Audi TT îşi dezvăluie parţial interiorul la CES 2014, primul eveniment al anului din lumea IT

de Sebastian Toma
Miercuri, 08.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe lângă farurile laser-LED, Audi a venit la Consumer Electronics Show cu o parte din interiorul noului TT şi cu noua generaţie a sistemului MMI.

Esential 12.3 inch este diagonala afişajului care înlocuieşte ceasurile de bord ale lui Audi TT.
Audi TT va primi a treia generaţie în 2014, dar aspectul modelului de producţie nu a fost încă dezvăluit. Până atunci, germanii au venit la CES, primul eveniment important al anului în lumea gadget-urilor şi a electronicelor pentru a prezenta o parte din interiorul noului TT, expus alături de noile lor faruri laser-LED. Pe lângă bordul nou şi a volanului inspirat din motorsport, noul TT se va mândri cu un bord complet digital, care înlocuieşte ceasurile cu un ecran imens, capabil să afişeze informaţiile prezente în mod normal pe ecranul multimedia dedicat sistemului de navigaţie. În plus, Audi a venit la CES cu noul său sistem MMI, care vine cu grafică mai bună, o structură nouă a interfeţei şi comenzi vocale perfecţionate.

Ceasurile de bord analogice cu un afişaj mic între ele fac loc unui ecran mare, de 12.3 inch.

Strict pe partea de materiale şi forme, habitaclul celei de-a treia generaţii a lui TT se remarcă prin ornamentele din aluminiu, noua formă a bordului, consola centrală revizuită, scaunele sport S-Line cu tetiere integrate şi suport lateral reglabil pneumatic şi fantele de aerisire circulare, inspirate din cele prezente pe noul A3. Aceste fante de aerisire prezintă o funcţie integrată de control al climatizării, montată chiar în centrul fantelor respective. Funcţia include şi un afişaj care prezintă temperatura aleasă pentru interior, eliminând necesitatea utilizării unui ecran separat pe consola centrală pentru acest lucru.

Fanta de aerisire integrează comanda de reglare a temperaturii interioare.

Interiorul noului Audi TT are un afişaj de 12.3 inch în spatele volanului, care poate fi utilizat în două feluri. Există posibilitatea vizualizării "clasice", când afişajul prezintă cele două ceasuri – vitezometrul şi tahometrul, alături de indicatorul de carburant şi un indicator de temperatură al lichidului de răcire, precum şi vizualizarea în modul "infotainment", când bordul afişează ceea ce ne arată în mod normal ecranul amplasat la mijlocul bordului.

Aceasta funcţie permite concentrarea informaţiilor esenţiale în faţa şoferului, ceea ce reduce efortul necesar ochilor pentru a conduce şi naviga la călătoriile lungi, pe lângă partea de ergonomie care vine ca un bonus intrinsec.

Această configuraţie va fi simplificată, urmând să fie doar două butoane în jurul elementului rotativ.

Noul sistem MMI al celor de la Audi va elimina cele patru butoane care înconjoară butonul rotativ în favoarea unei noi configuraţii, cu doar două butoane, pentru o uşurinţă în utilizarea fără privire. Altfel spus, Audi vrea ca noul MMI să poată fi folosit instinctiv, fără ca şoferul să aibă nevoie să se uite la butoane. Butonul din stânga va fi destinat submeniurilor, în timp ce butonul din dreapta va accesa setările elaborate ale fiecărui submeniu în parte, funcţia sa fiind comparată cu butonul din dreapta al mouse-ului.

Via Audi

Comentarii (2)

  • andy.s
    Atit pt.audi TT?
    0 19
  • CONSTANTIN
    uita-te la sitemul de climatizare cum poti schimba temperatura,super ingenios andy.s Tu te-ai fi gandit?
    21 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru