.

Fotografiile evidenţiază o capotă aerodinamică şi o grilă cu bare verticale cromate, în timp ce blocurile optice LED sunt subţiri, iar oglinzile par să fie înlocuite cu camere video. Aşa cum aflasem deja dintr-un teaser video publicat miercuri, uşile noului Vision Mercedes-Maybach 6 sunt de tip fluture, întrucât se deschid pe verticală, iar acestea dezvăluie la rândul lor un interior futurist.

Consola centrală este uriaşă şi a fost integrată în parbriz, fiind alcătuită probabil din panouri cu funcţie tactilă.

Restul interiorului debordează de simplitate, întrucât există doar un volan acompaniat de două ceasuri de bord. Nu există nimic legat de transmisie, semn că propulsia este integral electrică. În absenţa informaţiilor oficiale, nu ştim nimic concret despre sistemul de propulsie, însă vom reveni cu amănunte în momentul în care Mercedes va dezvălui conceptul la Consursul de Eleganţă.

Via Carscoops

Comentarii (14)

  • Seamana cu o masina din desene animate, cu lupul care vine la club de noapte.
    25 4
  • nu mersi
    5 24
  • Ca si concept mie mi se pare fabulos. Un exercitiu de design impecabil. Ca o sa fim noi hateri ca e prea lung, ca e prea alb la interior ca are motor prea mare si e scump impozitul etc asta e alta treaba. Daca masina asta se va face probabil ca va fi peste 200k, avand in vedere ca un S65 Coupe pleaca de la 175k, iar asta inseamna cu siguranta ca nu e facuta avand ca target publicul din Romania.

    Sincer sa fiu nu cred ca m-ar deranja sa conduc o astfel de masina pe Coasta de Azur sau Monaco in timp ce ma indrepta spre minunata mea vila cu vedere la mare :). One can only dream :)
    31 4
  • Interesant concept si elegant dar mi se pare disproportionat total din cauza lungimii excesive ! Daca era putin mai lung ca un S coupe era ceva. Dar sa il faci cat o limuzina si sa aiba doua usi e prostie curata !
    6 22
  • remarc ca luxul devine din ce in ce mai extravagant, o reflexive a faptului ca distanta dintre cei "alesi" si "p..lime" este din ce in ce mai mare, felicitari Marx oriunde ai fi, ai prezis bine...
    15 11
  • un design super futuristic, mie i-mi place
    6 4
  • starlea
    @mm, ahaha:)) un romanas tipic, suparat pe "cei alesi"........ 1.Masina asta o vor cumpara miliardarii si milionarii (care devin din ce in ce mai numerosi/ studiaza si vei vedea) 2.Ce legatura au politicienii cu acest concept??! Esti doar spalat pe creier... :(
    9 5
  • @starlea
    Daca ar fi fost el cel ales sigur isi dadea aere pe aici :)))
    5 2
  • @starlea
    anumite lucruri sunt prea greu de inteles de anumiti oameni, a fi "ales" inseamna si altceva in afara de a fi votat, si ca sa continui idea in ziua de astazi esti cu atat mai remarcabil cu cat te kci mai imprastiat, miliardarii de acum 25 de ani erau ceva mai discreti si contribuiau la dezvoltarea societatii, cei din ziua de astazi trag tunuri si se pisa pe "p..ulime, problema e ca sunt insi (cu greu s-ar putea numi persoane) care chiar cred ca asta-i ordinea fireasca a lucrurilor, mai mult chiar sunt convinsi ca ei insusi vor face parte din cei "alesi". genul de oameni care arunca o petarda, isi iau un bemeve sh si cred ca au devenit buricul pamantului
    4 11
  • @Alex Cu Jessica Rabbit langa el :-P

    Design-ul e extravagant si aminteste de opulenta anilor '30, vremuri cand existau marci ca Duesenberg SUA, Bugatti, Hispano-Suiza sau Isotta Fraschini a caror modele ajungeau si la peste 30.000 $ la vremea respectiva. In SUA pe atunci salariul mediu era de 1388 $ pe an...deci faceti o socoteala. Plus ca nu existau tarile arabe, ex-URSS, China, piete care absorb majoritatea luxului auto si nu numai in prezent. Era mai putina lumea bogata.

    Amintesc de firma americana Duesenberg pentru ca multi o considera the best all time si in ziua de azi putini mai stiu de ea. Foloseau motoare supralimentate care produceau 320 cp pe modelul J sau 400 cp pe SSJ. E ca si cum pui azi 4000 cp pe o masina hipersport.
    8 0
  • :) Andy, nu stiam de ce ma gandeam la filmul The Great Gatsby!! Am crezut ca mi se pare doar mie.... Acest concept chiar reinvie opulenta anilor '20 '30
    8 0
  • Si totusi nu e setul complet de fotografii. Inca n-au aratat mare lucru din detalii. Ca place sau nu, sa ne amintim ca e doar un concept :) Dupa mine, un exercitiu de imaginatie superb.

    Dintre cele mai hazlii comentarii am retinut:

    1. " E asa de lunga ca trebuie sa urmeze curba pamantului"
    2. " Sub capota e loc si de camera servitorilor"
    3. " Capotei aleia ii lipsesc luminile de aterizare"
    7 0
  • Asa este @Zarnesteanu. Articolul nu este complet.Au uitat sa spuna ca au si ceasuri de mana care se asorteaza cu asa masina.Vezi Beitling si Bentley!
    4 1
  • @Kotegaeshi
    Vezi ca stii. E vb de IWC banuiesc....
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru