Aston Martin DB9 GT: 547 CP dezvoltă cea mai puternică variantă a modelului britanic

de Sebastian Toma
Miercuri, 24.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat o nouă variantă a lui DB9, care poartă sufixul GT. Aceasta este echipată cu cel mai puternic motor oferit vreodată pe un DB9 de stradă, un V12 de 547 CP.

Esential 4.5 secunde îi sunt necesare lui Aston Martin DB9 GT pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.
Aston Martin va prezenta în acest weekend, în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, o nouă variantă a lui DB9. În așteptarea înlocuitorului, DB9 GT aduce cel mai puternic motor oferit vreodată în această gamă, un V12 de 547 CP. Cuplul maxim al unității de 6.0 litri este de 620 Nm și este atins la 5.500 rpm. Coupe-ul britanic este echipat cu o transmisie Touchtronic II cu șase trepte (robotizată) și poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde și să atingă o viteză maximă de 295 km/h. Pe piața din Germania, un Aston Martin DB9 GT pleacă de la 187.000 de euro.

La nivel estetic, varianta GT a lui Aston Martin DB9 se distinge de versiunile obișnuite prin blocurile optice revizuite, stopurile cu grafica schimbată, noile jante din aliaj de 20 inch cu design cu 10 spițe, etrieri anodizați, capac al rezervorului cu gravura "GT", sigle "GT" și cu un splitter frontal și un difuzor de aer spate vopsite în negru.

Clienții vor putea comanda inserții de fibră de carbon pentru stopuri, etrieri vopsiți în alte culori, jante din aliaj cu 10 spițe și finisaj "diamant" sau "grafit" și splitter față și difuzor de aer din fibră de carbon.

Urmareste Automarket
Pe lângă nivelul superior de putere, varianta GT a lui Aston Martin DB9 se bucură de noi dotări tehnologice. Vorbim despre sistemul multimedia AMi II, cu ecran tactil.
Acesta are o structură revizuită a meniurilor, fiind optimizat să fie mai ușor de folosit și să asigure un răspuns mai rapid. În plus, unitatea multimedia a primit optimizări pentru integrarea legăturii cu telefonul șoferului. Gama de teme de fundal a fost mărită, iar sistemul multimedia oferă acum conexiune USB și Bluetooth pentru streaming audio, pe lângă AM, FM și DAB.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru