Aston Martin îl acuză pe Henrik Fisker de plagiat în cazul conceptului Thunderbolt

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a declarat oficial că prototipul Thunderbolt, creat de Henrik Fisker, fondatorul companiei auto cu acelaşi nume, este o tentivă de plagiat, care induce în eroare publicul.

Căzut într-un con de umbră după ce a abandonat compania de vehicule sportive pe care a fondat-o şi care îi purta numele, Henrik Fisker a revenit în atenţia lumii auto în această primăvară, odată cu lansarea conceptului Aston Martin Thunderbolt.

Henrik Fisker a creat conceptul Thunderbolt, un supercar bazat pe modelul Aston Martin Vanquish

Supercarul era descris ca fiind viziunea sa asupra unei noi generaţii Vanquish, pe care, de altfel, este şi bazat. Mulţi au aplaudat revenirea lui Fisker şi chiar au sugerat că Aston Martin, constructorul la care designerul a activat în anul 2001, ar trebui să îi pregătească o revenire.

Constructorul britanic nu a privit cu ochi buni aceste sugestii, ba chiar a catalogat conceptul Thunderbolt ca fiind un plagiat. Acuzaţia a venit cel mai probabil după ce Fisker a declarat că se gândeşte la o producţie limitată a conceptului.

Esential 2001 este anul în care Henrik Fisker a început să lucreze ca designer pentru Aston Martin.
Constructorul britanic îl acuză pe fostul său designer de rea credinţă şi de încercarea de a atrage clienţii cu un produs care nu există şi care copiază elemente de design Aston Martin.

Mai mult, Aston susţine că Fisker minte când susţine că Thunderbolt are la bază un Vanquish, sub caroseria futuristă ascunzându-se de fapt un alt model, cel mai probabil un DB9 sau DBS.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru