Audi: „Fiecare model al nostru va avea şi o versiune e-tron până în 2020”

de Bogdan Mirică
Luni, 05.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi plănuieşte declanşarea unei ofensive cu electrice şi hibride în segmentul premium. Germanii vor să lanseze versiuni e-tron pentru fiecare model din gamă.

Cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, desfăşurat la finalul lunii trecute, Audi şi-a reafirmat intenţiile sale de a oferi modele cu propulsie alternativă la nivel mondial. Germanii au dezvăluit versiunea hibridă e-tron a actualului Audi A6L şi au făcut primele promisiuni pentru o gamă cu emisii considerabil reduse.

Potrivit lui Rupert Stadler, şeful constructorului din Ingolstadt, Audi plănuieşte ofensiva e-tron la nivel mondial şi garantează că fiecare model din gamă va avea o astfel de versiune.

„Vom lansa câte un model e-tron în fiecare an. Planul nostru este acela de a avea câte o versiune e-tron pentru fiecare produs existent în prezent în gamă, până în anul 2020,” a declarat Stadler.

Esential 2020 este termenul limită pentru extinderea gamei e-tron.
Gama de vehicule cu o formă de electrificare, fie ele cu zero emisii sau hibride, va debuta odată cu noul A3 Sportback e-tron, derivatul hibrid al modelului actual.

Audi A3 Sportback e-tron plug-in hybrid va debuta în 2014

Pe lista viitoarelor lansări electrice se mai află şi vârful de gamă A8, dar şi cel mai mare SUV al germanilor, Q7.

Lor li se va alătura şi R8 e-tron, readus în stadiul de dezvoltare după ce proiectul fusese amânat.

Audi R8 e-tron va fi readus pe scena auto în versiune de serie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru