BMW 3.0 CSL Hommage: concept de design cu influențe retro prezentat la Concursul de Eleganţă Villa d'Este

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 23.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW păstrează tradiția de a prezenta un concept de design la Concursul de Eleganţă Villa d'Este, care are loc anual pe malul lacului Como din Italia. În 2015, exponatul este 3.0 CSL Hommage, un tribut adus coupe-ului emblematic 3.0 CSL din anii '70.

BMW a prezentat conceptul de design 3.0 CSL Hommage în cadrul Concursului de Eleganță de la Villa d'Este. Marca germană și-a format o tradiția din dezveli concepte spectaculoase de design cu ocazia acestui eveniment. Anul acesta nu putea face excepție și, după un teaser prezentat săptămâna trecută, BMW a publicat toate imaginile cu spectaculosul coupe 3.0 CSL Hommage. Acest studiu de design este un omagiu adus modelului 3.0 CSL, un coupe emblematic bazat pe generația E9 din anii '70.

"Automobilele Hommage demonstrează nu numai cât suntem de mândri de patrimoniul nostru, ci şi cât de important este trecutul în determinarea viitorului", a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design. "BMW 3.0 CSL Hommage reprezintă o conexiune cu realizările inginereşti exemplificate de designul ultrauşor şi performanţele BMW 3.0 CSL. Datorită construcţiei ultrauşoare inteligente şi materialelor moderne, 3.0 CSL Hommage aduce caracterul modelului iniţial în secolul XXI și îl prezintă într-o formă nouă şi interesantă", a completat el, rezumând abordarea echipei de design în conceperea BMW 3.0 CSL Hommage.


Modelul la care face referință acest studiu de design a devenit celebru datorită rezultatelor obținute în cursele de turisme și în cele de anduranță de la începutul anilor '70. Acronimul "CSL" vine de la "Coupé Sport Leichtbau" (coupé sport ultrauşor).

Cu capota faţă şi spate, dar şi cu aripile din aluminiu, geamurile din plexiglas şi echiparea redusă strict la lucrurile esenţiale, vechiul BMW 3.0 CSL a făcut ca masa proprie să fie cu aproape 200 de kilograme mai mică decât a "fratelui" BMW 3.0 CS.

Urmareste Automarket
Pentru a realiza conceptul BMW 3.0 CSL Hommage, specialiștii mărcii bavareze au utilizat extensiv plasticul ranforsat cu fibră de carbon, material cunoscut sub numele de CFRP. Conceptul 3.0 CSL Hommage utilizează foarte mult acest material compozit high-tech, reinterpretând astfel conceptul designului ultraușor. Același material este prezent pe modelele de serie i3 și i8, avantajul său fiind masa extrem de redusă în raport cu orice material asemănător.

Designul exterior al conceptului este descris cel mai bine de către Karim Habib, directorul BMW Design: "Pentru designerii BMW ca noi, BMW 3.0 CSL este un simbol de stil.

Combinaţia de gene sportive şi eleganţă generează o estetică care cucereşte inimi şi în prezent. BMW 3.0 CSL Hommage celebrează multe dintre aceste particularităţi caracteristice, dar fără să le copieze. Categoric, unele paralele nu sunt evidente imediat. Mai degrabă ne dorim ca oamenii să sesizeze similitudinile decât să le observe imediat".


Cele mai multe elemente clasice au fost reinerpretate pentru conceptul de design, rezultând un coupe atletic cu pasaje puternice ale roților și cu un foarte complicat eleron spate integrat în caroserie. La interior, pedigreeul sportiv a fost păstrat prin integrarea de scaune sport tip scoică cu cusături de calitate și centuri de siguranță cu prindere în șase puncte. Există chiar și un stingător și duze pentru stingerea incendiilor, sistem folosit în automobilele de curse, dar reintrepretat aici într-un mod elegant și integrat pefect în designul interiorului.

Comentarii (3)

  • mda, bun, foarte bun :)
    7 1
  • Dacă nu exagerau cu grila era și mai bun, prea mare. Spatele și profilul sunt perfecte.
    7 1
  • Fail. chinezarie
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru