Audi RS5 Sportback: RS5 primește pentru prima oară versiune cu patru uși și păstrează motorul de 450 CP de pe RS5 Coupe

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi RS5 va fi disponibil pentru prima oară în versiune Sportback și păstrează cele mai multe elemente de la RS5 Coupe, inclusiv motorul TFSI de 2.9 litri și 450 de cai putere.

Cu ocazia Salonului Auto de la New York, Audi a dezvăluit un nou model din gama RS. De data aceasta vorbim despre Audi RS5 Sportback, iar constructorul german afirmă că datele menționate sunt valabile doar pentru piețele din SUA și Canada, astfel că o viitoare versiune europeană ar putea avea unele modificări importante.

Audi RS5 Sportback: date esențiale:

RS5 Sportback păstrează trăsăturile de design ale lui RS5 Coupe, însă micile modificări introduse de designerii germani transformă noul model într-unul ceva mai agresiv din punct de vedere estetic. În plus, Audi susține că inclusiv lungimea modelului este neglijabil mai mare, chiar dacă ampatamentul a crescut;

Garda la sol a modelului este cu 7 milimetri mai scăzută decât în cazul versiunii Coupe;

Din partea frontală, RS5 Sportback lasă impresia că este mai lat, prin prisma unor elemente de design vopsite în negru;

RS5 Sportback este disponibil în versiunea standard cu jante de 19 inch, însă clienții pot alege și jante de 20 inch;

Masa modelului este de 1840 kg;

Interiorul are un finisaj negru și oferă spațiu suficient pentru 5 persoane.

Capacitatea standard a portbagajului este de 480 de litri, care poate fi extinsă la 1.300 de litri prin rabatarea scaunelor spate;

Sistemul de propulsie este similar cu cel întâlnit în cazul lui RS5 Coupe: motor biturbo TFSI de 2.9 litri, același disponibil și pe noul Porsche Panamera. Agregatul generează 450 de cai putere și un cuplu de 600 Nm între 1.900-5000 rpm, iar accelerația 0-100 km/h se realizează într-un interval de numai 3.9 secunde. Singura diferență este consemnată la nivelul vitezei maxime: 280 km/h în locul celor 278 km/h menționați în dreptul lui RS5 Coupe.

Audi RS5 Sportback va fi disponibil în SUA și Canada în a doua jumătate a anului 2018, însă germanii nu au menționat nimic despre lansarea pe piața europeană.

Via Audi

Comentarii (3)

  • Culoarea verde a masinii de prezentare este horror.
    6 13
  • Cristi
    Culoarea verde de pe masina parca nu se potriveste, pe rs5 coupe arata bine, dar era un alt verde. Cred ca nardo grey si cu jantele negre pe 20 inch arata superb!
    2 4
  • Cinci portiere, nu patru. Suntem site auto sau doar pretindem?

    Si vezi ca garda la sol este cu 7 mm mai scazuta decat in cazul lui S5 Sportback, nu RS5 Coupe.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru