Bentley a prezentat ediția limitată Continental GT Number 9 by Mulliner: versiunea inspirată de legendarul Bentley Blower va fi produsă în doar 100 de unități

de Cornel Șocariciu
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Continental GT Number 9 by Mulliner. Ediția specială va fi produsă în doar 100 de unități și marchează centenarul producătorului britanic.

Walter Owen Bentley este cel care în 10 iulie 1919 punea bazele unei noi companii auto. Pentru a sărbători cum se cuvine anul centenarului, producătorul britanic a pregătit o serie de suprize pentru fanii mărcii.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Bentley a prezentat ediția specială Continental GT Number 9 by Mulliner. Conform reprezentanților constructorului britanic, ediția specială va fi produsă în doar 100 de unități.

Clienții vor putea alege din două nuanțe de caroserie: Viridian Green sau Beluga Black. Pe grila frontală, Bentley a "desenat" cifra 9, element cu trimitere către legendarul Bentley Blower, model care în 1930 câștiga cursa de 24 de ore de la Le Mans alături de pilotul Sir Henry Ralph Stanley Birkin. Tot la exterior, clienții vor primi și jante cu design nou cu diametrul de 22 de inch, dar și un pachet special cu accesorii din fibră de carbon.

La interior, Bentley oferă tapițerie din piele în nuanțele Cumbrian Green Sau Beluga Black, logo-ul companiei cusut pe tetierele scaunelor și pe fețele portierelor, și un ceas semnat de producătorul britanic Jaeger.

Oficialii constructorului din Crewe spun că anumite elemente ale ceasului au fost inspirate de "panoul de instrumente" al lui Bentley Blower. Tot la interior, Continental GT Number 9 by Mulliner a primit și accesorii fabricate chiar din lemnul din care a fost produs scaunului lui Sir Henry Ralph Stanley Birkin.

Din toată această ecuație nu puteau lipsi pragurile inscripționate cu "1 of 100". Sub capota lui Continental GT Number 9 by Mulliner se află același motor W12 de 6.0 litri capabil să ofere 635 de cai putere și 900 Nm.

Comentarii (6)

  • Corocsenie Adrian
    Oribil !
    5 9
  • Costel
    ii gt-ul suprem pentru cei care is cu o cultura auto suficient de vasta
    3 4
  • @Adrian : oribil ce ? Ca nu ne-o putem permite ? Serios acu' ,aici nu mai e chestiune de gusturi sau de perceptie. Pot intelege sa nu fie genul tau sau sa nu-ti placa culoarea ...dar sa spui ca e oribil !? Este superb, cum aproape toata industria auto a recunoscut deja.
    3 4
  • Corocsenie Adrian
    @pipo
    Ai ceva impotriva ca mie nu imi place ? Nu numai ca mi se pare oribil ci grotesc de-a dreptul. Inteleg trimiterea la istorie. Dar istoria e una, modernismul contopit cu istoria e alta. Nu mereu iese bine. La Rolls Royce le-a iesit tot. L-au modernizat si a ramas clasic in acelasi timp si deosebit. Pt. mine Bentley a murit de la Arnage, Azure si Brooklands coupe. Asta e parerea mea. Nu esti obligat sa o citesti sau sa fi de acord cu ea.
    4 3
  • Corocsenie Adrian
    Brooklands coupe fiind ultimul model Bentley cu adevarat frumos. O capodopera de coupe nu imitatia asta de GT !
    4 3
  • @Corocsenie Adrian. mi se pare cel mai frumos 1930 Bentley Speed Six Nutting Coupe
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru