Audi iniţiază o nouă ofensivă pentru divizia de performanţă: 6 modele RS vor fi lansate până la finalul anului 2018

de Daniel Popescu
Vineri, 17.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că va lansa încă 6 modele sub sigla RS până la sfârşitul anului 2018, pentru a concura mai bine împotriva gamelor oferite sub numele Mercedes AMG şi BMW M.

Audi încearcă să-şi diversifice cât mai mult gama de modele şi să acopere cât mai bine nişele pe care este deja prezentă. Pe lângă pregătirea unor modele electrice, constructorul german a decis să dezvolte suplimentar şi gama de modele de performanţă RS.

Stefan Winkelmann, şeful Audi Sport, a dezvăluit că RS va deveni un "brand adevărat" şi un "jucător global" printr-o nouă gamă de 8 modele. Primele două dintre ele au fost deja dezvăluite (RS3 Sedan (foto) şi RS5 Coupe), în timp ce restul de 6 urmează să fie prezentate până la sfârşitul anului viitor.

Urmareste Automarket
Chiar dacă oficialii Audi nu au menţionat care sunt celelalte 6 modele RS, publicaţia Motor1 intuieşte deja 5 dintre ele.
Astfel, pe listă ar urma să fie prezente RS4 Avant şi RS5 Convertible, dar şi un model complet nou prin versiunea break a lui RS5, care ar urma să se numească RS5 Sportback.

De asemenea, gama de SUV-uri ar urma să primească câteva modele atractive, iar printre candidaţi se numără RS Q3 şi RS Q5. Pentru moment, cel de-al 6-lea model din această gamă este învăluit în mister. Anterior, Audi a confirmat că a decis să lanseze la un moment dat şi un hypercar, însă nu este clar dacă inginerii au început deja să dezvolte acest model.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • @AM

    RS4 Avânt...aveti vre-un redactor nou din republica moldova?

    daca da, trebuia sa mearga pana la capat si sa scrie .....RS5 Descoperit
    4 1
  • Cred ca orice ar face Audi acum, lucrurile nu vor fi prea roz daca nu schimba design-ul. Au ramas inclestati in alura anilor '90, fara a modifica mare lucru. Cu SUV-urile au ratat-o iar lucrurile se vor vedea in urmatorii 2 ani cand vor pierde mult teren in fata concurentei ce vine tare din urma. Cu modele cocosate si grile la radiator de TIR nu prea merge in lumea celor cu bani.
    Mercedes este pe val tocmai datorita aspectului deosebit de tineresc al modelelor nou lansate. La anul sau in toamna va aparea noul GLE, noul model care va fi intre GLA si GLC, noul GLS, noua versiune a lui S, modelele electrice. Cu o astfel de concurenta, si cu cele ale noilor marci ce sunt staruri in devenire(Alfa, Volvo, Jaguar, DS etc) Audi este pe punctul de a ajunge pe locurile 4-5.
    3 3
  • @zuzu

    Este o diferență mult prea mare între locul trei ocupat de Audi și ceilalți enumerați de tine. Volvo a crescut bine în ultimii ani și de abia a depășit 500.000 unități în 2016, Jaguar se află mult în spate, iar Alfa are de recuperat cel mai mult, să ajungă măcar la nivelul lui Volvo. Nu are cine să depășească Audi în următorii ani, indiferent de aspectul lor.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru